Typowa surówka z wcale nie tak starych książek kucharskich: 20 dkg ogórków, 25 dkg pomidorów, 1 łyżka siekanego szczypiorku, cebula... W dzisiejszych książkach już taki
królestwo garów1 kg rabarbaru, 4 łyżki cukru, kawałek cynamonu, 200 ml białego wytrawnego wina, 1 – 2 łyżki miodu Rabarbar umyć, obrać, osuszyć. Pokroić w kawałki długości około
królestwo garów450 g groszku, 150 g boczku wędzonego w plastrach, 1 pepperoni, 15 jajek przepiórczych, ocet jabłkowy, sól, pieprz, masło lub oliwa Boczek podsmażyć na chrupko. Pokroić
królestwo garówpęczek dymki, sól, cukier, masło Dymka – jednoroczna mała cebulka razem ze szczypiorem. Świeża dymka powinna być twarda i jędrna. Cebulka powinna być biała a szczypior soczyście
królestwo garówSałata rzymska, małe pomidory, sól, pieprz, oliwa, cytryna, cukier Sałatę rzymską oczyścić z brzydkich liści, przeciąć wzdłuż na pół. Oprószyć solą, pieprzem i posmarować oliwą. Pomidory
królestwo garów4 jabłka, 3 szyszki chmielu, 100 ml miodu pitnego czwórniaka GTS, 1 -2 łyżki miodu drahimskiego ChOG – gryczanego, tłuszcz do smażenia – najlepiej smalec gęsi Jabłka obrać
królestwo garów1/2 selera (około 200 g), 2 winne jabłka (około 300 g), sok z jednej cytryny, 2 łyżki miodu lipowego, Selera i jabłka obrać, zetrzeć na tarce
królestwo garów400 g groszku mrożonego, 2 łyżki masła, 1 chili, sok z cytryny, cukier, W garnku rozpuścić masło, wsypać groszek, dodać posiekane chili i zagotować. Gotować 3
królestwo garów550 g cebuli czerwonej, 900 g śliwek* 4 łyżki oliwy, sok z 1/2 cytryny, 200 ml czerwonego wytrawnego wina, sól, pieprz, miód lipowy, Cebulę pokroić w
królestwo garówZa oknem kolorowo więc i na talerzu kolorowo. Zapraszam na sałtkę z serowymi ślimaczkami i mozzarellą. Pyszne składniki i proste przygotowanie. składniki: 2-3 garście rukoli
Monia miesza i gotujeNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE W końcu wiosna! Mam wrażenie, że pół roku siedzimy w norach, zakutani po usze w
bistro mamaWiosna. Ptaki śpiewają, za oknem jasno, wszystko kwitnie, oczy pieką, a ja mam w głowie tylko jedno. Powraca trauma z dzieciństwa związana z tą jakże przyjazną
Wypisz WymalujProsta i szybka sałatka, którą możemy zabrać do pracy, szkoły czy na piknik. Sprawdzi się również jako dodatek do obiadu. 125 g sera camembert 5
VioletoweKucharzeniePisałam już kiedyś, że bardzo lubię kolendrę. Czas zatem na kolejny przepis z jej udziałem. Tym razem w połączeniu z makrelą. Proponuję pożywną sałatkę z gęstym
Weekendy w domu i ogrodzieBardzo lubię zieleninę; ten czas w roku, gdy wokół pojawiają się nowalijki jest dla mojego podniebienia najprzyjemniejszy. Już pojawiają się pierwsze warzywka...aż nie mogę się
BaRepas