uzyskać bezglutenowy wypiek, który, chociaż w pewnym stopniu przypominałby tradycyjne pszenne placki. I kurcze, muszę powiedzieć, że nawet się udało. Największym problemem okazał się sposób ich pieczenia. Ciasto jest niestety dość kruche i przy większych rozmiarach trudno będzie je nam przenieść na blaszkę lub patelnię. Najlepiej, żeby były one wielkości dłoni. Wypróbowałem trzy sposoby pieczenia: najpierw w piekarniku — niestety wyszły(...)opakowanie sera feta Arla Apetina Snack Pack garść listków świeżej bazylii * PRZYGOTOWANIE Podpłomyki Wszystkie suche składanki wrzuć do miski i dokładnie wymieszaj. Wlej wodę oraz olej i zagnieć ciasto (najlepiej skorzystać z łyżki lub miksera z hakiem do ciasta drożdżowego). Jeżeli będzie za mocno się kleić, dosyp więcej dowolnej mąki. Z ciasta uformuj kulkę, włóż do miski i przykryj ściereczką
Food SquarePyszna, uzależniająca tarta o niesamowitym smaku. Składniki (na tortownicę o średnicy 28 cm): Ciasteczkowy spód: 220 gram ciastek Oreo 120 gram herbatników kakaowych lub
Mango PapajaWyzwanie było trochę trudniejsze, gdyż oprócz tego, że miało być pysznie, to miało być też zdrowo! Bakalie mają moc – i tym przepisem to udowodniłam! Przygotowałam obłędne ciasto jaglane z bakaliami na kruchym orzechowym spodzie. Kropka nad I to kremowa polewa i fantastyczne, delikatne praliny ( takie „kulki mocy” ), które sprawiają , że ciasto nie tylko smakuje rewelacyjnie
Ostra na SłodkoI stało się! Moment, którego nie spodziewałam się jeszcze 5 lat temu. Tysiąc wpisów! Każdy inny, unikatowy, każdy przygotowany prosto z serca, z miłości do jedzenia
Mango Papajaprzygotowania mam zawsze w domu: mąkę, masło i jogurt, bakalie.Przepis jest prosty, więc poradzi sobie z nim każdy.Do ciasta dodałam 2 łyżki cukru, ciasteczka mają też słodki środek za sprawą marcepanu i słodkich rodzynek.Bardzo polecam Wam cudowne w smaku kruche ciasteczka z marcepanem i bakaliami, przepis na 60 sztuki:1,5 szklanki mąki pszennej1/2 szklanki jogurtu greckiego100 g masła1(...)bakaliową, ciasno zwijamy na macie obsypanej siekanymi orzechami włoskimi (maja się przykleić do ciasta) i kroimy w plasterki, które następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy cukrem. Pieczemy ciasteczka 15-20 minut w temp. 160 stopni z termoobiegiem lub 180 stopni bez termoobiegu. kruche ciasteczka wyciągamy z piekarnika i jeszcze ciepłe zajadamy z apetytem.Smacznego.The post Ciasteczka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSernik królewski to klasyka, która często pojawia się u mnie na świątecznym stole. Jakoś nie wyobrażam sobie Świat Wielkiej Nocy bez sernika. Pychotka Składniki: Ciasto: 0
Cukiernia PychotkiŚwietny przepis na prosty i efektowny obiad. Ciasto filo pozostaje idealnie kruche i cudownie pachnie. W środku zaś rozpływający się w ustach łosoś, który idealnie komponuje się z serkiem Philadelphia oraz szpinakiem i kolendrą. Czas przygotowywania: 20 minut Czas pieczenia: 50 minut Ilość gołąbków
AniaGotuje.plsmaku, połączenie kokosa z rabarbarem jest strzałem w dziesiątkę. Ciasteczka rozpływają się się w ustach, więc jeżeli została Wam gdzieś w zakamarku odrobina rabarbaru zachęcam do wypieku:) Kruche ciasteczka z rabarbarem Ciasto 400 g mąki 200 g masła 4 żółtka 100 g cukru szczypta soli Nadzienie rabarbar 100 g wiórków kokosowych 1 jajko (użyłam dodatkowo 2 białka) 50 g cukru
Pieguskowa KuchniaJogurtowe wydanie kruszonkowego ciasta . Ciasto dobrze nadziane. Mocno owocowe. Jogurtowe. Nie za słodkie, nie za ciężkie. Idealne do popołudniowej lemoniady. Na upał i chłodny wieczór. Zapraszam
KucharzycaPrzeciąć na długości aby nie były za długie i zwijać świderki. Odkładać na deskę. Niestety z tego ciasta nie da się zrobić klasycznych faworkowych kształtów - ciasto jest zwyczajnie za kruche. Po zrobieniu wszystkich świderków rozgrzać tłuszcz - ja używam pół na pół smalcu i oleju rzepakowego. Świderki wrzucać na mocno gorący tłuszcz i smażyć do zrumienienia. Jeśli używacie niewielkiej ilości tłuszczu
Ze smakiem bez glutenuBardzo smaczna tarta, którą podałam na obiad. Ze względu na dużą ilość farszu i krótkie początkowe podpiekanie spodu, nie jest on kruchy, tylko delikatny jak ciasto do pizzy. SKŁADNIKI Na spód: 130 g mąki pszennej pełnoziarnistej 130 g mąki pszennej tortowej duża szczypta soli 1 jajko 125 g zimnego masła Na nadzienie: 500 g zielonych szparagów 200 g pomidorków koktajlowych
Passions hobbies lifeCzy istnieje słodycz, która nie jest grzechem? Oczywiście! Na www.mangopapaja.pl mam dla Was wiele propozycji na fit słodkości, które nie zrujnują Waszej diety czy zdrowego
Mango Papajaciastka mają sporo kalorii. Jeśli też unikacie ich z powodu tłuszczu to mam dla Was dobrą wiadomość - mam przepis na faworki z piekarnika! Takie faworki są bardzo kruche , mimo braku spulchniacza ciasto ładnie rośnie podczas pieczenia i pojawiają się charakterystyczne bąbelki a unikamy smażenia w głębokim tłuszczu. Koniecznie musicie spróbować tych faworków i powiedzieć mi czy Wam smakują. Nie jestem
Smaczna Pyza