Chrupiąca ciabatta z pesto rosso, serem Capri i pomidorkami z dodatkiem suszonego oregano, doskonałej oliwy z pierwszego tłoczenia i świeżego koperku Chrupiące grzanki czosnkowe ze świeżym
Moja smaczna kuchniaSkładniki: 4 filety z kurczaka łyżeczka przyprawy do drobiu Sos: 1/2 szklanki świeżo wyciśniętego soku z jabłek 2 łyżki soku z cytryny łyżeczka skórki otartej z
Gorący kąsekCzasami nie mamy czasu na pieczenie a wielką ochotę by usiąść do popołudniowej herbatki z czymś słodkim. Ja proponuję Wam ciasteczka francuskie z powidłami śliwkowymi. Do
Ala piecze i gotujeSezon na śliwki w pełni, więc postanowiłam wykorzystać je inaczej niż zwykle, a mianowicie przygotować sos do mięsa na bazie tych owoców. Z owocowymi połączeniami mam
Fabryka pomysłówNie wiem co takiego jest w fastfood'ach, że (prawie) wszyscy je kochamy. I choć wiemy, że hamburgery czy frytki serowowane w tzw. restauracjach szybkiej obsługi
W mojej holenderskiej kuchniNo cóż taka kolej rzeczy ... lato się skończyło :( Nawet dzisiejsza pogoda za oknem to potwierdza , szaro , buro i ponuro a do tego mokro
Malinowa KawiarenkaNiedzielny poranek to jajka. Od zawsze. Chyba wszyscy w rodzinie mają czasem dość tego mojego zamiłowania do jajek. Dla tego staram się by nie było monotonnie
Buniabaje w kuchniNaziemek ceglasty Albatrellus confluens to brat Naziemka zielonawego o jakim już Wam pisałam. Oba gatunki są wpisane na Czerwoną Listę Grzybów Wielkoowocnikowych ze statusem E czyli
Smaczna PyzaKocham placki ziemniaczane i zawsze staram się podawać do nich jakieś nowe dodatki..a że to nie nowość że kocham ostre potrawy, wiec padło na salsę
NaKońcuJęzykaPasztet warzywny z bardzo dużą ilością słonecznika. Smaczna alternatywa dla miłośników pasztetów mięsnych. Pasztet zrobiłam na bazie cukinii, marchewki, cebulki i duuużej ilości słonecznika. SKŁADNIKI: - 1
SMYKWKUCHNIPodróżując widelcem po mapie, w zaledwie kilka sekund przenoszę się zupełnie w inną część świata. Tam, gdzie słońce jako pierwsze pokazuje swe oblicze, a krajobraz to
W kuchni Karmel-itkiCiasto:3 szklanki mąki pszennej22 dag margaryny15 dag cukru3 jajka2 łyżeczki proszku do pieczeniacukier waniliowyZ podanych składników zagnieść kruche ciasto. podzielić na 3 części, upiec oddzielnie
Praktyczna plJest to jedna z moich ulubionych sałatek. Podaję przykładowe ilości składników, zawsze robię "na oko"ok.50 dag pieczarek1 lub 2 duże pory kilka jajek 3 -4
Praktyczna plUrocze trampeczki dla maluszka, odrobione od Zdzichy z blogu Robótki Zdzichy. Nie będę powielać opisu, najlepiej zajrzeć tutaj: http://tojazdzid.blog.onet.pl/2007/03/13/wiosenne-trampeczki/
Praktyczna plPyszne wafelki. Smak z mojego dzieciństwa. Przełożone taką masą nie rozmakają i pozostają zawsze chrupiące. 1 opakowanie andruta 0,5 litra mleka1 szklanka cukruZagotować mleko
Praktyczna pl