śmietany 8-10 łyżek cukru pudru 80 dag twarogu mielonego 30 dkg truskawek Dodatkowo kilka truskawek galaretka [ u mnie pomarańczowa] Żelatynę rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubić z cukrem, po łyżce dodawać twaróg, a gdy masa będzie gładka, wlać żelatynę, stale miksując. Podzielić na połowę Do jednej części dodać zmiksowane truskawki i wymieszać.Masy wyłożyć
Moje domowe kucharzenieCiasto szybkie do zrobienia, pieczone w ekspresowym tempie..a zjadane jeszcze szybciej..Przepis na ciasto o nietypowej nazwie [ jestem ciekawa czemu ktoś tak nazwał to ciasto] pochodzi z książki Ciasta, ciastka i takie tam. 4 jajka 2/3 szkl.cukru 200 g czekolady gorzkiej 180 g margaryny 3/4 szkl.mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy Czekoladę rozpuścić
Moje domowe kucharzeniepieczenia, a boki wysmarowane masłem. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 – 180 stopni C przez 35 – 40 minut do tzw. suchego patyczka. Ostudzić na kratce. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu zmniejszając mleko o 1/2 szklanki.Lekko przestudzony wylać na ostudzony biszkopt.Na ostudzony budyń ułożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką.Odstawić do lodówki do zastygnięcia
Moje domowe kucharzeniePyszne, proste do zrobienia...idealne na śniadanie,kolację...pomysł ,przepis na takie bułeczki i wspólne wyrabianie tych bułek wymyśliła Agnieszka z Kuchniamaryny ..ja już piekłam te bułeczki dwa razy..za pierwszym razem miałam pewne problemy..tzn,.może nie tyle co problemy ale ciasto ma rosnąć 30 minut..a moje z przyczyn nie zależnych ode mnie [ musiałam wyjechać z domu
Moje domowe kucharzeniePrzepis na to ciasto znalazłam tutaj i piekłam je jakiś czas temu ..Barmbrack cake to tradycyjne irlandzkie ciasto pieczone w okresie Halloween, ale nic nie stoi na przeszkodzie ,aby upiec je teraz...pyszne ciasto..polecam.. 500 g mąki 350 g tłustego mleka 1 małe jajko, ubite 50 g masła 90 g cukru opakowanie
Moje domowe kucharzenierobiłam..więc musiałam spróbować..i co Wam powiem..to, że są dobre ale te na drożdżach są jednak lepsze..ale wiadomo..każdy ma inne smaki i gusta..Według przepisu Agnieszki powinno wyjść 15 takich bułeczek..u mnie wyszło tylko 9 ..moje piekły się dłużej niż 15 minut.. 350 g mąki pszennej 1 opakowanie proszku do pieczenia (15g) 1 łyżeczka
Moje domowe kucharzenieKoniec sezonu truskawkowego trza wykorzystać...dziś są mufinki..korzystałam z tego przepisu i dodaję wspólnego gotowania z Formułą 1 na Grand Prix Wielkiej Brytanii, wydarzenia które utworzyła Daria ...czy są one angielskie ..trudno mi ocenić ,ale znalazłam w kategorii Kuchni Brytyjskiej..Ja zamiast jagód dałam truskawki, a zamiast cynamonu cappuccino..zjedzone ..nim zdążyłam zrobić zdjęcie
Moje domowe kucharzeniewspólnego gotowania z Formułą 1 na Grand Prix Wielkiej Brytanii, wydarzenia które utworzyła Daria rybka była po angielsku...inspiracją było kilku przepisów z internetu ..pycha...taką rybkę można smażyć nawet w samym cieście [ na zdjęciu w środku], ale z płatkami kukurydzianymi jest smaczniejsza.. 1 kg filetów z dowolnej ryby 30 dag mąki
Moje domowe kucharzeniepieczenie" i zapraszam do następnego.. około 150 g pianek marshmallow 2 dowolne galaretki 2 duże jogurty naturalne cukier do smaku 6-7 łyżeczek żelatyny truskawki Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu [ można ciut zmniejszyć ilość wody].Pianki w całości lub pokrojone w kawałki ułożyć w tortownicy, zalać tężejącą galaretką.Żelatynę rozrobić w niewielkiej ilości wody i podzielić na połowę
Moje domowe kucharzeniewięc trza było zrobić..moje nie wyszły tak idealnie równe i piękne..za mocno kręciłam palcem haha..ale były smaczne..Dziękuję za wspólne pieczenie.. Bajgle w wersji fast przepis podaję za Moniką 750 g mąki typ 550 500 g letniej wody 7 g drożdży instant 1 łyżka soli 2 łyżki miodu 1 jajko sezam, mak Z podanych składników
Moje domowe kucharzeniePyszne buraczki..jako dodatek do obiadu, mięsa..przepis podpatrzony gdzieś w necie.. 0,5 kg buraków 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 3 łyżki śmietany sól Buraki wyszorować, zalać zimną woda i ugotować . Ostudzić i zetrzeć na tarce na drobnych oczkach lub w malakserze. W rondlu rozgrzać masło, dodać mąkę i dokładnie wymieszać
Moje domowe kucharzenieLubię takie wspólne ,chociaż wirtualne pichcenie, tym razem w ramach Wypiekania na śniadanie były pieczone bułeczki greckie - Tiropsomo, według tego przepisu .Ja do bułek dałam dużo mniej sera,ale dodatkowo posypałam przyprawami..i prawdę mówiąc każda bułka była inna..tylko jedną bułkę posypałam sezamem-w środku był sam ser feta...a pozostałe 3 bez sezamu
Moje domowe kucharzenieSałatka ziemniaczana..prosta do zrobienia..przyszykowania z okazji wspólnego gotowania z Formułą 1 na Grand Prix Niemiec, wydarzenia które utworzyła Daria .Przepisów na takie niemieckie sałatki jest sporo..a ja skorzystałam z tego ..i robiłam "na oko"..a przyprawy do smaku.. ziemniaki ogórki kiszone cebula kostka bulionu warzywnego sól,pieprz do smaku Wyszorowane ziemniaki ugotować
Moje domowe kucharzenieZaległy przepis..moje córki lubią makarony pod różną postacią.. 20 dkg makaronu spaghetti 10 dkg wędzonego boczku lub kiełbasy 2 jajka 1 mała cebula 30 g parmezanu sól, pieprz Boczek , kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Rozgrzać oliwę, wrzucić boczek i podsmażyć, zdjąć z patelni, wrzucić cebulę i smażyć . Jajka roztrzepać
Moje domowe kucharzenieczas temu widziałam w telewizji jak p.Ewa Wachowicz robi ciasto o takiej nazwie -użądlenie pszczoły...ale p.Ewa robiła to ciasto z ciasta kruchego,,a ja zrobiłam z ciasta drożdżowego..przepis podpatrzyłam tutaj. ja nie kroiłam ciasta na kawałki przed nakładaniem masy tak jak jest w opisie..i zrobiłam w mniejszej blaszce [ tzn.przepis jest na dużą blachę, ale ja trochę ciasta
Moje domowe kucharzenie