przepis na schab - 3000 przepisów (strona:88/200)

Dietetyczne kotlety schabowe - pieczone / bez smażenia / bez oleju 888

sklepie mięsnym kotlety już roztłuczone w maszynie (ważne by nie rozbijać ich zbyt cienko, wtedy będą suche i twarde), w domu ciężko uzyskać taki efekt. 4 grube plastry schabu 150ml jogurtu naturalnego 1 jajko 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu 1 i 1/2 szklanki płatków kukurydzianych 1. Schab rozbijamy

Szefowa kuchni
SCHAB W SEROWEJ PANIERCE 229

schabowe potrafią się znudzić.Jest jednak tyle sposobów, na urozmaicenie ich smaku, że za każdym razem mogą smakować jeszcze lepiej. Dziś coś dla wielbicieli sera, gruba serowa panierka ..i schab. Składniki: 8-10 plastrów schabu 2 jajka 10 dag sera żółtego w kawałku 10 dag sera mozzarella w kawałku sól,pieprz bułka tarta ok. 3/4 szklanki Wykonanie: Każdy kotlet rozbijamy

Z Majeczką w kuchni
Młode kartofelki z koperkiem i schab w sosie musztardowym 158

Świetnie smakuje z młodymi ziemniakami z koperkiem;) Schab idealny na elegancki obiad. Przygotowuje się go dosyć szybko i dość szybo znika;) Składniki: kotlety schabowe około 1-1,5 cm sól i pieprz do smaku  2 łyżki mąki olej do smażenia  sos: 300 ml śmietanki 30 %  2 łyżki musztardy czosnek 1 ząbek  1 łyżeczka natki pietruszki(...)pieprz do smaku  Przygotowanie: Kotlety rozbijamy za pomocą tłuczka ale nie powinny być zbyt cienkie. Doprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące. Rozgrzewamy na patelni olej i smażymy schab z obydwu stron na rumiano. Następnie odkładamy na talerz. Na tą samą patelnię wlewamy śmietankę, dodajemy musztardę, czosnek, zmniejszamy ogień. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy sok, który wypuściło usmażone mięso

Życie zaczyna się w kuchni
PIECZONE ROLADKI Z POMIDORKAMI W CEBULI 828

składniki pasują do siebie idealnie. Aby roladki nabrały aromatu i smaku zapiekłam je z cebulką, która ze złociła się i zmiękła. Jest smacznym dodatkiem do ziemniaków :>  ~~SKŁADNIKI~~ schab bez kości 6 średnich plastrów  pomidorki suszone z zalewy ok. 12 szt.  ser mozzarella w kulce 1 szt.  bazylia suszona do oprószenia  sól i pieprz(...)oprószenia papryka słodka mielona do oprószenia ok. 1 łyżeczki  boczek wędzony parzony w plastrach 6 szt. olej rzepakowy 5 łyżek cebula 2-3 szt.  ~~METODA~~ Schab rozbijamy jak na kotlety schabowe, tyle że cieniej. Każdy plaster oprószamy solą, pieprzem i bazylią. Na brzegu układamy plaster mozzarelli i dwa małe pomidorki. Zwijamy roladkę. Wokół roladki owijamy boczek. Roladki smarujemy

Kuchnia Paulettes
SCHAB W POMIDORACH 132

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 80 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 5 pla strów schabu (około 350 g), średnia cebula, większa marchewka, sól, szczypta oregano, bazylii, rozmarynu i tymianku, 2 małe papryczki suszone chili peperoncini (można zastąpić ostrą papryką), łyżka masła, duży pomidor, puszka pomidorów krojonych, łyżeczka cukru,  szczypta vegety, 1/2 szklanki wody(...)oliwie z dodatkiem soli, papryczek, rozmarynu, oregano, tymianku i bazylii. Cebulę siekam, dodaję do mięsa wraz z masłem, jeszcze chwilę smażę. Marchewkę obieram i kroję w kostkę, dorzucam do schabu. Pomidora sparzam, obieram ze skórki, kroję w kostkę, wrzucam na patelnię wraz z pomidorami z puszki, wodą oraz vegetą i cukrem. Mieszam. Po zagotowaniu zmniejszam ogień i gotuję do miękkości

JejKuchnia
Grochówka wojskowa 185

czosnku 2-3 liści laurowych kilka ziaren ziela angielskiego kila ziaren czarnego pieprzu 1 łyżka soli 2-3 łyżek oleju rzepakowego natka pietruszki 500 g kiełbasy śląskiej 500 g schabu w plastrach 700 g grochu łuskanego 500 g ziemniaków 500 g boczku wędzonego 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku 4 liście laurowe sól pieprz Przygotowanie: 1. Bulion - warzywa(...)zimnej wodzie przynajmniej 3 godziny, po tym czasie odlewamy wodę 4. Bulion odcedzamy, zalewamy nim namoczony i odcedzony groch, dodajemy liście laurowe i gotujemy ok 30 minut 5. Schab kroimy w kostkę, boczek i cebule szklimy na patelni, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, dorzucamy całość do gotującego się grochu 6. Zupę doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, dodajemy przeciśnięty przez

Słodki Kompromis
Zapiekane roladki wieprzowe z serem żółtym i ogórkiem konserwowym 192

schabowe to zachęcam do wypróbowania moich roladek. Tym razem proponuje połączenie mięsa z wyrazistym smakiem ogórka konserwowego otulonego ciągnącym się serem żółtym. Miłośnicy sera na pewno będą zadowoleni :) Składniki: schab wieprzowy 1 plaster ogórek konserwowy pół szt, ser żółty 1 plaster, musztarda delikatesowa pół łyżeczki, sol, pieprz czarny, papryka słodka mielona, czosnek 1 ząbek, olej(...)smażenia 5 łyżek, Sposób przygotowania: Schab rozbijamy tłuczkiem, na cienki płat. Następnie obsypujemy z obu stron przyprawami i smarujemy musztarda. Nakładamy ser żółty i ogórka konserwowego, zwijamy roladkę. Czosnek wyciskamy przez praskę i nacieramy nim roladkę. Aby nasza roladka się nie rozpadła możemy ja związać nitka lub spiąć wykałaczkami. Rozgrzewamy olej na patelni i obsmażamy roladkę. Następnie mięso

kulinarne odsłony pati
SCHAB MAJONEZOWO CHRZANOWY Z PRODUKTAMI SPOŁEM KIELCE 134

SKŁADNIKI:   10 Plastrów schabu 1 por 1 natka pietruszki przyprawy: czosnek,sól i pieprz, vegeta kozieradka, rozmaryn Majonez Kielecki Społem Chrzan Luksusowy Społem 100 ml mleka lub wody do podlania  PRZYGOTOWANIE:  Plastry schabu dokładnie rozbijamy. Można kupić już wypestkowane kotlety np w lokalnej masarni. Każdy plaster doprawiam z obu stron a następnie smaruję majonezem

Gotowanie Patki
Kiełbasa Swojski Mix 209

SUROWIEC -3,5 kg kl.1 z łopatki -2,5 kg kl.2 ścinki z szynki, schabu i łopatki -1,5 kg kl.2 ścinki wołowe -1,5 kg kl.3 mięso ścięgniste, ścięgna i błony -1 kg podgardle PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -17 g peklosoli do mięsa kl.1 i 2 -17 g soli do kl.3 i podgardla -5 g/kg mieszanka przypraw ,,swojska premium(...)kl.3 sitko 3 mm -podgardle 8 mm WYKONANIE Mięso myjemy pod bieżącą wodą i przeprowadzamy klasyfikacje mięsa . Klasa 1 z łopatki Klasa 2 ścinki z szynki, schabu i łopatki i wołowiny Klasa 3 mięso ścięgniste, ścięgna i błony Podgardle Następnie peklujemy i solimy. Czas peklowania 24-48 godz. Po tym czasie mięso rozdrabniamy. Łączymy kl.1 i 2 i dodajemy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Mięsny pasztet z suszoną śliwką 128

nadchodzące Święta. Pasztet przygotowałam w prześlicznych, świątecznych foremkach od PapilArt . Składniki: (keksówka 20x11) 300g wątróbki 400g boczku wędzonego surowego 200g surowej szynki wieprzowej 100g surowego schabu wieprzowego  1 duża marchewka (obrana) 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 3 łyżki majeranku 15 śliwek suszonych 2 jajka pęczek natki pietruszki czerstwa bułka sól, pieprz Śliwki zalewamy ciepłą wodą, odstawiamy na godzinę(...)Wątróbkę myjemy, oczyszczamy, zalewamy wodą i gotujemy przez 15 minut (w trakcie gotowania zbieramy szumowiny). Odcedzamy, odstawiamy do wystudzenia. Nie dodajemy żadnych przypraw. Schab, szynkę i boczek kroimy w większą kostkę, zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia, zbieramy szumowiny, zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy obraną marchewkę. Gotujemy przez godzinę

Gotowanie i blogowanie
Schabowe z marynaty mleczno-cebulowej 291

Kuchenne rewolucje”. Zachęciłam się, zrobiłam ale tylko dla nas, domowników. Okazały się tak smaczne, że dzisiaj robię powtórkę, tym razem na potrzeby bloga, specjalnie dla Was Składniki: 600 g schabu wieprzowego bez kości 500 ml mleka 1 lub 2 cebule 1 – 2 jajka mąka pszenna do panierowania bułka tarta do panierowania sól świeżo zmielony pieprz tłuszcz do smażenia, najlepiej smalec(...)Wykonanie: Schab po umyciu pokroiłam na kotlety. Wyszło 5 sztuk. Kotlety rozbiłam tłuczkiem wkładając do foliowej torebki (nie rozpryskuje się). Posoliłam i oprószyłam świeżo zmielonym pieprzem . Cebulę pokroiłam w piórka. Do miski włożyłam kotlety, obłożyłam piórkami cebuli  i zalałam mlekiem. Odstawiłam do lodówki do następnego dnia. Kotlety w tej marynacie muszą poleżeć kilka godzin. Najlepiej odstawić na całą

Kuchnia u Krysi
SCHAB ZE ŚLIWKĄ 176

Doskonała potrawa, w której kruchość mięsa łączy się z soczystym... Artykuł SCHAB ZE ŚLIWKĄ pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Duszony schab w sosie własnym 2228

Genialne, proste, pełne smaków danie. Ilość składników jest naprawdę zaskakująca. Nie potrzeba "sztucznych" sosów, by wydobyć z mięsa aromat. Sos dosłownie robi się sam. Składniki na duszony schab w sosie własnym (około 4 porcji): schab bez kości około 400 g 3 cebule sól mąka do oprószenia mięsa Mięso pokroić tak jak na kotlety i delikatnie rozbić tłuczkiem. Doprawić solą

Karola gotuje
Wędliny swojskie na specjalne okazje 836

Coraz bliżej święta -zebrałam dla was kilka najpopularniejszych wędlin na moim blogu-jeszcze jest troszkę czasu ,żeby wziąć się za ich przygotowanie-na pewno posmakują waszym bliskim Suszony schab dojrzewający-przepis znajdziecie   TUTAJ Szyneczka gotowana-krucha i soczysta-przepis znajdziecie   TUTAJ Suszony dojrzewający karczek-przepis znajdziecie   TUTAJ Mięciutka szyneczka pieczona w niskiej temperaturze-przepis znajdziecie   TUTAJ(...)Mega kremowy boczek z szynkowaru-przepis znajdziecie   TUTAJ Wołowina suszona dojrzewająca-przepis znajdziecie   TUTAJ Schab po zbójnicku-tak soczysty i wilgotny ,że zaskoczy was na pewno-przepis znajdziecie   TUTAJ Boczek suszony dojrzewający a'la panchetta-przepis znajdziecie   TUTAJ Swojska kiełbasa-mniam...-przepis znajdziecie   TUTAJ Zapraszam również na stronę  Kobieceporady.pl  znajdziecie tutaj dużo różnych

Swojskie jedzonko
Rurki z kostką schabową i szpinakiem 112

pewnego czasu jemy kasze i makarony. Przygotujcie się więc na nieco inne menu codzienne. Rurki z kostką schabową i szpinakiem 400 g makaronu rurki 600 g upieczonego w rękawie schabu 200 g szpinaku 1 mały fenkuł (koper włoski) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1/2 szklanki śmietany 1 łyżeczka mąki pszennej 6 dag żółtegostartego sera sól, pieprz biały(...)cieniutkie plasterki. Zeszklij cebulę na rozgrzanym maśle. Dodaj fenkuła, posiekany drobno czosnek i przesmaż wszystko  posypując lekko solą i pieprzem do smaku. Dodaj pokrojony w kostkę upieczony schab, zalej śmietaną i duś wszystko razem około 10 minut. Po tym czasie zagęść sos mąką wymieszaną w małej ilości wody. Dodaj  połowę żółtego sera - wymieszaj i dopraw do smaku

Gotuj Sam!

Proponowane wyszukiwania