Dzisiaj dodaje Wam większość przepisów, które znajdziecie w zakładkach Obiady, przystawki, zupy. To tak pisałem, że na dniach dowiedzie się gdzie możecie skosztować moich dań. To
pichcisztopołowy. Do posiłku zamówiliśmy piwo Dreher (jasne i ciemne). Druga kolacja znów była nierówna. Na przystawkę podano naleśnik z mięsnym farszem oraz sosem, a na danie główne pieczone plastry schabu ze słoniną i frytkami. Deser tym razem był przyjemny: śmietankowy deser z kwaskowatymi malinami. Drugie danie było bardzo tłuste i znów za słone, nie zjadłam całego mimo, że byłam bardzo
Pasja SmakuNa pewno warto poświecić trochę czasu i zrobić wędliny domowe. Polecam kilka przepisów.Rolada schabowaPasztet domowySchab pieczonySzynka z szynkowaraSMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i
W kuchennym oknie EwyNiedzielny obiad statystycznemu Polakowi kojarzy się zapewne z rosołem i schabowymi z ziemniakami. Schab został chyba wyparty przez piersi z kurczaka i czasem słyszę określenie "schabowy z kurczaka" :DJa na dzisiaj zaplanowałam rybkę, a dokładniej pstrąga.Miałam szczęście i trafiłam w sklepie na pstrąga łososiowego, którego mięso do złudzenia przypomina łososia.Rybka była świeża i wypatroszona, pozostało mi już tylko
Codzienna kuchnia niecodziennaZaułek 1. Pan Paweł (jeden z właścicieli) zadbał o to, abyśmy bawiły się rewelacyjnie. Pan Arkadiusz przygotował dla nas wspaniałe potrawy: pyszne sałatki z opiekanymi bagietkami, grillowany schab i piersi z kurczaka. Mnie zachwycił smak zapiekanych w śmietanie ziemniaczków :) Do naszej dyspozycji był bufet z aromatyczną kawą, herbatą i wspaniałym ciastem. Soki, chłodne napoje i wino również znikały
Codzienna kuchnia niecodziennakamiennej-5 dkg soli peklowej ( peklosoli )-kilka listków laurowych-kilka ziaren pieprzy ziarnistego i ziela angielskiego-2-3 duże ząbki czosnku My przeznaczyliśmy ok. 8 kg mięsa ( karkówka, schab, szynka, boczek ).Uzyskaliśmy z tego ok. 6 kg wędzonki. Wodę przegotowujemy i studzimy.Obie sole łączymy, mieszamy z pokrojonym drobno czosnkiem i rozdrobnionymiziarnami pieprzu i ziela angielskiego oraz pokruszonymi
Maminek kulinarnyzgęstnieje.Podawać na ciepło z ziemniakami, makaronem lub kaszą i surówką (u mnie surówka z marchewki z czosnkiem).SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Filet z indyka można zastąpić schabem. Można zakupić także już gotowe sznycle z indyka (filet z indyka pocięty w plastry i zapakowny na tacce) np. w Biedronce.Z podanych składników wychodzi około 6 bitek.Tłuszcz ze smażenia plastrów indyka
Gospodyni Miejskakorzeń, seler mały 1 szt, cebulę ) - lubczyk 1 łyżeczkę - sól morska 2 łyżeczki - pieprz do smaku - cytryna do smaku - cukier do smaku - śmietankę ok 100ml - kawałek kości od schabu - ziemniaki 6 szt - mąkę do zagęszczenia zupy 3 łyżki SPOSÓB WYKONANIA - wstawiam wodę z kością, między czasie przygotowuję włoszczyznę, obieram i kroję w kostkę a marchew w talarki
Basia w kuchnizupy ogórkowej bez liścia laurowego"Liście mam do dziś zapewne kiedyś wskoczą do zupy ogórkowej, tym razem wykorzystałam inne :)SKŁADNIKI:3 plastry łopatki(można również wykorzystać kości np. od schabu)marchew 2 szt pietruszka korzeń 1 sztseler 0,5 sztziemniaki 7 szt cebula 1sztogórki kiszone 7 sztwoda 2,5 litra bulionetka warzywna (jak jak zrobić klik
Basia w kuchniDzisiaj powtórka przepisu à la pizza, ostatnio był Schab à la pizza, ale tym razem wykorzystałam do przygotowania tego dania 2 ćwiartki kurczaka wyluzowane z kości i obrane ze skóry. Dań z kurczakiem w roli głownej mogę przygotowywać w nieskończoność, kurczak chyba nigdy mi się nie znudzi. Niedawno polecałam Wam rewelacyjnego Kurczaka z porami zapiekany w cieście i równie smaczne
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięNiezawodny pyszny dodatek do wędlin , szaszłyków, karkóweczki,schabu..PysznySkładniki:200 ml gestego majonezu150 ml smietany 18%2 ogórki konserwowe10 matynowanych pieczareksok z 1/2 cytrynysól morska z pieprzem Kamis młynek do smakuWykonanie:Majonez wymieszaj ze śmietaną.Dodajemy drobno pokrojone osaczone ogóreczki i pieczarki.Dodajemy sok z cytryny,doprawiamy sola i pieprzem wg uznania.Podajemy mocno schłodzony
Z Majeczką w kuchniswojej mamy, tak przygotowywany jest w naszej rodzinie od pokoleńSkładniki:1 kg kiszonej kapusty 1/2 kg słodkiej kapusty 1/2 kg wędlin 30 dag wędzonego boczku 1 kg mięsa surowego( schab, łopatka ) 3 jabłka garść suszonych grzybków 1 duża cebula 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina 3 łyżki koncentratu pomidorowego majeranek, rozmaryn, nasiona jałowca, listek laurowy, pieprz ziarnisty, ziele angielskie,sól, pieprz
Z Majeczką w kuchniW tym poście, tradycyjnie, publikuję wszystkie moje posty z minionego tygodnia.SURÓWKA Z BURACZKÓWHERBATKA Z CZYSTKASCHAB PIECZONYROŻKI Z PIECZARKAMIOWSIANE PLACKISAŁATKA BROKUŁOWABISZKOPT, KTÓRY ZAWSZE SIĘ UDAJESZYBKIE DANIE
W kuchennym oknie Ewysiebie;)) Tym razem wzbogaciłam je o aromatyczną natkę pietruszki i sos śmietanowy również z dodatkiem natki. Danie wyszło bardzo smaczne i jestem pewna, że Wam też zasmakuje.Składniki:500g schabu bez kości, 2 ząbki czosnku, 1/2 pęczka pietruszki, sól, pieprz, 2 łyżki oliwy z oliwek, bułka tarta do obtoczenia i olej do smażenia.Mięso umyć
Z miłości do słodkości