przepis na schab - 3000 przepisów (strona:136/200)

Naleśniki z dynią, pieczarkami i wędliną 218

Naleśniki (8 sztuk): 1 jajko 1 szklanka mleka 1 szklanka wody szczypta soli 2-2,5 szklanki mąki Farsz: 300 g pieczarek 1 duża cebula 200 g szynki (użyłam schabu od Nove ) 300 g dyni startej na dużych oczkach kawałek żółtego sera startego na drobnych oczkach sól, pieprz, papryka słodka, gałka muszkatołowa Podane składniki na naleśniki dokładnie mieszamy ze sobą

My simple kitchen
Żurawina do mięsa 135

Wyjątkowo dobrze smakuje do mięsa samemu upieczonego w piekarniku (np. do karkówki czy schabu). Przyrządzenie żurawiny nie jest skomplikowane. Trzeba tylko pamiętać, aby słoiki, do których będziemy ją dawać, były porządnie umyte i najlepiej jeszcze wyparzone. SKŁADNIKI: - 500 gram żurawiny - ok. pół szklanki wody - 4 łyżki cukru trzcinowego Żurawinę przebieram, myję, wrzucam do garnka, wlewam wodę i dodaję cukier. Mieszam

Wielopokoleniowo
Pieczony filet z indyka nadziewany morelami i żurawiną 160

Żadne święta nie mogą się obyć bez pieczonego mięsa! ;) Obok tradycyjnego schabu i boczku warto zrobić także lżejszą i zdrowszą, ale równie smaczną wersję: filet z indyka nadziewany morelami i żurawiną. Nie bójcie się tego, że wyjdzie suchy. Dodatek suszonych owoców oraz pieczenie w folii sprawią, że mięso będzie bardzo soczyste, kruche i smaczne. Może być wykorzystane jako wędlina

MyCookBook.pl
kotlet schabowy inaczej 118

Często wykonujemy potrawy ze schabu

Ugotujmy Coś
Koreańska wołowina w stylu BBQ – bulgogi, plus szybkie pikle we Wschodnim stylu 209

mięso z ognia’, ale słowo to oznacza też sposób marynowania mięsa. Można spotkać bulgogi nie tylko z wołowiny (ale to jest zdecydowanie najsmaczniejsze!) ale i z kurczaka czy wieprzowiny (schabu). W niektórych rejonach Korei podaje się je z ryżem, w innych – z ryżowym makaronem. W jeszcze innych – i to opcja bez węglowodanów – z liśćmi zielonej sałaty, do których wkłada się

Karo in the Kitchen
Kiełbasa dojrzewająca à la ‪‎kabanosy 181

tygodnie, aby byłą twarda jak kabanosy, gdyż takie nam smakują, podgryzane solo pokrojone w 2-3 cm kawałki. A jaki ma smak ta kiełbasa? – podobny nieco do suszonego schabu . Można taką dojrzewającą kiełbasę przechowywać nawet kilka miesięcy, ale wtedy nadaje się jedynie do żucia, bo trzeba mieć bardzo mocne zęby aby ją ugryźć Polecam!   The post Kiełbasa dojrzewająca

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Schabowy po amerykańsku 162

schabowego..tym razem schabowy po amerykańsku...ale czemu po amerykańsku trudno powiedzieć..przepis znaleziony  tutaj.  U mnie oczywiście było więcej niż 2 plastry.. 2 pl astry schabu sos sojowy jajko  olej bułka tarta sól, pieprz 1 płaska łyżeczka vegety 1 łyże czka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka bazylia tymianek 3 łyżeczki oleju mąka

Moje domowe kucharzenie
do pieczywa kotlety schabowe marynowane w natce pietruszki... 157

szklanki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, sok z cytryny 1 łyżeczka, natka pietruszki 2 łyżki, jajka 2 sztuki, bułka tarta - ile potrzeba, olej rzepakowy - ile potrzeba schab bez kości umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na 1,5 cm porcje i dobrze wymieszać w marynacie z oleju, pieprzu, kucharka, cytryny,posiekanej drobno natki pietruszki i schować do lodówki

W Mojej Kuchni Lubię
Cyc kurczakowy – shoarma :-D 172

Ostatnio ciągle mam ochotę na smaki kuchni orientalnej. Zaczęło się od szparagówki po chińsku, później schab po indyjsku (na blogu wkrótce) a teraz shoarma. Pomysł na tego rodzaju kurczaka zaczerpnęłam z bloga Filozofia smaku. Szczególnie zaintrygowała mnie samodzielnie zrobiona mieszanka przypraw - musiałam zrobić taką samą!!! To było silniejsze ode mnie. Część przypraw przywiozłam z mojej podróży na Ukrainę - powszechnie dostępny

sierotka maRysia w kuchni
Krótka seria - Wrocław - Łubu Dubu 164

składników, a wydaje mi się, że w tym przypadku tak było, to danie samo w sobie się obroni, nawet jeśli jest to właśnie taki schabowy czy placek ziemniaczany. Przecież schab był tak soczysty i delikatny, że smak tego wynalazku tylko zaburzył tą prostotę, za którą my Polacy tak przepadamy w klasycznym kotlecie schabowym... I kto by pomyślał, że w takim

Right Behind The Kitchen
EkoBazar - jedyny taki w Lublinie 147

przechodniów drepczących po brukowanej kostce ulicy Bramowej. A w środku co ja pacze? Ja pacze i widzę od razu doskonałe wędliny z roztoczańskiej Masarni Wasąg. Próbowałem niespełna 1-dniowego schabu - super soczystego, kruchego, kiełbas, kaszanki - wszystko nadzwyczaj pyszne!  Tuż obok stoisko Pana Romana z Zagrody Łąckiej, który ma w swojej ofercie różnej maści drób w wersji surowej

Right Behind The Kitchen
Namiastka Wiednia dla smakoszy i kilka praktycznych wskazówek 133

kotleta. Jednak najprawdziwszy sznycel wiedeński jest robiony z cielęciny - ten nazywany będzie Wiener Schnitzel. Ze względu na niższą cenę wieprzowiny bardziej popularny jest Wiener Schnitzel Art - przygotowywany ze schabu (sznycel po wiedeńsku) , a czasami nawet i z łoaptki. I taki też serwują w restauracji Schnitzelwirt. Uwaga! Zamówiony sznycel po wiedeńsku to dwa ogromne kotlety schabowe , które spożywa się często

Right Behind The Kitchen
Wieprzowina w sosie słodko-ostrym 169

lekkości. Do stworzenia tego dania zainspirowała mnie książka "Wok & Stir-Fry" , która jest zbiorem przepisów na dania z woka i patelni. Porcja na 2 osoby: - 4 kotlety wieprzowe ( schab ) - 1 duża marchewka - 2 średnie cebule - 2 ząbki czosnku przyprawy* - 1 łyżeczka ziaren gorczycy - 1 łyżeczka sproszkowanego imbiru - 1 łyżeczka sproszkowanego chili** - 2 rozgniecione kulki ziela angielskiego - kilka łyżek siekanego

kawawszklance
Pierś zawijana boczkiem z sałatką z buraka, ziemniaka, orzechów i daktyli 223

obiad :) Połączenie kurczaka na parze zawiniętego plastrami boczku, a także sałatka z buraka, ziemniaka truflowego, orzechów i daktyli suszonych. Jednym z pierwszych dań na blogu, prawie rok temu był schab zawijany w boczku , nadziewany suszonymi pomidorami, mozzarellą i bazylią. To były początki i choć zdjęcia tam nie wyglądają dobrze, cieszy się dużą oglądalnością :)   Składniki :  1 filet z piersi

Parowar Faceta
Roladki z piersi kurczaka z serem i wędliną. Obiad w 20 minut. 640

ulubionych surówek i ziemniaczkami lub frytkami zadowolą nie jednego mięsnego łasucha. Spróbujcie. Składniki: 2 większe piersi z kurczaka 2 całe jajka klasy M 4 plasterki ulubionej wędliny (u mnie schab) 4 plasterki żółtego sera duża szczypta słodkiej czerwonej papryki sól i pieprz do smaku bułka tarta olej do smażenia papier do pieczenia lub naczynie żaroodporne * dobrze dobrany rodzaj sera

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania