Taka warstwowa sałatka najlepsza jak troszkę smaki się przegryzą..ilość składników dowolna..najlepiej układać w przeźroczystym naczyniu, aby były widoczne warstwy..u mnie sałatka była
Moje domowe kucharzenieKolejna propozycja sałatkowa dziś to mocny akcent cukinii i czosnku niedźwiedziego. Najpierw musicie przygotować smakowy olej który szybko można zrobić. Zaopatrzcie się w dobrej jakości olej
Kuchnia PROzdrowotnaCaprese to sałatka z mozzarellą i pomidoramiSkładniki:2 kulki sera Mozzarella3 pomidory świeża bazylia sos balsamicznypieprzPomidory kroimy w plastry. Tak samo postępujemy z serem mozzarella
Bon Appetit MałgorzatySałatkę wykonałam wraz z przyjaciółką podczas majowego opalania się :)Składniki na sałatkę:dowolne sałaty (lodowa, masłowa, roszponka albo rukola)ok 10 pomidorków koktajlowych3 rzodkiewkipół ogórka zielonegoser
Bon Appetit MałgorzatySkładniki:Dowolna sałata (u mnie mix)Kilka pomidorków koktajlowychKilka suszonych śliwek np. węgierskichPołowa zielonego ogórka2 rzodkiewki Opakowanie sera bryndzaKilka oliwek Pestki dyniDowolny sos u mnie winegret
Bon Appetit MałgorzatySkładniki:1 dojrzały melongarść świeżej miętysyrop klonowysok z cytrynyMelon kroimy w łódeczki, usuwamy nasiona i skórę. Kroimy w kostkę. Przygotowujemy listki z mięty. Melon mieszamy z
Bon Appetit MałgorzatySkładniki na farsz na 2 porcje:opakowanie makaronu pennesłoik suszonych pomidorówsłoik czarnych oliwek20 dag żółtego sera w kostce2 piersi z kurczaka (jeśli ktoś nie chce w
Bon Appetit Małgorzatyskładniki na 2 porcje:połowę opakowania makaronu rurki albo kokardkikilka do kilkunastu truskawek200 ml śmietanyokoło 1 do 2 łyżek cukruciemna czekolada2 garści musli z rodzynkamimiętaMakaron gotujemy
Bon Appetit MałgorzatyDługo kręciłam się po kuchni, ponieważ miałam "pypcia" na coś dobrego, w końcu zaczęłam działaći wyszła super sałatka! Składniki na 2 porcje
Bon Appetit MałgorzatySkładniki:świeży młody szpinak lub sałatapuszka tuńczyka w sosie własnympół puszki cieciorkikilka plasterków grillowanej cukinii (można jeść surową)4 jajka ugotowane na twardo1 cebula - podsmażona na
Bon Appetit MałgorzatyPierwszy raz skusiłam się na surową botwinkę. Było warto :) składniki:opakowanie młodego, świeżego szpinaku100 - 150 g ulubionego koziego seragarść kaparówpęczek botwinki1 duży pomidor (u mnie
Bon Appetit Małgorzatyskładniki:około 4 garści fasolki szparagowej4 - 6 młodych ziemniaków4 ogórki małosolneoliwa z oliwek albo olej sezamowynatka pietruszki (albo koperek)szczypiorek1 ząbek czosnkusól, pieprzW garnku gotujemy fasolkę
Bon Appetit MałgorzatyNie bójcie się, surowego kalafiora można jeść bez obaw :)składniki:1 mały kalafiorkostka sera typu feta2 ząbki czosnku1 mały jogurt naturalnykoperekpieprzKalafior myjemy i dzielimy na małe
Bon Appetit MałgorzatyTa sałatka to charakterystyczny dla kuchni bułgarskiej rodzaj sałatki, z dodatkiem słonego sera (specjalny bułgarski ser szopski - solankowy ser owczy). W lepszych polskich delikatesach także możemy
Bon Appetit MałgorzatyChciałam wykorzystać owoc granatu do dania wytrawnego i najprościej było mi przygotować sałatkę :)Składniki:opakowanie roszponki1 ogórek zielony150 g łososia wędzonego1 owoc granatu3 rzodkiewki3 jajka na
Bon Appetit Małgorzaty