przepis na salatki - 4000 przepisów (strona:142/267)

Sałatka z selerem konserwowym 330

Zawsze warto mieć w zanadrzu jakiś przepis na szybką i łatwą w przygotowaniu sałatkę. W razie niezapowiedzianej wizyty znajomych będzie jak znalazł:) Ta sałatka jest właśnie

Z miłości do słodkości
Sałatka z ogórkiem i rukolą 198

                              Sałatka na kolację do małej kromki chleba...Mnie wystarczy.  

Proste Potrawy
Sałatka z kalarepą i jajkiem 155

Bardzo prosta wiosenna sałatka :) Czytaj więcej »

Pasja tworzenia
Poniedziałkowy "fit" - Ogródek z mini warzyw i młodych kwiatów na ziemi jadalnej okruszony wasabi 175

Dziś nieco inny "fit" niż zwykle bo przygotowywany na warsztatach kulinarnych "Nowoczesne techniki gotowania potraw i aranżacji talerza" , w Centrum Kulinarnym w Chorzowie . Danie jest niezwykle

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Wiosenna sałatka warstwowa 388

Składniki: 2 garście roszponki 3 jajka 100 g sera feta 1  długi ogórek 1 pęczek rzodkiewek 6 łyżek majonezu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Wykonanie

O kuchni z uczuciem
Sałatka z rukolą kurczakiem i słonecznikiem 248

Wyśmienita sałatka z kurczakiem i rukolą na kolacje. Sałatka z rukolą kurczakiem i słonecznikiem Składniki: piersi z kurczaka - 1 szt podwójna ogórek zielony - 1 szt papryka

Kuchnia Danusi
Warstwowa sałatka z tuńczykiem 393

Sałatka ta towarzyszy mi już od kilu lat. Jest bardzo prosta, szybka…doskonała na święta, imieniny itd. Za przepis dziękuję mojej koleżance ze studiów Biedronie, która

Anioły w kuchni
Winegret ze śledziem i burakami 138

Kolejne danie wigilijne z mojego rodzinnego domu. Winegret to popularny rodzaj sałatki w kuchni rosyjskiej 300 g śledzia z oleju, 200 g ugotowanych ziemniaków – 1 spory

królestwo garów
Śledź „pod szubą” 123

400 g śledzi z oleju, 2 cebule, 4 jajka ugotowane na twardo, 2 ugotowane ziemniaki, 2 ugotowane al dente marchewki, 2 – 3 ugotowane al dente buraki

królestwo garów
Brukselka - surówka z brukselki 108

Brukselka – kapusta brukselska – wyhodowana w Brukseli w latach dwudziestych XIX wieku. 300 g brukselki, 2 mandarynki, sok z 1 limonki, 1 – 2 łyżki miodu płynnego, 4

królestwo garów
Kapusta czerwona z jabłkami i żurawiną 102

1 średnia kapusta czerwona, 4 twarde jabłka, 200 g żurawiny suszonej, 3- 4 łyżki oleju, sól, sok z cytryny, cukier Zdjąć wierzchnie liście kapusty, opłukać, cienko

królestwo garów
Sałata lodowa z koprem włoskim i gruszką 145

sałata lodowa, 2 gruszki, 1/2 kopru włoskiego, 2 łyżki cukru trzcinowego, sok z 1/2 cytryny, oliwa do smaku, Cukier włożyć do miski, wlać sok z cytryny

królestwo garów
Czerwona cebula z gruszkami 106

1 kg czerwonej cebuli, 2 łyżki oleju lub oliwy, kawałek kory cynamonu, 2 płatki gwiazdki anyżu, 2 duże twarde gruszki, 300 ml czerwonego wytrawnego wina, sok

królestwo garów
Sałatka z wędzonego łososia ze szparagami 127

400 g łosia wędzonego w plasterkach, 2 pęczki białych szparagów, 6 kumkwatów, sok z 1/2 pomarańczy, bratki jadalne dla koloru, koperek dla koloru i smaku Szparagi

królestwo garów
Sałatka z pomidorów i ogórków 1160

Typowa surówka z wcale nie tak starych książek kucharskich:  20 dkg ogórków, 25 dkg pomidorów, 1 łyżka siekanego szczypiorku, cebula... W dzisiejszych książkach już taki

królestwo garów