patelni :) Potrzebujemy: 1 pierś z kurczaka 5 łyżek sosu sojowego 1 łyżka octu balsamicznego pieprz do smaku duża garść orzechów włoskich 3 selery naciowe 3 marchewki oliwa z oliwek Pierś kurczaka kroimy w średniej wielkości kostkę, wkładamy do miski wraz z sosen sojowym, octem balsamicznym, pieprzem i połową orzechów utłuczonych w moździerzu. Przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do lodówki
Marder&Marder Manufacturemoże niezbyt rewelacyjnie, ale zapewniam, że jest smaczny. Przedstawię Wam wersję dla większych dzieci i dorosłych, dla niemowlaka instrukcję poniżej Składniki: - 2 ziemniaki; - 20 dag mięsa z piersi kurczaka; - pół świeżego brokułu; - 2 łyżki masła; - 2 żółtka ugotowane na twardo; - sól, pieprz Wykonanie: Ziemniaki obierz, umyć, obrać i pokroić w kostkę. Umyć pierś z kurczaka, przyprawić solą
dom-agi.pldzień. SKŁADNIKI Na ciasto (średnica tarty 30 cm) 300 g mąki pszennej 135 g masła 2 żółtka szczypta soli 2 łyżki zimnej wody Na nadzienie 1 podwójna pierś z kurczaka 3 jajka 1 brokuł 1 duża kwaśna śmietana 18% 125 g żółtego sera dodatkowo: oliwa przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, słodka papryka WYKONANIE Ciasto: Masło posiekać nożem. Mąkę wsypać(...)minut na środkowym poziomie piekarnika. Nadzienie: Brokuł umyć i obrać w różyczki. Gotować w lekko osolonej, wrzącej wodzie około 3 minuty (ja ugotowałam brokuła na parze). Piersi z kurczaka umyć, pokroić w kostkę i przełożyć do głębokiego talerza. Całość polać oliwą i przyprawić solą, pieprzem, papryką i ziołami prowansalskimi. Dobrze wymieszać i przełożyć na rozgrzaną patelnię. Smażyć do momentu
Passions hobbies lifejest dań które robi się w tak szybki sposób i które tak wybornie smakują, skąd zapewne bierze się też popularność tej zupy Składniki dla czterech osób 350 g piersi z kurczaka 250 g krewetek 0,5 l wywaru rybnego 0,5 l wody 400 ml mleczka kokosowego 1 ząbek czosnku 1 cebula(szarlotka lub cukrowa) 1 łyżeczka chilli(...)się zeszkli, dodajemy pastę chilli razem z obranym i drobno posiekanym korzeniem imbiru, smażymy dalej przez 2-3 minuty, a następnie całość zalewamy wodą i wywarem rybnym. Dodajemy pierś kurczaka pokrojoną w cienkie paski. Gotujemy przez kolejne 7-10 minut, na koniec wlewając mleczko kokosowe. Zupę przyprawiamy solą i dodajemy krewetki. Gotujemy jeszcze przez dwie minuty, a następnie nakładamy
Miód i pieprzsojowy light - ulubione przyprawy do mięsa (dałam curry, kurkumę, chilli i paprykę słodką) * parmezan na posypianie na wierzch + kiełki Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałeczki i doprawiamy wedle uznania swoimi ulubionymi przyprawami, odkładamy na ok. 20-30min. Cukinie obieramy ze skórki (bądź nie) i obieraczką kroimy na długie plastry, resztkę(...)szpinakiem, fetą, jogurtem, bazylią i sosem sojowym (tyle sosu, by masa nie była lejąca się, ale też niecałkowicie stała) i miksujemy. Cebulę i paprykę kroimy na małe kawałeczki. Pierś z kurczaka smażymy na oliwie z oliwek. Po chwili, gdy mięso już trochę zbieleje, dorzucamy cebulę i wyciśnięty przez praskę czosnek. Gdy cebula się zeszkli dodajemy naszą zieloną masę-sos, cukinię
Be Fit Be Strongjako: obiad - z ziemniakami/kaszą/ryżem i surówką, kolację - z warzywami, lunchbox - kładziemy plastry na kanapki zamiast sklepowej wędliny. Składniki: Roladki (2 szt.): 500 g filetu z piersi kurczaka 2 średnie marchewki (ok.90 g) 3 ogórki kiszone 20 g pora 2 łyżeczki musztardy ulubione przyprawy - ostra papryka, słodka papryka, majeranek, oregano, bazylia, czosnek, sól, pieprz Lunchbox(...)kromki chleba razowego Liść sałaty Rzodkiewka Kilka kawałków papryki Dodatkowo owoce - np. banan i garść borówek 1. Pierś z kurczaka delikatnie rozbij tłuczkiem. Posmaruj musztardą i posyp przyprawami. Odstaw na godzinę. 2. Do środka (strona z przyprawami i musztardą) połóż pokrojone w cienkie słupki ogórki i marchewkę, na to kawałki pora. 2. Zwiń ściśle w roladki, następnie szczelnie zawiń
Powiedz dietom niedelikatniejsza pierś z kurczaka), niemniej nie uważam, aby było na tyle odmienne i niezwykłe, żeby częściej pojawiało się na moim stole. Nie wiem, czy to danie, odpowiednio przyrządzone z piersią kurczaka, nie byłoby porównywalnie smaczne. No i przynajmniej miałabym pewność, że wszyscy go skosztują. M. na przykład królika nie tknął. Pomijając kwestie samego królika, to marynata i sos są fantastyczne
Życie zamknięte w smakutego szaszłyki drobiowo pieczarkowe- jako że pieczarki były składnikiem głównym tego dania. A całości uzupełnia pyszny sos, którego ostrość sami sobie dozujemy wg upodobań. Składniki: 40 dag piersi z kurczaka pół opakowania makaronu duże świdry Makarony Polskie 30 dag pieczarek sól,pieprz, słodka papryka w proszku patyczki do szaszłyków olej do smażenia sos: 1 mała cebula 5 łyżek(...)kurczaka kroimy w paski, oprószamy solą, pieprzem i słodką papryką. Pieczarki oczyszczamy, obieramy, gotujemy ok 10 minut w osolonym wrzątku. Kiedy przestygną nadziewamy je na przemian z piersią kurczaka- którą nadziewamy faliście na patyczki szaszłykowe. Gotowe szaszłyki możemy ugrilować albo usmażyć ( tak jak to zrobiłam ja ) na oleju na rumiano. 2. Makaron gotujemy al dente
Z Majeczką w kuchnistartego żółtego sera 2 łyżki jogurtu naturalnego olej do podsmażenia Przygotowanie: Ziemniaki ugotowałam w całości na półmiękko, a następnie pokroiłam w talarki o grubości ok 2 mm. Wędlinę, pierś z kurczaka, paprykę i cebulę pokroiłam w kostkę. Marchewkę w słupki, a pora w plasterki. Wędlinę podsmażyłam wraz z cebulą, marchewką i papryką, a następnie połączyłam z koncentratem i jeszcze chwilę(...)dusiłam. Wysmarowane masłem naczynie żaroodporne wyłożyłam podwójną warstwą ziemniaków. Na ziemniaki wyłożyłam wędlinę. Przykryłam kolejnymi dwoma warstwami ziemniaków, na które ułożyłam pora. Pierś z kurczaka oprószyłam pieprzem oraz vegetą i podsmażyłam chwilkę. Wyłożyłam na pora. Posmarowałam majonezem i przykryłam ostatnią warstwą ziemniaków. Wstawiłam do rozgrzanego piekarnika (190 stopni) na ok 30 minut. Kiedy ziemniaki z wierzchu się przyrumieniły rozprowadziłam
Kuchnia po mojemuSkładniki: 250g makaronu w kształcie ryżu, 330g piersi z kurczaka, 1 łyżka oleju, 1 łyżka przyprawy do gyrosa, 170g papryki konserwowej, 170g ogórków konserwowych, 2 łyżki ketchupu, 6 łyżek majonezu, 3 ząbki czosnku, pieprz, puszka kukurydzy. Przygotowanie: Przygotować odpowiednio składniki: 1. Makaron ugotować do miękkości z odrobiną oleju i soli. Przelać zimną wodą i dobrze odsączyć. 2. Czerwoną paprykę(...)konserwową i ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Dobrze odsączyć. Wymieszać razem. 3. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, dodać łyżkę przyprawy do gyrosa i łyżkę oleju. Podsmażyć i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. 4. Kukurydzę dobrze odsączyć. 5. Sos: ketchup wymieszać z majonezem, wyciśniętym czosnkiem i odrobiną pieprzu. Składniki układać warstwami, kolejno: 1. Połowa makaronu. 2. Dwie łyżki sosu
W kuchni u Monikikurczaka 100 g sera z niebieską pleśnią garść orzechów włoskich 2 garście roszponki 2 garście czarnych oliwek sól,pieprz olej do smażenia przyprawa do sałatek oliwa do skropienia Pierś kurczaka pokroić w średnią kostkę. Oprószyć solą i pieprzem i usmażyć na oleju, wystudzić. Do miski przełożyć roszponkę. Dodać wystudzonego kurczaka i orzechy. Ser pleśniowy pokroić w średnią kostkę i dodać
Monia miesza i gotujestrony jest również wersja bez mięsa, na samym bulionie warzywnym, również smakuje bosko, w tym momencie mamy również propozycję dla wegetarian. Składniki (na 3 litry): 1 duża pierś z kurczaka 3 średnie marchwie 1 duży por 2 pietruszki 1/2 selera 2 duże ząbki czosnku 3 średnie lub 2 duże szalotki 4 źdźbła trawy cytrynowej świeży imbir (ilość(...)szczypiorku 1 opakowanie makaronu Vermicelli sos sojowy jasny Wykonanie: Jeśli korzystamy z suszonych grzybów mun - należy je włożyć do miseczki, zalać wrzątkiem i namoczyć około 30 minut. Pierś z kurczaka umyć, przekroić na pół. Zalać 3 litrami zimnej wody, zagotować, odszumować. Dodać obraną włoszczyznę, przekrojone wzdłuż na połowę źdźbła trawy cytrynowej, obrany i pokrojony imbir, czosnek i szalotki
Garniec Magaliełyżki jogurtu greckiego · 150 ml ciepłej wody Farsz: · 2 piersi z kurczaka · 1 czerwona papryka · 1 papryczka chili · 1 średnia czerwona cebula(...)dodać cukier. Wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić na 15 minut. Mąkę wymieszać z solą. Dodać drożdże, oliwę i jogurt. Zagnieść ciasto. Pozostawić pod przykryciem do wyrośnięcia na około godzinę. Piersi kurczaka pokroić w dość drobną kostkę. Cebulę, czosnek i papryczkę chili drobno posiekać. Paprykę pokroić w kostkę. Ziarna kolendry rozgnieść. Kurczaka przyprawić kolendrą, papryką, i ziołami. Podsmażyć kurczaka na patelni
Mania Gotowaniadobre są te z Biedronki 8 plasterków sera żółtego - ja użyłam Goudy, ale może to być w zasadzie każdy inny 1 pomidor 150 g zielonych oliwek 400 g piersi z kurczaka 1 cebula 8 listków świeżej bazylii 250 ml indyjskiego jogurtu cytrynowego z ekstraktem z zielonej herbaty 8 łyżek majonezu - ja użyłam Kieleckiego bo najbardziej mi smakuje 1 ząbek(...)przygotowań, włączamy piekarnik i ustawiamy temperaturę 200 stopni z opcją grzania góra i dół. Blaszkę bądź też kratkę w piekarniku wykładamy folią aluminiową, błyszcząca stroną ku wierzchowi. Piersi z kurczaka myjemy i oczyszczamy. Następnie kroimy je w cienkie paseczki. Wkładamy do szklanego naczynia ( miska, lub głęboki talerz), dodajemy jedną łyżkę zielonej pasty
ClauditteMissCookingrestauracji. Warto spojrzeć! ______________________________________________________________________________________________________ Zdecydowaliśmy się na : PRZYSTAWKA: JA : rozgrzewający krem z soczewicy, MAMA: crostini misti chrupiące grzanki z pesto, świeżymi pomidorami, szynką parmeńską i rukolą DANIA GŁÓWNE : JA : pierś z kurczaka na risotto grzybowym podawana na carpaccio z buraka skropiona sosem balsamicznym. MAMA : dorsz z chrzanowym purée, spaghetti marchewkowym podawane z sosem kaparowym DESERY: JA : panna cotta waniliowo-cynamonowa, MAMA(...)wersję, która była poprzednim razem – czyli na bułkach <mniam> ______________________________________________________________________________________________________ Następnie dania główne …. które najpierw zachwyciły nasze oczy … potem nosy … a potem podniebienia! Pierś z kurczaka na risotto grzybowym podawana na carpaccio z buraka skropiona sosem balsamicznym. Z ogromną przyjemnością zjadłabym dokładkę! :D Fantastyczne grzybowe risotto ( które już na dniach będę robić w domu
Ostra na SłodkoSzaszłyki Gotowe szaszłyki Składniki Danie dla czerech osób 300 g piersi z kurczaka 200 g wędzonego boczku 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 3 cebule Kilka łyżek oliwy z oliwek Sól, pieprz ziołowy Szpatułki na szaszłyki Marynata Sól Pieprz(...)Oliwa z oliwek Sposób przygotowania Pierś kurczaka dzielimy na niewielkie kwadraty i mieszamy ze składnikami marynaty, zostawiając w na 1 godzinę. Cebulę kroimy w cienkie krążki, papryki i boczek na niewielkie kwadraty, a następnie nabijamy kolejno na szpatułkę razem z wyjętym z lodówki kurczakiem. Szaszłyki smarujemy oliwą z oliwek, solimy, posypujemy pieprzem ziołowym, układamy na rozgrzanym grillu
Miód i pieprz