przepis na kurczaka - 3000 przepisów (strona:157/200)

ROLADKI DROBIOWE Z SZYNKĄ I SEREM 313

SZYNKĄ I SEREMSKŁADNIKI:filety drobiowe -1 podwójneszynka -4 plastryser żółty -4 plastrypapryka czerwona -4 słupki papryka żółta -4 słupkisól i pieprzjajko -2 szt mąkabułka tartatłuszczPRZYGOTOWANIE: Filety z kurczaka umyć, osuszyć przeciąć na pół,aby powstało 4 roladki. Mięso dobrze rozbić, uważając by nie porwać mięsa,osolić i opieprzyć. Następnie na każdy filet drobiowy nałożyć po jednym plastrze szynki,sera

Kuchnia Danusi
Kieszonki z fetą 229

FETA JEST  SŁONY I W TAKICH KIESZONKACH DOBRZE SMAKUJEKieszonki z fetąSKŁADNIKI:filet z piersi kurczaka- 1 podwójnyjajko -1 szt sól i pieprzser feta - 150 gpłatki kukurydziane- 1 szklmąka -3 łyżkitłuszczPRZYGOTOWANIE:Ser feta pokroić w słupki. Płatki kukurydziane wysypać na ściereczkę,zmiażdżyć je wałkiem do ciasta. Filety drobiowe podzielić na 4 płaty. Piersi opłukać, osuszyć.W każdej piersi zrobić nożem

Kuchnia Danusi
Roladki z ogórkiem i serem 177

Roladki drobiowe w innej odsłonie Roladki z ogórkiem i serem  SKŁADNIKI: filety z piersi kurczaka- 1 szt podwójna ogórek zielony - 2 szt ser bałkański- 40 g sól i pieprz jajko -2 szt mąka -2 łyżki bułka tarta do obtoczenia tłuszcz do smażenia  PRZYGOTOWANIE: Filety umyć, osączyć, rozbić tłuczkiem do mięsa. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Ogórki obrać, pokroić

Kuchnia Danusi
Roladki z warzywami w sezamie 200

Uwielbiam roladki w panierce sezamowejRoladki z warzywami w sezamie SKŁADNIKI:piersi z kurczaka - 1 podwójnakalafior - 8 różyczekbrokuł - 4 różyczkifasolka szparagowa - 16 strąkówpapryka czerwona - 4 paskipapryka żółta - 4 paskiser żółty - 12 paskówsól i pieprztłuszczsezam do obtoczeniajajka -2 sztmąkaPRZYGOTOWANIE:Zagotować wodę z solą, wrzucić warzywa, gotować 3 minuty. Warzywa odsączyć na sicie. Piersi podzielić na 4 szt, cienko rozbić, oprószyć solą

Kuchnia Danusi
Roladki drobiowe z warzywami 304

wyszły bardzo smaczne.Roladki drobiowe z warzywami SKŁADNIKI:filety drobiowe- 1 podwójnezupa jarzynowa warzywa- 1 opaknatka pietruszki- 2 łyżkijajko - 1 sztmąka do obtoczeniabułka tartatłuszczsól i pieprzostra paprykabazylia suszonaPRZYGOTOWANIE:Pierś z kurczaka umyć, osączyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Podzielić mięso na 4 płaty, rozbić cienko tłuczkiem do mięsa, oprószyć solą i pieprzem. FARSZ Na patelnię wlać 3 łyżki oleju, wsypać mrożone

Kuchnia Danusi
Polskie owoce morza – śledź z cebulą 221

znaczy nie ma chemii tylko kupa krowia, tak przynajmniej twierdzą hipsterzy i hipisi. Fora internetowe pełne są klątw rzucanych na mięsożerców i wizji śmierci w męczarniach po zjedzeniu kawałka kurczaka. Moda spowodowała, że największym wzięciem cieszy się drób od baby, nie przebadany, kiszący się cały dzień w reklamowce ale podobno przed śmiercią szczęśliwy. Skorzonera i topinambur kiedyś służyły jako pokarm

ladykitchen
Pomidorowa z ryżem 153

soli, 1 listek lubczyka, 700 ml koncentratu pomidorowego- domowego, 2 łyżki sosu Lutenica Premium Rosa, ryż Paraboiled naturalny Sonko. Przygotowanie:     Bazą każdej zupki pomidorowej jest rosół. Kurczaka zalewamy zimną wodą i gotujemy ok. 30 minut. Łyżką ściągamy powstałe szumowiny. Dodajemy obrane warzywa. Cebulę przekrawamy na pół i przypalamy ogniem, aż do uzyskania czarnego koloru. Można także położyć

Aga w kuchni
Makarony 206

Spaghetti pomodoro Spaghetti ze szpinakiem i ricottą Świderki z sosem pomidorowym Tagliatelle pomodoro Tagliatelle z sosem serowym Tagliatelle z pieczarkami Zapiekanka z ananasem Zapiekanka z brokułami Zapiekanka z kurczakiem Zapiekanka z makaronem i szpinakiem Zapiekanka z patelni

Aga w kuchni
Penne w sosie szpinakowym 163

naszego maluszka jest, by karmić go piersią, bo mleko mamy jest najlepsze:)  A  co za tym idzie... oczywiście dieta mamy... wszędzie tylko słyszę, że powinnam jeść gotowanego kurczaka i marchewkę, ale ile można? Czemu nikt nie mówi o szpinaku? Postaram się każdej świeżo upieczonej mamie urozmaicić menu i zaproponuję Wam kilka przepisów, oczywiście z ograniczoną ilością przypraw :) Składniki

Aga w kuchni
Boczek pieczony w marynacie brzoskwiniowej. 261

Boczek, brzoskwinie i chilli, chyba jedno z najdziwniejszych połączeń, ale uwierzcie mi smakuje po prostu idealnie. Już raniej próbowałem marynować kurczaka w brzoskwiniach i smakował bardzo dobrze, ale boczek wieprzowy w brzoskwiniach i chilli jest na dużo lepszy! Zapraszam! Składniki: 1 kg boczku wieprzowego 2 brzoskwinie łyżeczka soli łyżeczka sproszkowanych ziaren kolendry 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oliwy łyżeczka

Kuchnia Łukasza
Tacos 241

każdym większym sklepie powinny być dostępne. Do swoich taco przygotowałam dwie salsy: guacamole oraz salsę z mango. Uważam, że pasują idealnie. Tacos Składniki: 400g zmielonej wołowiny lub pierś z kurczaka około 12-14 muszli tacos ½ czerwonej cebuli 2 ząbki czosnku 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki 1 pomidor 6-7 pieczarek 250 g kukurydzy z puszki ½ zielonej części cebulki dymki

Mania Gotowania
Sos potrawkowy wg Babci Florentyny 313

odkrywam , że wiele dań mam opisanych jako całość a brak mi ich składowych , które mogą być łączone z innymi . Tak jest np. z potrawką. Z reguły pisałam jak zrobić kurczaka w potrawce zaczynając od gotowania rosołu. A przecież sos można zrobić używając wywaru z drobiu ( rosołu , bulionu) , który nam pozostał lub który zamroziliśmy na zapas i podać np. z warzywami

Buniabaje w kuchni
Smaki Indii: Pręga wołowa pieczona w jogurcie 239

Wiem, wiem - znowu wrzucam coś nie-tajskiego. Ale czasem po prostu nie mogę się oprzeć aromatom długo pieczonych potraw kuchni indyjskiej (tak jak w przypadku kurczaka tandoori). Moja wczorajsza kolacja pachniała już dwie godziny przed podaniem, a w jej skład wchodziła pręga wołowa, jogurt naturalny (naturalnie! ;)), czosnek, imbir i oczywiście papryczka chilli ;) Jest to potrawa typu dum. Już tłumaczę: Oryginalnie

Tajskie smaki
Tylko Chuck Norris wie gdzie sie podziały tamte prywatki – buraki w kontekście idoli narodowych 171

słowa klucz „burak”. Nie wiem czemu w tym kraju burak to tylko do barszczu, ćwikły z chrzanem i okazyjnie jakiś maniak kuchni molekularnej wyprodukuje z niego piankę, kawior albo kurczaka z frytkami. Dziś pomysł na sałatkę z pieczonych buraków. Można ją podać panu Maślakowi, Rafalali i nawet artystce Urbańskiej. I przede wszystkim można pokazać, że burak jest cudownie pyszny, słodki

ladykitchen
Gulasz anyżowy z makaronem ryżowym 203

imbiru 2 ząbki czosnku 3 gwiazdki anyżu 4 goździki 1 cynamon 2 łyżki sosu sojowego jasnego 2 łyżki sosu rybnego 1 strączek kardamonu 1 łyżeczka cukru trzcinowego 1 udko kurczaka (opcjonalnie) Dodatkowo: 300 g makaronu ryżowego 1 szalotka 1 dymka (zielona część) prażona cebulka* świeża kolendra CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Wszystkie warzywa na bulion obieramy, wołowinę

Tajskie smaki