Orzeźwiający koktajl ananasowy z dodatkiem kiwi, soku z pomarańczy oraz mięty Składniki na 2 porcje: 1/2 ananasa sok z 2 pomarańczy (ok. 1 szklanka soku) 1 kiwi kilka listków mięty 1. Ananasa obrać, dokładnie usunąć skórkę, pokroić na kawałki. Kiwi obrać ze skórki. 2. Z pomarańczy wycisnąć sok. 3. Ananas wraz z kiwi, sokiem z pomarańczy i miętą przełożyć
Moja Galeria SmakuWitaminowy zastrzyk energii. Tym jednym koktajlem zapewnimy sobie dzienną dawkę witaminy C. Ponadto pomarańcza dostarczy witaminy B. Kiwi witaminę E, K oraz potas. Wszystkie te owoce są również źródłem cennego błonnika. Polecam! Składniki na 2 porcje: z przepisu z bloga Moja Delicja 1 banan 1 pomarańcza 1 kiwi 1/2 szklanki wody Owoce obrać ze skórki. Pokroić na kawałki i przełożyć
Moja Galeria SmakuAnanas jest jednym z moich ulubionych owoców i często robię z nim koktajle. Jest on sprzymierzeńcem w walce o lepszą sylwetkę. Możliwe jest to dzięki zawartości bromeliny , która przyspiesza trawienie . Bromelina ma także właściwości oczyszczające - poprawia mikrokrążenie i wspomaga usuwanie nadmiaru płynów z organizmu. Ananas jest także źródłem pektyn - błonnika pokarmowego, który pęcznieje i wypełnia żołądek, dając uczucie sytości
Moja Galeria Smakupowiecie na smoothie z buraka, truskawek i banana? :) Ta wersja jest na prawdę pyszna. Truskawki i banan w dużym stopniu maskują smak buraka. Buraki dodaje do koktajli głównie z uwagi na ich zdrowotne właściwości . Buraki regulują pracę układu trawiennego , pomagają usuwać toksyny z organizmu, są zasadotwórcze, odkwaszają organizm. Są bogate w potas, wapń, magnez, kobalt, żelazo, mangan, witaminy
Moja Galeria SmakuZielone koktajle robią ostatnio furorę w sieci. Nic dziwnego, bo to bardzo sycąca, oczyszczająca i odkwaszająca organizm bomba witaminowa. To lekki posiłek, dający jednocześnie mnóstwo energii i siły. Zielone warzywa, w tym przypadku jarmuż w połączeniu z owocami daje pyszną kombinację. Składniki na 2 porcje: 1 szklanka wody 1 mały banan spora garść jarmużu 1/2 ananasa 1 małe mango
Moja Galeria SmakuGęsty i pożywny koktajl z pomarańczy i marchewki. Banan służy tutaj jako naturalny słodzik. Pomarańcze tylko z grubsza oczyściłam z białych skórek. Można oczywiście je wyfiletować. Jednak warto je zostawić, gdyż to bardzo bogate źródło pektyn i witaminy P. Jedzenie pomarańczy z białą otoczką pomoże obniżyć „zły" cholesterol. Zjadanie całego owocu, wraz z białą skórką, pomoże organizmowi w zwalczeniu bakterii
Moja Galeria SmakuNajczęściej zielone koktajle przygotowuje się ze szpinakiem i jarmużem, ale roszponka i inne sałaty również świetnie nie do tego nadają. Spróbujcie ;) Składniki: 40 g roszponki 1 pomarańcza 1 jabłko 1/2 - 1 szklanka wody Pomarańczę i jabłko obrać ze skórki. Jabłko pozbawić gniazd nasiennych. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. W razie potrzeby dodać więcej wody
Moja Galeria SmakuDobrze zacząć dzień od koktajlu! W sezonie letnim nawet szkoda byłoby nie wykorzystać szansy na to, aby świeże owoce pływały w szklance do śniadania. Ja osobiście, o czym parę razy pisałam, za truskawkami nie przepadam, ale połączenie truskawek z ananasem naprawdę mi pasuje :) Składniki: 250 g truskawek 1/2 średniej wielkości ananasa 250 ml kefiru 200 ml jogurtu naturalnego 4 łyżki
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!jeszcze dorzucisz, na co masz ochotę, zależy od Ciebie. Ja użyłam dojrzałych ciemnoczerwonych czereśni oraz kilku zalegających w lodówce truskawek i wyszedł kremowy i słodki marmurkowy koktajl. Składniki: 2 dojrzałe mrożone banany 1 ½ szklanki czereśni 1 szklanka truskawek 1 ½ szklanki mleka ryżowego Banany połam na mniejsze kawałki i wrzuć do kielicha blendera. Truskawki umyj, obierz z szypułek, czereśnie
Roślinna - blog wegańskiPomysł na dzisiejszy post to wynik inspiracji wizytą u moich krakowskich znajomych, których w tym miejscu pragnę mocno pozdrowić ( Jasiu, Dawidzie - tak to o was mowa
Taste TherapyProdukty Potrzebne; arbuz- 1/2 kg mango- 1 sztuka cukier- 50 gram (do smaku, ja nie daje, bo to koktajl orzeźwiający) kostki lodu- wg uznania Sposób Przygotowania; 1. Obieramy Arbuza i Mango. 2. W jednym garnuszku blendujemy Arbuza w drugim zaś mango. 3. Wlewamy do szklanek Mango dodajemy 3 kostki lodu i zalewamy Arbuzem
pichcisztomimo, że moje dziecko największe frajdę miało we wrzucaniu do pojemników wszystkiego co popadnie, jakoś udało nam się opanować kilka przepisów. Na początek zapraszamy na pyszny na pyszny koktajl z truskawek, borówek, liści szpinaku i jogurtu naturalnego :) Samo zdrowie! Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 5 minut Składniki: Ok. 150g truskawek 1 garść borówek 1 garść liści szpinaku 200ml jogurtu naturalnego
Kolizje SmakówKolejny koktajl o szerokim spektrum działania. Dodatek kilku kluczowych składników sprawi, że zmartwychwstaniecie. Najlepiej spożyć na pusty żołądek, z samego rana...choć wiem, że to trudne, gdyż sama zaczynam dzień od...espresso i nic na to nie poradzę. Ale warto się przemóc, oj warto. Otwierają się oczy, zaczynają błyszczeć, skóra się prasuje, jelitka regulują i czujemy się lekko
Z Kuchni Do KuchniKoktajl na śniadanie lub podwieczorek :) Lekki, zdrowy i pożywny :) Z prawdziwą bombą witaminową w postaci awokado oraz banana :) W końcu wiosna, prawda? Więc zieleń na talerzu (w tym wypadku w szklance), musi być :) Składniki na 2 porcje: 1/2 awokado 1 banan 1 szklanka kefiru sok z 1/2 limonki Wszystkie składniki wrzucić do blendera i zmiksować :) Przelać do szklanek i pić
My simple kitchenupalne dni, w sam raz! Pyszny i zimnnny koktajl truskawkowy! Zapraszam! SKŁADNIKI: - 500 g truskawek umytych i bez szypułek - 250 ml mleka schłodzonego - kilka słodzików w/w składniki zmiksuj blenderem To wszytko! Smacznego! ;-) Zapraszam na facebooka SmykWKuchni! ;-) Buźka! Jak Wam mija dłuuugi weekend
SMYKWKUCHNI