przepis na biszkopt - 9000 przepisów (strona:341/600)

Malinowa rozkosz 218

dużą ilością malin zachwyci każdego. Pyszne, rozpływające się w ustach. Może jest trochę pracochłonne, ale dobrze schłodzone idealnie pasuje na upalne dni.  To prawdziwa malinowa rozkosz .   Składniki: Biszkopt: 6 jajka 1 szklanka cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 0,6 szklanki mąki pszennej 0,6 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki kakao Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo(...)Pianka: 2 "Śnieżki" 2 galaretki malinowe W 400 ml wrzącej wody rozpuszczamy obie galaretki  i studzimy. "Śnieżki" przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Do niej dodajemy tężejącą galaretkę. Biszkopt ponczujemy i na niego nakładamy krem.  Na kremie układamy maliny  i zalewamy tężejącą galaretką.  Na galaretkę nakładamy malinową piankę. Smacznego

Pyszności Słodkości
bajaderki 155

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na ok. 20 szt. małych: 150 g suchego biszkoptu lub biszkopcików lub dowolnego ciasta bez kremu 100 g powideł 50 g serka mascarpone 50 g czekolady 15 g masła 2-3 łyżki rumu lub dowolnego alkoholu opcjonalnie: bakalie dodatkowo: kakao drobno posiekane orzechy wykonanie: Masło roztapiamy z czekoladą. Biszkopt kruszymy rękami lub blenderem. Dodajemy powidła, serek

Domowy Smak Jedzenia
Najlepszy biszkopt mojej mamy 131

Udaje się zawsze, nigdy nie opada. W zależności od formy w jakiej biszkopt upieczemy, tak wysokie ciasto uzyskamy. Idealnie sprawdzi się przy tortach ale i do innych ciast przekładanych.  Składniki : * 6 jajek * szklanka cukru kryształ * 2 szklanki maki pszennej * 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie : Jajka ubijać  przez 2-3minuty po czym dodać cukier i cały(...)pieczenia do masy jajecznej i wymieszać mikserem. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto i piec do 50 minut w 180 stopniach, ja po 35 minutach sprawdzam patyczkiem czy biszkopt się upiekł. Wystudzić na kratce

Magiczne Życie Marty
Biszkopt z rabarbarem czyli Slodki Czwartek odc.102 131

Mamuszka" obfituje w przepisy tradycyjne i domowe. Przeglądając ją od razu rzucił mi się w oczy przepis na biszkopt. W oryginale z jabłkami, u mnie z rabarbarem zmieniony co nieco. Delikatny, lekki, słodki z kwaśna nutką kolorowych ogonków liściowych. Biszkopt z rabarbarem 2 duże jajka po 100 g cukru i mąki pszennej 2 ogonki liściowe rabarbaru, umyty i obrany cukier

Dzieje kuchennej Wiewióry
ROLADA ZE ŚMIETANĄ I MALINAMI 184

Rolada... Pyszne ciasto, łatwe i szybkie w przygotowaniu. Krem oczywiście można przygotować dowolny, kto jaki lubi :) Maliny można zastąpić galaretką, jagodami, bananami bądź innymi owocami :) Polecam. Biszkopt: * 4 jajka * 4 łyżki mąki * 4 łyżki cukru * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 paczka cukru waniliowego Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać(...)blacha tym lepiej). Piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180'C. Po upieczeniu papier od razu delikatnie oderwać od ciasta, uważając by nie przerwać ciasta. Od razu zwinąć biszkopt w roladę razem z papierem. Odłożyć do przestudzenia. W między czasie można zająć się przygotowaniem kremu.  Do przygotowania kremu potrzebne jest 500ml śmietany kremówki 36%, cukier puder

Zrób to smacznie
Jabłecznik na biszkopcie 223

mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, bardzo delikatnie mieszamy.  Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach C około 25 -30 minut.  Upieczony biszkopt odstawiamy do przestygnięcia. Jabłka myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w plastry lub kostkę. Przekładamy  do rondla wsypujemy cukier i podparować na wolnym ogniu przez kilka minut na koniec wsypujemy(...)galaretkę, cynamon mieszamy. Gorące jabłka wykładamy na dolną część przekrojonego biszkoptu, przykrywamy drugą częścią ciasta.  Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem, dekorujemy górną część ciasta. Smacznego

kgwjanczewo
BISZKOPT DO TORTÓW ( i nie tylko ) 155

tego przepisu wychodzi doskonały, puszysty  biszkopt do tortu ale i nie tylko tortu :)  Składniki: * 5 jajek * 3/4 szklanki mąki tortowej * 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej * 1 szklanka cukru * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 3-4 łyżki oleju Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać do ubitych białek(...)smaruję tylko dno blaszki) i obsypać bułką tartą. Ciasto wylać do formy, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec ok. 30-40 minut.  Moja rada: zawsze biszkopt po upieczeniu, jeszcze gorący i oczywiście w formie rzucam lekko na podłogę z wysokości około 30cm i wstawiam ciasto ponownie do piekarnika (oczywiście piekarnik już wyłączam

Zrób to smacznie
pyszny sernik na zimno z jagodami na biszkoptach... 126

Składniki: biszkopty okrągłe 150 gram, jogurt grecki 200 ml, serek homogenizowany waniliowy 250 ml, serek mascarpone 250 ml, cukier puder 3 łyżki, żelatyna 3 łyżeczki, jagody 20 dag/mrożone, galaretka agrestowa 1 opakowanie jogurt grecki, serek homogenizowany waniliowy, mascarpone, cukier puder utrzeć mikserem na gładką masę, żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody i wystudzić, w trakcie miksowania wlewać żelatynę(...)forma z wysuwanym dnem 22 cm lub tortownica wyłożona folią spożywczą - na dnie rozłożyć biszkopty, dodawać porcjami sernik i jagody, wmieszać w sernik i tak do wyczerpania składników, troszkę jagód zostawić do wierzchu sernika, schować do lodówki galaretkę rozmieszać w 450 ml gorącej wody, zimną i tężejącą wlać na sernik, schować do lodówki na kilka godzin, sernik wysunąć z formy

W Mojej Kuchni Lubię
Rolada Bezowa Brzoza 179

Pyszna i świetnie wyglądająca rolada Brzoza. Inspiracja od Pani Wandy Tembre, jednakże zmieniłam kilka rzeczy by robiło się ją z przyjemnością. BISZKOPT: 5 jaj 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 6 łyżek mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2łyżki gorącej wody Białka ubijamy na puszystą pianę dodajemy partiami połowę cukru, w drugiej misce ucieramy żółtka z pozostałą(...)proszek). Wszystko delikatnie mieszamy, wykładamy na blaszkę wyłożoną pergaminem i pieczemy w 160* przez 15 minut. Na blacie wykładamy pergamin i posypujemy kakao  na to wykładamy z piekarnika biszkopt dnem do góry. Przykrywamy mokrym ręcznikiem i czekamy ok 2 minut. Ściągamy ręcznik oraz pergamin z góry. Natomiast z pergaminem z pod spodu zaczynamy zwijać roladę. Zwiniętą roladę odstawiamy

Moje Słodkie Piekiełko
puchate ciasto malinowe 168

jajka 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia na krem: 300 g malin 400 g mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 4 łyżki cukru 1 opakowanie galaretki malinowej dodatkowo: 200 g biszkoptów lady fingers (podłużne) 2 kostki czekolady 1/2 szklanki wody z cytryną Wodę i masło zagotować, dodać mąkę i mieszać (najlepiej mikserem). Po chwili powstanie gęsta pulpa, jeszcze ciągle mieszając kilka minut(...)ogniu i smażyć kilka minut. Zdjąć z ognia, wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać, wystudzić. Kremówkę ubić, zmiksować z mascarpone a następnie dodać maliny i dokładnie połączyć. Wylać na ciasto. Biszkopty nasączyć wodą z cytryną i układać na cieście, lekko docisnąć, żeby przykleiły się do masy malinowej. Czekoladę rozpuścić nad parą i popisać nią wierzch ciasta. Wstawić do lodówki, przechowywać także

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Orzechowiec 104

tempie ekspresowym, chociaż było bardzo, bardzo słodkie.  Oryginalny przepis na to ciasto to "Orzechowe zniewolenie", które znajdziecie na blogu Gotuję, bo lubię . Składniki: (na blaszkę 35x 25cm) BISZKOPT: 6 jajek 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy sól KREM ORZECHOWY: 1 litr mleka 3 budynie toffi 2/3 szklanki cukru 400g masła(...)szklanki gorącej wody 3 łyżki cukru DODATKOWO: 1 puszka kajmaku orzechowego 1 mały słoik nutelli 3 czekolady z orzechami 1 szklanka grubo siekanych orzechów włoskich i lakowych Przygotowanie: BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek, ubić z solą na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier, cały czas miksując na najwyższych obrotach. Następnie, pojedynczo, wmiksować do piany żółtka. Mąki przesiać do masy, delikatnie wmieszać

Cakes By Kejt
sernik kokosowy na zimno z mandarynkami i galaretką na biszkoptach... 164

Składniki: serek mascarpone 500 gram, żelatyna 2,5 łyżki, cukier puder 3 łyżki, śmietana 30 % 200 ml, aromat pomarańczowy 1/2 łyżeczki, wiórki kokosowe 3/4 szklanki, biszkopty okrągłe 150 gram, mandarynki 6 sztuk, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie mascarpone, zimną śmietanę 30 %, cukier puder, wiórki kokosowe, aromat pomarańczowy utrzeć mikserem na dużych obrotach z 5 minut, żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej(...)wody i wlać 5 łyżek gorącej wody, wymieszać i wystudzoną żelatynę porcjami dodawać do sernika w trakcie miksowania tortownica 22 cm, wyłożona folią spożywczą - na dnie poukładać biszkopty, dać sernik i łyżką przygnieść do dna obrane mandarynki podzielić na cząstki i powciskać delikatnie w sernik schować do lodówki galaretkę romieszać w 450 ml gorącej wody i prawie tężejącą wlać

W Mojej Kuchni Lubię
Tort porzeczkowy 166

rewelacyjnie. Użyłam porzeczek w cukrze , śmiało można wykorzystać też te z kompotu . A jeszcze lepszy wyszedłby ze świeżymi owocami. Tak więc w sezonie letnim muszę powtórzyć coś podobnego :) Składniki: Biszkopt (tortownica 23-26cm) 6 jajek 12 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżeczki kakao 1 łyżka oleju Krem(...)łyżki cukru pudru + 1/3 szklanki czarnych porzeczek ( w cukrze , z kompotu lub świeżych) Dodatkowo: mocny napar herbaty z cukrem dżem z czarnej porzeczki Sposób wykonania: 1. Robimy biszkopt. Białka ubić na sztywno, dodać porcjami cukier, potem po jednym żółtku cały czas ucierając. Dodawać partiami obie mąki z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto przełożyć do tortownicy i piec

Kuchnia domowa Ani
Ciasto "Kubuś" 172

łyżki cukru  MASA ŚMIETANOWA: 500 ml śmietanki 1/2 szklanki cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 śmietan - fixy DODATKOWO: 1 opakowanie ciasteczek typu  delicje, pomarańczowych 1 opakowanie biszkoptów 2 galaretki pomarańczowe Przygotowanie: MASA SOCZKOWA: Z 900ml soku odlać 1/2 szklanki, resztę zagotować. W pozostałej części rozpuścić cukier i budynie, wlać na gotujący się sok, ugotować jak budyń. Ostudzić(...)ŚMIETANOWA: Śmietankę ubić na sztywno dodając pod koniec cukier i śmietan - fixy. W 2 szklankach wrzątku rozpuścić galaretki, schłodzić, odstawić, aż będą tężejące. SKŁADANIE: Na spodzie blaszki ułożyć warstwę biszkoptów, wyłożyć masę z soku, przykryć delicjami, następnie dać ubitą śmietankę, polać tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce

Cakes By Kejt
Ciasto przekładane z jabłkami 170

Składniki: Biszkopt 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 8 łyżek cukru Masa budyniowa 1 budyń 40g 1,5 szklanki mleka 100 g masła 2 łyżki cukru pudru Masa owocowa 5 jabłek 2 galaretki agrestowe Masa śmietanowa 200 ml śmietany 1 galaretka cytrynowa Dodatkowo 100 g herbatników 100 g czekolady gorzkiej 1 łyżka masła 2 łyżki mleka(...)drugim plackiem. Odstawić do lodówki do stężenia. Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno, na koniec wlać zimną galaretkę. Ubić do połączenia się składników. Wylać na biszkopt. Odkładamy do lodówki do stężenia śmietany. Na koniec w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z masłem i mlekiem. Tak przygotowaną polewę wylać na ciasto i posypać wiórkami białej czekolady

magiczna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania