przepis na biszkopt - 9000 przepisów (strona:339/600)

Sernik na jogurtach greckich 255

domyśli, że nie ma w nim sera. Polecam!  Sernik na jogurtach greckich Składniki: 3 jogurty greckie po 400g 6 jajek 1 szklanka cukru 2 budynie waniliowe paczka okrągłych biszkoptów 100 g czekolady mlecznej Sposób wykonania: Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. W drugiej misce, jajka ucieramy z cukrem na puszystą mase. Natomiast w trzeciej misce mieszamy(...)jogurty z budyniami. Następnie do masy jajecznej dodajemy jogurty i delitanie mieszamy. Na koniec dodajemy pianę z białek i znów delitanie mieszamy najlepiej drewnianą szpatułką. Dno blachy wykładamy biszkoptami. Na to wylewamy mase serową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st na około godzinę. Ciasto pozostawiamy do wystygnięcia w piekarniku. Polewamy rozpuszczoną w kąpeli wodnej czekoladą.  Smacznego

Smaki Natalii
Kawowe Ciasto Na Zimno 187

łyżki cukru pudru 2 łyżeczki kawy inki lub kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka cukru waniliowego (ja dodałam jeszcze 1 łyżeczkę syropu waniliowego) około 50 gr herbatników kilka biszkoptów okrągłych kakao do oprószenia poszczególnych warstw 1. Tortownicę wykładamy folią i na spód dajemy biszkopciki. 2. Schłodzoną śmietankę wraz z mascarpone oraz cukrem oraz kawą umieszczamy w wysokim pojemniku i miksujemy do zgęstnienia(...)Wykładamy 1/3 masy na biszkopty a na nie wykładamy herbatniki, herbatniki zaś oprószamy kakaem. 4. Wykładamy znów warstwę masy i znów herbatniki i oprószamy kakaem i aż do ostatniej warstwy na którą kruszymy ze dwa-trzy herbatniki i całość obsypujemy kawą lub kakaem. chowamy do lodówki na co najmniej kilka godzin aby masy stężały a ciasteczka zmiękły. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Sernik jagodowy na zimno 148

ciekawie się prezentuje bo jagody są doskonałym barwnikiem. składniki: 1 kg zmielonego sera 100 g masła 300 g jagód 6-7 łyżek cukru 4 łyzki żelatyny 1/2 szklanki mleka biszkopty do wyłożenia formy na wierzch ok 200 g jagód niebieska galaretka Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć biszkoptami, tortownicę wstawić

Monia miesza i gotuje
Gumi-jagodowe ciacho kokosowe 175

pyszne! Polecam bardzo! :)       #Jak nie marnować jedzenia: Szybki deser w pucharku: kilka łyżek kremu kokosowego galaretka o dowolnym smaku ok. 100 g borówek lub innych owoców biszkopty lub herbatniki Na spód pucharka wykładamy pokruszone herbatniki lub biszkopty, na to wykładamy kilka łyżek kremu kokosowego, następnie owoce, a całość zalewamy galaretką. Wstawiamy do lodówki, by galaretka stężała

Cooking Monster
Rogale świętomarcińskie 142

wodą i wstawiłam do gotowania na małym gazie na około 30 minut. Odcedziłam przez gęste sito. Można dodatkowo wyłożyć gazą. Po wystudzeniu zmieliłam w maszynce z najdrobniejszym sitkiem. Biszkopty i migdały rozdrobniłam w blenderze na piasek. Rodzynki i skórkę pomarańczową drobno posiekałam.   W garnku z grubym dnem roztopiłam masło. Wsypałam cukier, dodałam miód, rodzynki,   zmielone migdały(...)małym gazie na jeszcze około 7 minut. Mieszałam uważając, żeby się nie przypaliło. Zdjęłam z gazu i odstawiłam do wystudzenia.     Masę przełożyłam do misy miksera, wsypałam rozdrobnione biszkopty. Mikser włączyłam na małe obroty. Nie przerywając   miksowania wbijałam po jednym jajku. Kolejne dodawałam   wtedy, kiedy poprzednie wmieszało się do masy. Dobrze wymieszaną masę odstawiłam do następnego dnia

Kuchnia u Krysi
Gryzikowe ciasto z truskawkami bez pieczenia 205

kaszkę manną, gotować ciągle mieszając. Gotować jeszcze minutkę. Formę o wymiarach 20 x 25 cm wyłożyć folią spożywczą. Wyłożyć herbatniki na całym dnie. Gorącą masę z kaszką wylać na biszkopty, równo rozłożyć. Oczyszczone truskawki rozłożyć na masie z kaszki. Lekko przydusić. Galaretki rozmieszać w 3,5 szklanki wrzącej wody, odstawić, żeby prawie stężała. Gęstniejącą galaretką zlać truskawki i zostawić(...)obroty 2 – dodać masło, czas 6 sek, obroty 5 – obroty 2, temperatura 100 C, czas 5 minut, podczas mieszania dodać kaszkę. – wylać gorącą masę na biszkopty – rozłożyć truskawki, lekko przydusić, odstawić żeby ostygło – rozrobić dwie galaretki z 3,5 szklanki wrzącej wody, zostawić, żeby prawie zgęstniała – zalać truskawki gęstniejącą galaretką – odstawić do całkowitego

Kuchnia Pokoleń
Prosty sernik na zimno 344

Można wtedy korzystać z ulubionej książki ;) Zachęcam ;) Udanej niedzieli! ;) Składniki: 1 litr mleka 600g białego sera twarogowego 250g margaryny łyżka kakao 400g cukru 50g żelatyny cukier waniliowy czerwona galaretka biszkopty Mleko wlewamy do garnka i zagotowujemy razem z żelatyną. Studzimy. Margarynę rozpuszczamy i również studzimy. Galaretkę rozpuszczamy w 400ml wody, studzimy. Do miski wrzucamy ser, cukier i cukier waniliowy. Dodajemy(...)żelatyną. Wszystko blendujemy na gładką masę. Masę dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy kakao i blendujemy, drugą połówkę pozostawiamy białą.   Dno tortownicy o średnicy 24cm wykładamy biszkopty, następnie wylewamy ciemną warstwę. Wkładamy do lodówki i czekamy aż zastygnie. Następnie wylewamy białą warstwę, wstawiamy do lodówki i czekamy aż stężeje. Pamiętajcie, że białej masy przed wylaniem NIE chowamy

Czerwona Porzeczka
Ciasto malinowe z polewą adwokatową 600

trochę zachodu, ponieważ musimy przygotować sporo różnych warstw, ale ciasto prezentuje się bardzo apetycznie. Nie jest za słodkie, lekko cytrynowe, dobrze schłodzone, orzeźwia. Do jego przygotowania możemy zrobić biszkopt bez masła, jak na przykład w przepisie „ Biszkopt z musem truskawkowym ”, polecam…   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Royal Old England oraz White Rose .     Ciasto malinowe

Mała Cukierenka
Malinowa pianka 195

Lekkie, orzeźwiające ciasto z wyczuwalną nutką kwaskowatych malin. U mnie na biszkopcie, można je jednak zrobić na gotowych biszkopcikach, wtedy nie trzeba włączać piekarnika, co przy tych upałach ma swoje plusy ;) Dla wielbicieli malin i nie tylko, polecam, bo smakuje naprawdę fajnie :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl(...)suchego patyczka. Wystudzić. Dwie galaretki rozpuścić we wrzątku i odłożyć do wystudzenia. Konfitury wymieszać tak,by miały jednolitą konsystencję, wlać do nich galaretkę. Lekko tężejącą masę przełożyć na biszkopt i wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Pozostałe galaretki rozpuścić w 350 ml wrzącej wody, wystudzić, aż będą całkiem zimne. Mleko zmiksować ze śnieżkami, aż będą miały konsystencję ubitej kremówki, dodać

Domowa cukiernia Ewy
Sernik wiśniowy z nutką kawy 191

biszkopt - spód tortowy kawa rozpuszczalna - 3-4 łyżeczki cukier- 3 łyżeczki żelatyna -  1 duże opakowanie twaróg sernikowy - 800g. wiśnie mrożone (bez pestek) -  300g. cukier puder -  100g. śmietanka 36% -  0,5 l. masa krówkowa - 300g. 1. Kawę zaparzyć w 0,5 l. wody, dodać 3 - 4 łyżeczki cukru (według upodobań) i rozpuścić w niej 10g. żelatyny. Biszkopt

Lubię to gotuję
Letni tort z malinami, borówkami i bitą śmietaną 172

mnó twa czasu, pieniędzy, wymyślnych składników ani talentu. Każdy jest w stanie przygotować go w krótkim czasie. By poszł o jeszcze sprawniej, b iszkopt można upiec dzień wcześniej.  Biszkopt: 5 jajek L 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru Masa śmietanowa: 700 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 6 łyż ek cukru pudru(...)drewnianą łyżką do połączenia składników. 2. Masę przekładamy do tortownicy o średnicy 21 cm, wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia. Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 165 stopni. Upieczony biszkopt zaraz po wyjęciu z piekarnika, w blaszce zrzucamy z wysokości około 1 m (ja rzucam go na ręcznik ułożony na kafelkach). Studzimy. Wystudzony wyjmujemy z formy i przekrawamy

Szefowa kuchni
Mus jabłkowy z brzoskwiniami 154

jabłek z nutą brzoskwini. Taki mus jest idealny do ciast. Warto mieć pod ręką taką bazę. Można zrobić szarlotkę (taką nietypową, bo przełamaną brzoskwinią). Albo po prostu szybki biszkopt, przesmarować tym musem, na górę drugi biszkopt i ciasto gotowe. To tak na wypadek niespodziewanych gości. Zresztą ogranicza Was tylko wyobraźnia. Podzielcie się z nami w komentarzach do czego Wy byście

Marder&Marder Manufacture
Malinowe trufle 156

białej czekolady; 50 g + 20 sztuk malin; 2 łyżki cukru kryształu; 1/2 łyżeczki soku z limonki lub cytryny; 50 ml śmietany 30%; 30 g masła; 100 g biszkoptów; kilka kropli aromatu malinowego (opcjonalnie); cukier puder do obtoczenia pralin; Czekoladę połamać na małe kawałki, dodać śmietanę i masło i wszystko razem podgrzać w kąpieli wodnej, cały czas mieszając do uzyskania(...)schłodzić do temperatury pokojowej.  50 g malin, cukier i sok z cytryny zmiksować i zagotować, następnie przetrzeć przez sito, by usunąć pestki. Przetarte maliny, aromat malinowy i zmielone biszkopty dodać do przestudzonej masy czekoladowej, wymieszać i odstawić do lodówki, by masa delikatnie stężała i zrobiła się lekko plastyczna.  W dłoniach uformować trufle wkładając do każdej jedną malinkę

In my kitchen
maślankowy sernik na zimno z malinami i galaretkami na biszkoptach... 187

Składniki: galaretka agrestowa 1 opakowanie, maślanka zimna 600 ml, sernik 1 opakowanie, biszkopty okrągłe 150 gram, maliny 25 dag, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, żelatyna deserowa 2 płatki galaretkę agrestową rozmieszać w 400 ml gorącej wody, wystudzić i schować do lodówki do stężenia, gdy galaretka jest sztywna do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wkładamy na dno biszkopty, sernik w proszku zmiksować

W Mojej Kuchni Lubię
Kostka alpejska 584

ciągnące się w środku. Dżem powinien być lekko kwaśny, aby przełamał słodycz masy. Ciasto smakuje najbardziej na drugi dzień. Jeśli macie ochotę na inne moje ciasta to zapraszam tutaj Biszkopt 6 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 3 łyzki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania(...)mikrofali lub w kąpieli wodnej, ale nie gotować. Przestudzić i wlewać stopniowo do masy miksując. Dodatkowo 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 80 g startej mlecznej czekolady Składanie ciasta biszkopt dżem masa kajmakowa masa śmietanowa starta czekolada kostka alpejska

O kuchni z uczuciem