przekąski - 41822 przepisów (strona:879/2789)

Dalgona coffee, czyli ubijana kawa 167

którą osobiście preferuję najbardziej. Można pić samą ale można też zagryźć ją ulubionym ciastem wielkanocnym, kawałkiem mazurka lub ciasteczkiem. No cudo! Gotowe w Ze zdjęć polecają się na słodką przekąskę do kawy  ekspresowe ciasteczka brownie , a z bardziej wielkanocnych wypieków, które tak samo wspaniale chrupną do kawy polecam  kruche jajeczka z lemon curd ,  serowe  ciasteczka

Kuchnia w Słońcu Skąpana
szynka w galarecie 142

[Głosów: 5   Average: 5/5] składniki: 10-12 plastrów szynki 2 jajka, ugotowane na twardo 200 g białego serka kremowego 1-2 łyżki

Domowy Smak Jedzenia
Zapiekane jajka z porem i wędzonym łososiem (Uova in cocotte con porri e salmone affumicato) 149

roku b ę d ą  to jajka z podsmażonymi porami i wędzonym łososiem. Jajka zapiekane w kokilkach s ą  znakomitym pomysłem na przygotowanie szybkiej i smacznej przekąski, któr ą  można przygotować w niezliczonej liczbie wersji. Na blogu znajdziecie przepis na zapiekane jajka z anchois , z szynk ą  parmeńską , z groszkiem i szynk ą  oraz

La grande e la piccola cuoca
Budyń zbożowy owsiany 185

pomocą słodzika. Budyń jest bardzo smaczny, producent poleca robić go na mleku i słodzić cukrem trzcinowym lub miodem. Ja oczywiście zrobiłam po swojemu - użyłam mleka owsianego (przekąska 100% owies 😂) i ksylitolu. Wyszło naprawdę super! Myślę, że taki budyń będzie jednak troszkę lepszą alternatywą na słodki deser niż tradycyjny budyń z mąką ziemniaczaną i kukurydzianą oraz słodzony zwykłym cukrem. W każdym

Z notatnika dietetyka
BEZGLUTENOWA BABKA Z JABŁKAMI 139

bezglutenowe ciasteczka z owsem i jabłkiem produkowane w całości z ekologicznych zbóż i owoców. Zawierają mąkę owsianą, płatki owsiane, siemię lniane i nasiona słonecznika. Doskonałe źródło błonnika! Świetna przekąska w ciągu dnia! A ciacho z ich dodatkiem? Przepyszne! Ciasto jest lekkie, orzeźwiające i niesamowicie puszyste. U mnie zniknęło zaraz po zrobieniu zdjęć – jeszcze ciepłe! Koniecznie wypróbujcie! #ScharBio #ScharBezGlutenuBio SKŁADNIKI

Ostra na Słodko
Pasta z oliwek i sera pleśniowego 154

Przepyszna pasta na bazie zielonych oliwek i sera pleśniowego z dodatkiem czosnku, cytryny, bazylii i oliwy. Jest fantastycznym smarowidłem do kanapek, ale również dodatkiem farszu do jajek lub przekąsek. Czas przygotowania: 5 minut Ilość porcji: 1-2 osób Trudność przygotowania: łatwe Cena:  przystępna SKŁADNIKI: 120 g zielonych oliwek 50 g sera pleśniowego 1 ząbek czosnku 5 świeżych liści bazylii

karolgotuje
Jajka faszerowane tuńczykiem 238

Jajka faszerowane tuńczykiem Dziś dzielę się z Wami kolejnym przepisem na faszerowane jajka, tym razem w wersji z tuńczykiem. Przepisów na jajka faszerowane jest naprawdę wiele

Słodkie okruszki
Jajka faszerowane kremem łososiowym 154

Łatwiejszego farszu do jajek już chyba być nie może – to cząstki żółtek zmiksowane z serkiem kanapkowym, niewielką ilością majonezu oraz wędzonym łososiem. Eleganckiego efektu nadaje

Smaki Na Talerzu
Popcorn cynamonowy 159

Popcorn cynamonowy to moj pomysł na niesamowicie smaczna przekąskę – idealną do oglądania filmów, czytania książki, na imprezy i posiadówki. Wszyscy, którzy lubią słodko słone smaki będę zachwyceni. To również przysmak dla amatorów cynamonu i korzennych smaków. Uwaga jest uzależniający! Jest tez bardzo prosty do przygotowania. Wystarczy uprażyć ziarno kukurydzy, swoim ulubionym sposobem – zobacz poradnik Jak uprażyć popcorn

Dorota Smakuje
Bananowo-jabłkowe muffiny owsiane FIT 132

jabłkowe muffiny owsiane. Bardzo proste i całkiem zdrowe. Idealne do wspólnego pieczenia z dziećmi. Nie można ich zepsuć A pasują zarówno na deser, jak i na śniadanie czy zdrową przekąskę. Mam nadzieję, że Was nie zniechęcę, jeśli dodam, że nie ma w nich ani cukru, ani oleju, ani nabiału, a można zrobić je w wersji z glutenem lub bez Polecam

Lamarida.pl
Pasztet z fasoli z grzybami – kuchnia podkarpacka 195

pomylić z pasztetem mięsnym, jednak jego forma, sposób przygotowania i podania oraz pasujące dodatki sprawiają, że nazwa pasztet pasuje do tego dania. Można go podawać do chleba, jako zimną przekąskę, ale można też go podgrzać i podać z sosem grzybowym na kolację. Przepis pochodzi od Koła Gospodyń Wiejskich „Komorowianka” z Komorowa koło Kolbuszowej. Pasztet z fasoli z grzybami - kuchnia podkarpacka

Trzeci talerz
Hummus idealny - kremowa pasta z ciecierzycy 155

Hummus idealny, czyli kremowa pasta z ciecierzycy, która świetnie nadaje się jako zdrowy dodatek do różnych warzywnych przekąsek, jak i do pieczywa lub jajek. Kremowa konsystencja i przyjemny aromat przypraw sprawia, że taka pasta nigdy się nie nudzi. Hummus nigdy nie spowszednieje, gdyż można go podawać z różnymi dodatkami. Począwszy od wersji podstawowej z dodatkiem oliwy, siekanej pietruszki lub mielonej

Kuchcik gotuje

Proponowane wyszukiwania