Ekspresowa pizza z chlebków naan z mozzarellą i chorizo 221O tym, jak bardzo kocham pizzę z chlebków naan już Wam kiedyś pisałem. Uważam, że po prostu nie ma lepszego sposobu na rozprawienie się z „ pizzowym
Food Square
Papryczki Padrón w oliwie z czosnkiem 243Te małe, zielone papryczki wywodzą się z okolic galicyjskiego miasta Padrón, położonego w północno-zachodniej Hiszpanii. Nie można przewidzieć ich ostrości, większość ma słodkawy, lekko orzechowy
Moje Małe Czarowanie
Bułki drożdżowe z pieczarkami 204Prosty przepis na bułeczki drożdżowe z farszem pieczarkowym, posypane żółtym serem. Składniki: Ciasto: 300 ml mleka 2 łyżeczki cukru 125 g masła lub margaryny 2 jaja
e-PrzepisyKulinarne
Domowa granola (musli) 216Nie muszę nikogo chyba przekonywać, że domowa granola jest najlepsza, najzdrowsza i najsmaczniejsza. Przygotowując granolę w domu, sami dobieramy pasujące nam składniki, jej słodycz i chrupkość
Kuchcik gotuje
Bataty z aromatycznym farszen 217Po raz pierwszy zakupiłam bataty i nie bardzo wiedziałam jak się za nie zabrać. Wiedziałam tylko, że chcę użyć pietruszki i sera pleśniowego. Inspirację, by dodać
Kuchnia w czekoladzie
Francuskie roladki z pasztetem i camembert 219Ciasto francuskie pasztetem pomidorowym posmarowałam, ser camembert, kapary, czerwoną świeżą paprykę dodałam, w roladę zawinęłam, na krążki pocięłam, w odstępach w okrągłej formie poukładała i
Moniki Smakołyki
Kokosowy pudding chia z jagodami 259Deser idealny, bo szybki w wykonaniu, zdrowy i mega smaczny - warto wypróbować z jagodami i innymi ulubionymi owocami. :) Od kiedy kupiliśmy z Dominikiem nasiona szałwii hiszpańskiej
Cooking Monster
Szarlotka na kruchym cieście 244Bardzo smaczna i tradycyjna szarlotka - "jak u babci". Uwielbiam domowe tradycyjne wypieki, więc postanowiłam upiec w nieco "lżejszej" wersji. Smakuję jak tradycyjna, ale w zdrowszej oprawie
Truskawkowa Fiesta
Tortilla z grillowanymi warzywami 336TORTILLA Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI to zdrowy i pyszny obiad przy niewielkim... Artykuł Tortilla z grillowanymi warzywami pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE
Fasolka szparagowa z pesto 152Kolejny raz stawiamy na sezonowe przysmaki. Właściwie to gotowanie na tym polega. Robimy to, co w danym sezonie jest dostępne. Fasolka szparagowa w każdym, dosłownie każdym
R'n'G Kitchen
domowe zapiekanki ze smalczykiem 138*składniki: 1 mała bagietka 1 słoiczek smalcu z mięskiem i skwarkami Spichlerza Rusieckiego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka masła ok. 70 g sera żółtego 1 ogórek
Domowy Smak Jedzenia
Sałatka z tuńczykiem i makaronem foglie spinaci 307Składniki: pół opakowania makaronu foglie spinaci 1 puszka (17 dag) tuńczyka w leju roślinnym w kawałkach 1 czerwona papryka 5 ogórków gruntowych pół puszki kukurydzy 2
Qchnia po prostu
Omlet ryżowo-kokosowy 223Bardzo lubię mąkę ryżową i kokosową. Mąka ryżowa jest bardzo delikatna, więc sprawia, że omlet jest jak biszkopt, a mąka kokosowa nadaje kokosowego i słodkiego smaku
Truskawkowa Fiesta
Pancakes z owocami 178W moim ogródku, jak co roku, szaleje borówka amerykańska. Wprawdzie nie jest tak piękna i dorodna jak ta sklepowa, ale jest pyszna
Kulinarne przygody Gatity
MINI SZARLOTKI Z PŁATKAMI 236Składniki na 10 sztuk: 5 małych jabłek (ok. 350 g) 5 łyżek płatków jaglanych (ok. 50 g) 6 łyżek płatków owsianych (ok. 60 g) 1 łyżka
Vroblewska-fitlife