Majówka trwa. Cudownie jest mieć wolną niedzielę i perspektywę kolejnych wolnych dni. Ten czas daje mnóstwo możliwości. Można go wykorzystać dowolnie: na rodzinne spotkania przy grillu
W mojej kuchniJa wiem, że może pogoda za oknem nie nastraja jeszcze do grillowania, ale nie czarujmy się Polak jak chce to potrafi!. Tak więc moi Kochani żeby
Apetyczna babeczkaKalafior jest bardzo popularny w kuchni LCHF, ponieważ zawiera małą ilość węglowodanów. Na ogół jest tylko dodatkiem ale tym razem w roli głównej faszerowany mięsem mielonym
Ola la LCHFBardzo lubię takie jaja "na kwaśno". Wyglądają bardzo efektownie, mają ciekawy smak. Przygotowuję marynowane jaja nie tylko na Wielkanoc, ale i na różne imprezki czy rodzinne
6nieboPiękno tkwi w prostocie: PIECZONE ZIEMNIAKI Z CZOSNKIEM I SOSEM... Artykuł PIECZONE ZIEMNIAKI Z CZOSNKIEM I SOSEM KOPERKOWYM pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEHej! Co zrobić z wędliną, którą kupiliśmy w nadmiarze? Nie ma zmartwienia. Zróbmy ziemniaczane różyczki. Moim zdaniem nie napracujemy się za bardzo, a wszyscy będą zadowoleni
Tylko pysznieTo co słodkie, lubi chyba każdy, choć nie wszyscy chętnie się to tego przyznają. Nie trzeba jednak z tych przyjemności rezygnować, tłumacząc się chęcią dbania o
MarcinChefSezon na szparagi. Składniki pęczek zielonych szparagów 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego kilka szczypt grubej soli 3 ząbki czosnku kilka szczypt
R'n'G KitchenTarta z cebulą i boczkiem, klasyczny smak - nic dodać nic ująć:). Ciasto na tartę: 100g zimnego masła 200g mąki pszennej 1 jajko L
Szefowa kuchniKto ma ochotę na wegański mus czekoladowy? Będziecie zaskoczeni, bo w tym przepisie będziecie musieli ubić... wodę po ugotowanej ciecierzycy :) Tak, tak... Da się to ubić
UgotowaćŚwietna propozycja na wiosenne posiłki. Dania gotowane na parze z mnóstwo przypraw smakują wyśmienicie, a na dodatek są bardzo lekkie. Polecam przygotować pulpeciki drobiowe z sezonowymi
Truskawkowa FiestaDo tej pory używałam miąższu awokado jako smarowidła do kanapek, albo jako składnika sałatek, czyli z tego co się orientuję, tak jak większość z Was. Tymczasem
PichceniomaniaKiedyś bardzo bałam się ciasta drożdżowego, te paszteciki to był pierwszy mój wypiek z użyciem drożdży i ku mojemu zdziwieniu bardzo udany. Teraz często do nich
Kuchnia z widokiem na ogródSuper puszyste, lekkie racuchy z jabłkami na kefirze i to w dodatku bez drożdży! Któż by ich nie pokochał od razu? Ja robię je często, bo
Calzonella.com