Wreszcie zaczął się tak wyczekany przez wielu z nas grillowy sezon! Od sąsiada już od 3 tygodni dolatuje w weekend zapach pieczonej kiełbaski i grillowanych mięs
Ostra na SłodkoMoja wiosenna wariacja na temat sushi. W zastępstwie glonów morskich poczciwy ogórek, a nadzienie stanowi miks twarożku z serem feta aromatyzowany pastą z czosnku niedźwiedziego, z
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pyszna warstwowa sałatka dla miłośników śledzi. Idealna na imprezę lub święta:) Składniki: 60 dkg śledzi w oleju z cebulką 4 średnie ogórki kiszone 4 ugotowane na
Krokusowy DomSkładniki: 2 łodygi selera naciowego 1 puszka kukurydzy 2 pojedyncze piersi z kurczaka pół główki kapusty pekińskiej 1 puszka ananasa olej do smażenia Sos: 3 łyżki
Krokusowy DomWitam Kochani dziś zapraszam na pyszne i łatwe w przygotowaniu rurki z bitą śmietaną. Robiłam je w majowy weekend. Rozeszły się z prędkością błyskawicy. Wszystkim
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuPrzepisy z parówkami. 8 pomysłów na dania z parówkami. Parówki nie tylko grzejemy i jemy z musztardą, czy ketchupem, wykorzystujemy do przygotowania równych dań z ich
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięŚwieże polskie szparagi goszczą na naszych talerzach od końca kwietnia do mniej więcej końca czerwca. Najbardziej popularne są te gotowane i polane masłem z tartą
Kulinarne przygody GatityRozpoczął się sezon na szparagi, w związku z czym mam dla Was kolejny pomysł na to typowo wiosenne warzywo. Na rozpoczęcie tegorocznego sezonu szparagowego przygotowałam maślane
Codzienne GotowanieRacuchy jogurtowe z jabłkami szybko się robią i super wyrastają, mimo iż nie mają dodatku drożdży :) Składniki: - 2 szklanki mąki pszennej - 2 łyżki cukru waniliowego - 1
Zainspirowana w kuchniTortille z mięsnym farszem, które dziś chciałam Wam zaprezentować, z pewnością przypadną do gustu miłośnikom jedzenia typu street food. Razowe tortille wypełnione s ą
La grande e la piccola cuocapęczek zielonych szparagów (500 g), 250 g (200 ml) kaszy jaglanej, skórka otarta z cytryny, 4 łyżki masła lub oleju, sól, cukier, cukinia, sok z cytryny
królestwo garówFrittata to popularna w Hiszpanii potrawa, którą robi się z jajek oraz warzyw. Czasami dodać można także szynkę, ser i zioła. Frittata z białymi szparagami Frittata
mecooksOszukana pizza dla zabieganych wjeżdża na blog!. W 15 minut zrobicie tą aromatyczną porcję pizzy, a dodatki to oprócz sera może być to co akurat zalega
Apetyczna babeczkaPasta do chleba pt: "NIC PROSTSZEGO"!!! Na specjalną prośbę tych, którzy tej pasty spróbowali umieszczam przepis. 😋 Podobny już był na moim blogu ( KLIK ) i cieszył się
Jeść, by żyć w zdrowiuSKŁADNIKI: Spód: - płatki owsiane - 2 szklanki - miód pszczeli - 2 łyżki (60 g) - mleko - 1 szklanka - olej kokosowy - (50 g) Masa: - kasza manna - 260 g - mleko - 3
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas