Pomysł na słodki obiad - zapiekane naleśniki nadziane świeżymi owocami (brzoskwinią, morelą oraz borówkami) i serkiem twarogowym. Danie proste i w miarę szybkie do przygotowania. Nie pomijajcie
UgotowaćPrzepis na zielony chłodnik wzięłam z książki z 1986. Bardzo mi się spodobał więc dzielę się z Wami smakiem : 2 szklanki mleka zsiadłego ( u mnie jogurt
AZgotuj!Opis Pieczarki nadziewane: Pieczarki nadziewane to świetny pomysł na przystawkę lub małe, samodzielne danie. Jeżeli pieczarki przygotowuję jako samodzielne danie, podaję je wtedy z białym pieczywem
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneOpis Ciasto orzechowe : Ciasto orzechowe to rodzaj klasycznej babki tylko, że z dodatkiem orzechów. Babka z mielonymi orzechami włoskimi, posypana cukrem pudrem. Ostatnio w niedzielę miałam
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneSałatka z gruszką i serem pleśniowym to mój hiiiiit ❤️ Uwielbiam ją, a dziś dodatkowo dodałam do niej kilka malin, orzechy włoskie i suszone pomidory - na wypasie
CzarnawisienkaSałatkę z szynką i selerem przygotowuję gdy szykuje się większa impreza domowa lub ot tak, jako dodatek do kolacji, ba! nawet śniadania. Jest prosta i pyszna
Zasmakuj KuchniDziś gotujemy razem w kuchni Poltino! Serdecznie zapraszam Was na filmik, podczas, którego zobaczycie jak krok po kroku zrobić bardzo prostą i zarazem pyszną letnią tartę
Kulinarne przygody GatityLata ich nie jadłam! Pamiętam jak dziś, kiedy mama przygotowywała je w domu, są mi ogromnie dobrze znane, mam do nich sentyment, uwielbiam je. Gdy sięgam
Zasmakuj KuchniSkładniki Ciasto 1 kg ziemniaków 3 łyżki masła około 1/2 szkl. mąki pszennej Nadzienie 1 puszka tuńczyka 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 czerwona papryka 2
Kuchenne aromatySKŁADNIKI: - olej kokosowy - 9 łyżek (70 g) - miód - 1 łyżka (25 g) - odżywka białkowa (u mnie smak: ciasteczko) - 2 miarki (50 g) - żurawina suszona - (30
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasDzisiaj przepyszny boczek z grilla w stylu azjatyckim . Dzięki marynacie to prawdziwa eksplozja smaku! Jestem pewna, że Wam zasmakuje. Szaszłyki podałam z ryżem oraz s ałatką
Oryginalny smakPrzepis na to cudo pochodzi z książki Aleksandry Seghi "Słodkie pieczone kasztany" . Tak przyrządzone krewetki smakują wybornie i są przysmakiem toskańskim. A ponieważ włoska
Moje Małe CzarowanieNaleśniki są lubiane przez najmłodszych. Tym razem wymyśliłam naleśniki robione na soku owocowym. Zawinięte w rurkę z konfiturą gruszkową, której przepis znajdziecie tutaj .
Słodki ZakątekCukinia to warzywo, które świetnie nadaje się do przygotowania placuszków. Najlepiej wybrać młodą, małą cukinię, ponieważ nie będzie trzeba obierać skórki ani pozbawiać jej miąższu. Do
UgotowaćW tym roku mamy cukinii pod dostatkiem. I to w dodatku swojej, w 100% ekologicznej, darmowej. Wydawałoby się, że w takiej wielkiej ilości jedzenie cukinii się
Jeść, by żyć w zdrowiu