warstwowa sałatka z kalafiorem sałatka z rzodkiewką sałatka z brokułem warstwowa sałatka z kapustą pekińską sałatka z brukselki Sałatki są niezwykle wszechstronne – możemy je przygotować jako danie główne, przekąskę lub dodatek do innych potraw. Sprawdź również przepisy na sałatki i przekąski na grilla – https://viagusto.pl/salatki-do-grilla-i-przekaski-na-grilla-15-przepisow/ Przepisy na sałatki ze świeżymi warzywami Prosta sałatka z mozzarellą, pomidorami
Via GustoPuszyste, delikatne i mięciutkie mini biszkopciki z dodatkiem pysznego kremu i owoców. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Takie mini omleciki biszkoptowe to super pomysł na prostą przekąskę, a także smaczny i lekki deser. Są bardzo proste w przygotowaniu, a wprawiają w zachwyt każdego. Uwielbiają je szczególnie dzieciaki, dlatego też polecam je na domowe przyjęcia urodzinowe. Mini omleciki z kremem to również fajna(...)przekąska na domowe imprezy, rodzinne spotkania czy jako dodatek do kawy, kiedy najdzie nas ochota na coś słodkiego. Gorąco zachęcam Was do wypróbowania przepisu! PRZEPIS NA OMLECIKI BISZKOPTOWE Składniki OMLECIKI 2 jajka rozmiar L 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka cukru KREM 200 ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru DODATKOWO truskawki kiwi cukier puder (adsbygoogle
Przepiski.plŚwietny pomysł na śniadanie, fajna przekąska w ciągu dnia, a także idealny deser. Jabłka w cieśnie naleśnikowym to pyszna przekąska nie tylko dla dzieci, ale także dla dorosłych, każdy się nimi zachwyca. Naprawdę warto wypróbować ten szybki przepis! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jabłka w cieście naleśnikowym są bardzo szybkie i tanie w przygotowaniu. Można je szykować przez cały rok, gdyż
Przepiski.plMiękki, kremowy włoski ser burrata połączony z szynką serrano to przekąska na zimno , którą przygotujesz w mgnieniu oka. Tak naprawdę jedyne co należy zrobić robiąc tą przekąskę, to ułożenie składników na talerzyku do serwowania. Ja ser burrata z szynką serrano podaję głównie na lunch. Danie to najlepiej smakuje z dodatkiem bagietki bądź innego pieczywa, które jest świeże i chrupiące. Polecam
MeCooksDziś zabiorę Was w podróż do południowych Włoch. Takiej focacci jak w Bari nie zjecie nigdzie indziej. No chyba, że sami ją zrobicie z tego przepisu
Emskie SmakiKarnawał w kuchni kojarzy się najczęściej z przekąskami. Najbliższy czas będzie więc obfitował w przeróżne przekąski, większe i mniejsze typu finger food, sałatki, pasztety i desery. Na blogu również tego nie zabraknie. Na pewno coś dla siebie wybierzecie. Składniki: ? 6 plastrów wędzonego łososia ? 1 papryka czerwona Mus z awokado ? 1 awokado miękkie ? 1 serek Filadelfia
To co kochamprzekąska pochodząca z kuchni meksykańskiej powstała w mojej kuchni na konkurs Blogerchefa jako danie z Kuchni obu Ameryk. Robiłam kiedyś Dip do czipsów z przepisu mojej siostry Anyi z Chicago i wzorowałam się na nim. Bardzo smaczna przekąska, szczególnie dla osób lubiących wyraziste i ostre smaki. Składniki: ? 2 paczki naczosów paprykowych ? 150 g sera żółtego ? 4 łyżki kwaśnej gęstej śmietany
To co kochamPrzekąsek karnawałowych ciąg dalszy. Tym razem zdrowe czipsy serowe z dodatkiem cukini i marchewki. Krążki jako samodzielna przekąska idealnie wpasują się w nastrój towarzyskich spotkań w karnawale i nie tylko. Składniki: ? 70 g tartego parmezanu ? 3/4 szklanki tartej cukini ? 1/4 szklanki tartej marchewki Wykonanie: ? Wymieszać ser z tartymi warzywami na tarce o grubych oczkach. ? Blaszkę do pieczenia wysmarować olejem
To co kochamJest karnawał i jest pyszna przekąska karnawałowa! Kula serowa w formie dipu z krakersami jest bardzo popularna w USA. Moja siostra Anya robi różne jej modyfikacje. Ja również mam dla Was parę propozycji smacznej przekąski serowej w różnych odsłonach. Na początek biała kula zimowa z białych serków, posypana białą mozzarellą i nadziana żurawiną. Ser nabiera się bezpośrednio na krakersa. Składniki
To co kochamŚledzie po japońsku z jajkiem i zielonym groszkiem zawsze kojarzą mi się z przekąską do wódki w restauracjach z czasów PRL-u, chociaż nigdy ich nie jadłam, tym bardziej wódki z nimi nie piłam. Nie wiem też dlaczego nazywają się po japońsku . Miałam śledzie w lodówce, a że Wielkanoc to czas jajek, więc postanowiłam odtworzyć, a raczej stworzyć od nowa(...)przekąskę. Okazało się, że jajko, śledź i sałatka cebulowo-jabłkowo-groszkowa z majonezem to idealne połączenie. Nawet Monika zjadła kawałek śledzia w sałatce, a Sławek, który z reguły nie jada tych ryb, stwierdził, że całkiem, całkiem i pałaszował śledzie ze smakiem. Składniki na 4 porcje: ? 3 filety śledziowe w oleju ? 1 łyżka soku z cyrtyny ? 4 jajka ? 1 małe jabłko
To co kochambłyskawiczna przekąska może uratować niejedną panią domu, gdy niezapowiedziani goście pukają do drzwi. Wystarczy gruszka, ser niekoniecznie kozi, garść orzechów i pieprz zielony. Tego ostatniego może akurat nie być w domu, więc może zastąpić go gruboziarnisty pieprz mielony. Natomiast sos balsamiczny można zastąpić płynnym miodem, co spowoduje, że gruszka nabierze francuskiego charakteru. Przekąska jest bardzo smaczna, bo nawet chłopakom smakowała
To co kochamZdrowa i błyskawiczna przekąska z ogórków gruntowych i jogurtu greckiego. Chrupiące ogórki z chrupiącymi orzechami i gęstym, aksamitnym jogurtem tworzą bardzo ciekawe połączenie smakowe. Dla mnie idealne na lekką, dietetyczną kolację. Może to być również dodatek do obiadu lub przekąska między głównymi posiłkami. Zamiast sezamu czarnego można użyć zwykły jasny lub inne ziarna, np. słonecznika czy pestki dyni. Składniki
To co kochamKula serowa z krakersami to pomysł amerykański i podpatrzyłam ją u mojej siostry Anyi. Tam są bardzo popularne takie właśnie przekąski z sera w różnych kształtach, podawane z krakersami czy paluszkami. Kula serowa wykonana jest z różnych gatunków sera z dodatkiem orzechów. Na blogu jest też inna wersja tej przekąski – kula serowa biała. Masa serowa jest dipem, który nabiera
To co kochamTrochę się zagapiłam, a tu już Wielkanoc za pasem i przepisy Wielkanocne czas Wam przedstawić. Dzisiaj bardzo szybka przekąska z kiełbasy i ananasa, bo jak Wielkanoc to kiełbasa, szczególnie biała. Ja zrobiłam z białej i wędzonej kiełbasy, no i nie wiem, która jest smaczniejsza w tej przekąsce. Smakuje na ciepło bezpośrednio po podaniu, i na zimno. A wykonuje się
To co kocham