Zapiekane kanapki z chleba tostowego z serem, chorizo i awokado 181Sandwiche, sandwicze, czyli kanapki z chleba tostowego. Ciepły sandwich z roztopionym serem, awokado, pikantną kiełbasą chorizo, świeżą kolendrą to moja propozycja śniadaniowa. Warto jednak eksperymentować
Tajemnice Smaku
Tarta wegetariańska-błyskawiczna 136Danie wegetariańskie Składniki: Ciasto : 250 g mąki pszennej 125 g masła 1 żółtko 2 łyżki wody
R'n'G Kitchen
Ciastka ze słonecznika FIT (3 składniki) 141Jakiś czas temu miałam ochotę zjeść coś słodkiego, ale totalnie nie wiedziałam, co chcę zjeść, ale wiedziałam, że nie chcę się narobić. Tym sposobem powstał fenomenalny
Be Fit Be Strong
Fit jabłecznik jaglany 173Ponoć sezon na jabłka trwa prawie cały rok, jednak zapotrzebowanie na jabłecznik, a szczególnie na fit jabłecznik jaglany, jest w okresie jesionno-zimowym – przynajmniej u
Fit Wyspa
Śledzie w miodzie 149Do Świąt Bożonarodzeniowych zostało 19 dni – zatem magia Świąt już na nas działa 🌲 A jak świeta to i śledzie – może tym razem w miodzie
Fit Wyspa
Czipsy z jarmużu 139Bohaterem dzisiejszego posta jest jarmuż, nie bez kozery należący do tak zwanych „super food”… Skracając superlatywy naszego zielonego, kapustnego warzywa, wspomnę tylko, że
Fit Wyspa
Fit pączki 153Wcale, a wcale nie miało dziś być żadnych pączków – ani jednego 😉 Jednak cudowne Istoty z pewnej, fantastycznej grupy na Messengerze poniekąd delikatnie namówiły mnie na
Fit Wyspa
Sałatka z brukselek 153Ostatnio miałam przyjemność uczestniczyć w kursie Zdrowego Żywienia u Tatiany i Michała, którzy prowadzą bloga Więcej Niż Zdrowe Odżywianie… Przy okazji serdecznie dziękuję za tę
Fit Wyspa
Kompot podnoszący na duchu 143W tych stosunkowo trudnych czasach, jakie nastały – w związku z szybkim rozprzestrzenianiem się koronowirusa – warto o siebie szczególnie zadbać, o swoje jelita i odporność
Fit Wyspa
Pasta z twarożku 137Pasta z twarożku to wspomnienie mojego domu rodzinnego i dzieciństwa. Mama zawsze musiała robić dwie pasty serowe – dla mnie na słono, dla mojej Siostry na
niecodziennikpary
Pasta z makreli 152W tym tygodniu (od 16-23 października) w szkołach prowadzona jest akcja “Tydzień Dobrego Chleba”. Aby i Was zachęcić do jedzenia zdrowego chleba –
niecodziennikpary
Faszerowane jajka zapiekane w skorupkach 150Faszerowane jajka zapiekane w skorupkach były przygotowywane przez moją Koleżankę na wyjazdu integracyjne i zawsze było nam ich za mało. Są bardzo smaczne, dlatego sama zaczęłam
niecodziennikpary
Smalec ziołowy 166Smalec domowej roboty jest bardzo prosty do wykonania i bardzo smaczny. Zamknięty w słoiczku może długo postać w lodówce, a nasz przygotowany jesienią właśnie się skończył
niecodziennikpary
Buraczki z serem kozim i karmelizowaną gruszką 163Pomysł na przystawkę z buraczków czerwonych, sera koziego oraz karmelizowanych gruszek powstał podczas oglądania jednej z kulinarnych rywalizacji. Choć danie składa się z czerwonych buraków na
niecodziennikpary