Jeśli lubicie mięso drobiowe oraz kukurydzę, to sałatka Ventura z kurczakiem z pewnością przypadnie Wam do gustu! Świetna propozycja na przekąskę, dodatek do kanapek oraz na
Kuchnia Na WypasieTatar ze śledzia to propozycja dla wielbicieli tradycyjnego tatara z wołowiny oraz osób lubiących śledzie. Robi się go podobnie, jak tradycyjnego z tym, że głównym składnikiem
Danka PichciKuchnia gruzińska i adżarskie chaczapuri Chaczapuri adżarskie to jedno z najpopularniejszych dań kuchni gruzińskiej. Chrupiące kawałeczki pieczywa, maczane w serowo jajecznym sosie… to posiłek idealny
Tajemnice SmakuPasta serowa pyszny dodatek nie tylko do kanapek Olej z pestek dyni. Nie tylko uszlachetnia smak sałatek, dresingów, czy past, jest też niezwykle zdrowy: olej z
Tajemnice SmakuDobrze wiecie, że w swojej kuchni najbardziej uwielbiam inspirować się podróżami – zarówno tymi odbytymi, jak i tymi na liście marzeń! ), jak i kuchniami świata. Dziś
Ostra na SłodkoKto nie lubi gofrów? Ja osobiście uwielbiam, a w zdrowej wersji to kocham! Przed Państwem gofry z kaszy manny i masłem orzechowym! Składniki: 2 jaja
Truskawkowa FiestaSkładniki: 1 kapusta pekińska 1 kalarepa 30 g cukru 30 g soli 1 marchewka 1 pęczek dymki 6-7 ząbków czosnku 30 g świeżego imbiru
Qchnia po prostuZ nadmiaru zakwasu warto przygotować sobie domowe krakersy do schrupania. Inspiracją był przepis znaleziony na jednej z grup, u mnie w wersji zmodyfikowanej, dopasowanej
Smaczne ZdroweKolejna propozycja na śledzika-tym razem po japońsku- skąd ta nazwa?nie wiem bo chyba z przepisem nie wiele ma wspólnego- ale za to smak-wyśmienity
Swojskie jedzonkoDzień dobry :-) Poniedziałek zaczynamy na słodko :-) Tym razem gofry czekoladowe. Dzieci uwielbiają i czas od czasu takie z owocami i bitą śmietaną robimy. Gofry smakują
kruche babeczkiSkładniki: 1 kg sera białego półtłustego 1 litr mleka 3,2% tłuszczu 100 g śmietany 18% 100 g masła 2 jajka 2 łyżeczki czarnuszki 1
Qchnia po prostuUwielbiam ryby w każdej postaci i staram się jeść ich jak najwięcej. Dzisiaj mam dla Was przepis na łososia w chrupiącym cieście imbirowym. Możecie podać
noteskulinarnyfigaTort parówkowy, to propozycja idealna na Sylwestra i inne imprezy. Można go przygotować wcześniej, włożyć do lodówki i upiec dopiero jak będą goście. Ja wykorzystałam mozzarellę
Passions hobbies life