przekąski na sylwestra - 1336 przepisów (strona:28/90)

Paszteciki z ciasta francuskiego nadziane mielonym mięsem - błyskawiczne do przygotowania 298

Paszteciki to dodatek idealny do barszczu. Poniższe paszteciki z ciasta francuskiego nadziane mielonym mięsem są łatwe i szybkie do przygotowania. Świetnie smakują podane na ciepło. Zachęcam

Ugotować
Tradycyjna sałatka jarzynowa 172

Wiecie, że byłam święcie przekonana, że przepis na tą sałatkę już od dawna jest na blogu? Wpadłam na to, że jej nie ma, kiedy chciałam wziąć

Kuchnia w czekoladzie
Warzywne roladki z cukinii 192

Jeśli poszukujecie łatwych do przygotowania i zdrowych przystawek na sylwestrowy stół lub karnawałową imprezę to warzywne roladki z cukinii sprawdzą się świetnie! Dodatkowo prezentują się bardzo

Pasja Smaku
Ciasteczko do barszczu 216

kruche, wytrawne ciasteczko. Pracy nie ma przy nim zbyt wiele, a smak bardzo ciekawy i fajnie się komponuje z barszczem.  Takie ciastko można też wykorzystać jako przekąskę na imprezie. Zaraz Sylwester więc okazja na pewno się znajdzie.   Kruche ciastko z kminkiem i parmezanem składniki: 60 g tartego parmezanu 180 g mąki owsianej 1 jajko 70 g masła

Przysmaki Karolki
Rolada szpinakowa z łososiem i kremowym serkiem 340

baby lub szpinaku mrożonego. Chociaż polecam sięgnąć po młody szpinak. Taka rolada będzie wówczas miała znacznie intensywniejszy, zielony kolor. Rolada szpinakowa z łososiem i serkiem to idealna przekąska na każdą imprezę, Sylwestra, czy Święta. Z dodatkiem chrzanu warto podać ją również na Wielkanocny stół.  Robiliście kiedyś taką roladę? Z jakimi dodatkami najchętniej ją jadacie

AniaGotuje.pl
Sałatka jarzynowa 163

SKŁADNIKI:                  4 ziemniaki pietruszka 3 marchewki 1/2 cebuli 1/2 jabłka 4 jajka na twardo 4 ogórki kiszone

Atlas Smaków
CHRUPIACE KRĄŻKI CEBULOWE 167

Chrupiące krążki cebulowe  to doskonała przekąska imprezowa. Krążki cebulki są obtoczone w cieście, bułce tartej i upieczone na oleju. Podajemy je z ulubionymi sosami. SKŁADNIKI

Kulinarne Fantazje Marioli
Kabanosy w cieście francuskim z czerwonym pieprzem 203

Dzisiaj pomysł na pyszną przekąskę na imprezę np. Sylwestra. Kabanosy w cieście francuskim, posypane czerwonym pieprzem i podane z dipem z majonezu, ketchupu i musztardy. Pycha! Smakują wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno. Gwarantuję, że znikną w mgnieniu oka Składniki: cienkie kabanosy ciasto francuskie 1 jajko czerwony pieprz Dip: 2 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu „Kotlin

Oryginalny smak
Śledzie po szwedzku 487

Śledzie to pozycja obowiązkowa na świątecznym stole 😀 Jeśli lubicie słodkie smaki to spróbujcie przygotować śledzie po szwedzku, czyli smażone kawałki filetów śledziowych a'la matyjas, marynowanych

Ugotować
Ciastka francuskie z serem i z szynką 257

Prosty i szybki przepis na ciastka z ciasta francuskiego z szynką i serem. Przekąska idealna na imprezy, sylwestra.. na co dzień. Takie paszteciki z ciasta francuskiego przygotujesz w kilka minut.  W wersji na słodko gorąco polecam również czekoladowe spiralki z ciasta francuskiego

AniaGotuje.pl
serowe świderki z ciasta francuskiego 120

Pożegnania nadszedł czas. Nie nie z blogiem, ale z rokiem 2016. My w tym roku, jak co roku teraz w domu z Miśką mamy imprezę. Nie

Gotowanie z pasją
Muffinrollsy o smaku pizzy - optymalny wybór na piknik 169

Pizza jest dobra na różne okazje, ale przygotować ją można na setki sposobów. Dziś przedstawiam muffinrollsy, czyli mini pizze zwijane z nadzieniem i upieczone w formie

Kolorowy Przepisownik
Sałatka z grillowanymi szparagami 209

Jej!! Feeria barw na talerzu tak można określić moc witamin, którą przyjmiemy po spożyciu tej sałatki. W roli głównej oczywiście szaragi, którym towarzyszy makaron z bazyliowym

Ania i Marcin gotują
TWISTER a'la KFC - TORTILLA Z KURCZAKIEM 170

TWISTER a'la KFC - TORTILLA Z KURCZAKIEM Mam dla Was dzisiaj coś pysznego do zakąszenia. W sam raz na karnawałowe party :) Twister a'la KFC z

Moja Książka Kucharska
GALARETKA Z KURCZAKA 125

GALARETKA Z KURCZAKA   Gotowanie to taka kojąca przyjemność... Niektóre dania przywołują dawne dni...i właśnie to danie przywołuje mi na myśl minioną, zupełnie inną epokę

Moja Książka Kucharska