Brukselka z orzechami i granatem 117Menu sylwestrowe już przygotowane ? Mam dla Was przepis na pyszną przekąskę, która doskonale sprawdzi się na imprezach. Sałatkę przygotujecie bardzo szybko wykorzystując tylko kilka składników. Najlepiej smakuje na ciepło, ale jeśli podacie ją na zimno też będzie dobra. Składniki: 1 kg brukselki 1 granat 200 g orzechów nerkowców pieprz parmezan 3 łyżki oliwy z oliwek Brukselkę dokładnie myjemy
noteskulinarnyfiga
WEGE BURGER 230BURGERY Z BURAKÓW (około 8 szt) - 2 średnie buraki (upieczone wcześniej) - 50 g ugotowanej kaszy jaglanej - 1 mała cebula (drobno pokrojona i podsmażona na złoty kolor
wege i kropka
Drożdżowa rolada z mięsem mielonym, kapustą i grzybami 196Bożego Narodzenia. Raczej odpada sama wigilia, bo wtedy wedle zwyczaju, nie spożywa się mięsa. Taka rolada będzie również pyszną przekąską w Sylwestrową noc. Przyznam szczerze, że u mnie zagościła jeszcze przed świętami jako obiad :-) Podałam ją na ciepło z czerwonym barszczem. SKŁADNIKI Ciasto drożdżowe: 200 ml ciepłego mleka 30 g świeżych drożdży 400 g mąki pszennej
Passions hobbies life
Sałatka z kuskusem i cukinią 193dań obiadowych, jak i do sałatek. Ostatnio upodobałam sobie jednak sałatki. Można je podawać i na zimno i na ciepło. Wraz z różnymi dodatkami, mięsnymi lub wegetariańskimi, będą idealnymi propozycjami na lunch, kolację, czy po prostu zdrową przekąskę w ciągu dnia. Dziś zapraszam Was na pyszną sałatkę, do przygotowania której użyłam pszennej kaszy, czyli kuskusu. Jednym ze składników jest
Kulinarne przygody Gatity
Tarta z warzywami - z cukinią i marchewką 321SKŁADNIKI: szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
Atlas Smaków
Ratatouille (ratatuj) 190jarska potrawa prowansalska. Podstawę stanowią bakłażany, cukinie, papryki, cebule i pomidory. Można je podawać na różne sposoby, na ciepło lub zimno, z chlebem lub makaronem, jako dodatek do mięsa lub ryby, jako samodzielne danie lub jako przekąskę. Najważniejsze, że zawsze jest smacznie! Sposób robienia podpatrzyłam na filmiku ze strony Bon appetit składniki 600 g bakłażanów
Stare Gary
Paluszki z kabanosów 196Świetna przekąska, łatwa i szybka w przygotowaniu. Doskonale smakuje z różnymi sosami .Dobra zarówno na zimno jak i na ciepło. Składniki Paczka tradycyjnych kabanosów opakowanie ciasta francuskiego sezam do posypania 1 jajko Kabanosy pokroić na paluszki około 10-15 cm długości. Z ciasta pokroić tyle pasków ile jest paluszków o szerokości 1 cm. … Czytaj dalej Paluszki z kabanosów
gotuj ze mną
Samosy 162{"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","description":"Samosy to bardzo popularna przek\u0105ska kuchni indyjskiej, kt\u00f3r\u0105 coraz cz\u0119\u015bciej mo\u017cemy spotka\u0107 nawet
Mostek w kuchni
Kanapka z serem wędzonym i żurawiną 262plastry sera wędzonego, 1/2 cebuli, pokrojonej na cieniutkie plasterki, 1 łyżeczka konfitury z żurawiny do mięs. Dzisiaj zaproponuję świetną przekąskę dla wszystkich miłośników serów wędzonych. Kanapka z serem wędzonym i żurawiną, to forma grillowanego tosta, podawanego na ciepło z dodatkiem lekko roztopionego sera, rukoli, cebuli i żurawiny. Wcześniej pokrojony ser, umieścić w piekarniku najlepiej z opcją grillowania
Świat Domowej Kuchni
Rollsy francuskie z szynką i serem. Zakręcone ślimaczki z ciasta francuskiego. 302Błyskawiczna w wykonaniu i bardzo smaczna przekąska z ciasta francuskiego. Świetna na imprezy, spotkania rodzinne jak i na co dzień. Fajnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno, doskonale nadają się np. na drugie śniadanie do pracy, czy szkoły. Polecam :) Składniki - płat gotowego ciasta francuskiego - szynka w plastrach - ser żółty w plastrach - keczup ( polecam marki Folwark ) - przyprawa
Kuchnia z widokiem na ogród
ŚLIMACZKI Z SEREM I SZYNKĄ 252Szukacie pomysłu na oryginalną i smaczną przekąskę? Wystarczy gotowe ciasto francuskie, ser, szynka, ulubione zioła..i piekarnik. Po paru minutach ślimaczki gotowe. Pyszne na ciepło jak i na zimno. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 10 plastrów dobrej szynki 10 plastrów sera żółtego zioła prowansalskie Wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy, układamy na nim plaster koło plastra szynkę, na nią
Z Majeczką w kuchni
Bułeczki zapiekane z pieczarkami i wędliną + film 177Bułeczki zapiekane z pieczarkami i wędliną to dobry sposób na smaczny i ciepły posiłek który zachwyci nie jedno podniebienie. Przygotowuje się je bardzo szybko i rzecz
Smakowite Dania
Babeczki szpinakowe w szynce prosciutto 150Miękkie, delikatne, wyśmienite na ciepło i na zimno. Można pominąć szynkę i zrobić je w papilotkach lub foremkach. Sprawdzą się jako przystawka, przekąska, podwieczorek. Na śniadanie i kolację. Zamiast bułeczki. Jedna babeczka ma 120 kcal. Babeczki szpinakowe w szynce prosciutto Danie Przekąski Porcje 12 Porcje 12 Składniki 12 plaster szynka prosciutto 250 g mąka 2 łyżeczki proszek
Kucharzyca
Pierożki na słono z ciasta francuskiego 287Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pierożki z ciasta francuskiego z wędliną, serem, oliwkami i papryką. Zrobiłam je na kolację z składników, które
Marta Gotuje
Pieczone jadalne kasztany 207Idealna przekąska na długie wieczory. Ciekawy aromat i tekstura przypadną do gustu nie tylko poszukiwaczom nowych smaków. Najlepsze na ciepło :) Zapraszam! Pieczone jadalne kasztany Składniki: jadalne kasztany Przygotowanie: Kasztany opłukać zimną wodą, osuszyć. Ponacinać wypukłą stronę kasztana na krzyż. Poukładać na papierze do pieczenia, nacięciami do góry. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200'C na 15-20 min. Gotowe
Tagebuch po polsku