Komosa ryżowa jest świetną bazą do sałatek. Można ją łączyć z ulubionymi dodatkami i tworzyć za każdym razem inną wersję zdrowego i pożywnego posiłku. Dzisiejszy przepis
Lamarida.plPasztet z fasoli Składniki: 500 g białej suchej fasoli 4 szalotki 2 ząbki czosnku 2 jajka od szczęśliwych kurek 2 łyżki dobrej oliwy 1
Wino Francja KuchniaSoczyste kawałki kurczaka w cieście z intensywną nutą zdrowych, dojrzewających w słońcu pomidorów w postaci koncentratu, połączonego z aromatycznymi przyprawami i chrupiącymi płatkami to fajny pomysł
Szalona Kuchnia EwelinyKawałki ryby w towarzystwie niezwykle aromatycznej mieszanki dojrzewających w słońcu pomidorów, słodkiej żurawiny, pikantnej cebulki i chrupiących orzechów to świetna propozycja dla fanów śledzika w pomidorach
Szalona Kuchnia EwelinyDzisiaj chipsy z plantana , czyli kuzyna banana. Do przygotowania chipsów użyłam zielonych plantanów, zawierają mniej cukru i dużo więcej skrobi. Skórkę mają sztywną, którą trzeba rozciąć
Oryginalny smakCo zrobić z mięsa, które pozostanie po grillowaniu? Wczoraj był grill , a dziś został jeszcze jeden kawałek przepysznej karkówki, o którym zamarzył mój mąż zaraz po
MamaOskarkaDlaczego taka nazwa? Bulgur, kojarzy nam się z Turcją. Chorizo z Hiszpanią. Staliśmy przy lodówce, nie wiedząc co chcemy zjeść. Powstał więc taki, śródziemnomorski miszmasz. Składniki
R'n'G KitchenTo banalnie prosty, ale niezwykle smaczny pomysł na faszerowane jajka, które sprawdzą się nie tylko jako propozycja świątecznego menu. Jajka są delikatne w smaku, lecz z
Di gotujeChrupiące panierowane pieczarki a la kotlety. Ostatnio miałam ogromną ochotę na „kotlety” z grzybów. Pamiętam jak kiedyś mój tata robił takie z kani (sowa
Słodkie okruszkiPaluchy drożdżowe z sezamem – prosty przepis. Od dziecka uwielbiałam drożdżowe paluchy. Jak tylko stałyśmy w piekarni wiecznie o nie prosiłam moją mamę. Moje dzieci również
Słodkie okruszkiTorty nie zawsze muszą być słodkie. Czasami mogą być wytrawne, a wytrawne danie przygotowane w formie tortu wygląda wyjątkowo i uroczyście.
Przepisy KulinarneWitam poświątecznie i zapraszam na roladki z szynki w galarecie. Przygotowałam je na wielkanocne śniadanie, wyszły bardzo smaczne, lekko ostre w smaku, świetnie pasowały do innych
Kuchnia z widokiem na ogródKolejna propozycja na co dzień i od święta, czyli wariacja na temat tabbouleh. Mnóstwo ziół, świeżego ogórka i cudownie kremowy “serek” słonecznikowy – czyli
FlymetothespoonKrucha tarta wypełniona delikatnym nadzieniem z ricotty o smaku pomidorowym. Zatopione i zapieczone w nim szparagi świetnie smakują, szczególnie że wyczuwalna jest delikatna nuta wędzonki. CIASTO
https:KKuchniaMniamZ utęsknieniem czekając na wizytę w Niechorzu u Cywila i jego wybitne carpaccio z albacory, wymyśliliśmy sobie to oto danie :) Składniki: garść rukoli cienkie plastry
Cytryna&Co.