Smaczna i zdrowsza alternatywa dla ziemniaczanych frytek, która może być ciekawą przekąską lub dodatkiem do obiadu. Składniki: marchewki oliwa suszone zioła np. tymianek sól Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Marchewki obrać i pokroić w słupki. Przełożyć do miski, skropić oliwą. Dodać ulubione zioła (u mnie tymianek) i wymieszać. Rozłożyć na blaszce pokrytej papierem do pieczenia i piec około
wyzwania kuchennetrochę soli. Całość dokładnie mieszamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 40 minut, aż topinambury będą miekkie. Pieczone topinambury podajemy jako dodatek do dania głównego lub przekąskę. Topinambur cały czas zyskuje wierne grono fanów ze względu na pozytywny wpływ na zdrowie. Znajdziemy w nim żelazo i potas oraz witaminy A, z grupy B, C i E. Zawiera
My Chcemy JeśćPyszne i mięciutkie drożdżowe rogaliki nadziane marmoladą. Idealne na śniadanie, przekąskę, podwieczorek czy dodatek do kawy. Najlepiej smakują zaraz po upieczeniu, ale kolejnego dnia są nadal pyszne i mięciutkie. Ja je uwielbiam;-) Ciasto nie jest bardzo słodkie ponieważ przepis zawiera mało cukru więc po upieczeniu polecam je polukrować lub obtaczać w cukrze pudrze. Zapraszam!!! Składniki: 1 kg mąki
Passion of Cookingsłodki chleb (ale w wersji glutenowej) jest bardzo popularny w społeczności amiszów w stanie Pensylwania. Spożywany głównie na słodkie śniadanie lub przekąska w środku dnia. Nie jest słodki jak ciasto, trochę przypomina chałkę, jest na prawdę pyszny. Wspomagałam się przepisem z książki The Homestyle Amish Kitchen Cookbook. SKŁADNIKI: - 0,5 mąki ryżowej (przesianej) - 0,5 mąki kukurydzianej (przesianej
Kuchnia bezglutenowa Lolidigotuje.blogspot.com Zainspirowałam się przepisem: klik . Postanowiłam zmodyfikować ciasteczka - dodając suszonej cebulki. Ciasteczka posiadają strukturę ciasta francuskiego - fajnie się "listkują" i są kruche. Idealnie nadają się na prostą przekąskę oraz jako dodatek do różnych zup. (Max 40 sztuk) 200g serka topionego (2 sztuki) 200g mąki 125g margaryny Dodatkowo: 1/3-1/2 łyżeczki soli (wg gustu i w zależności od smaku serka
Di gotujepodświetlona płyta i nowy piekarnik również z opcją pieczenia na parze i wbudowaną sondą. Całość w białym kolorze...Ach marzenia, dobrze że za nie nie trzeba płacić. Następnie były przekąski, kawa... Słodycze, alkohol...Rozmowy ze znajomymi, Konferencje: - jak jedzenie zmienia przestrzeń miejską - co to jest dobry produkt. Poszukiwanie smaków prosto od człowieka. - Inspiracje: jadalne kwiaty, szkoła LCB. Kolejne były warsztaty
Malinowe Pocałunkiactive - wyprodukowane bez użycia wzmacniaczy smaku . Bo przecież orzechy to bogate źródło energii dla pracujących mięśni oraz moc składników odżywczych i tych zdrowszych tłuszczy . Stąd masło orzechowe to idealna przekąska przed intensywnym treningiem. W planach miałam popołudniowy aerobik i już układałam w myślach komponenty koktajlu na maśle orzechowym, jakim zamierzałam się wcześniej uraczyć. Efekt tej orzechowej eskapady był taki
Grunt to przepis!Kanapka z jabłkiem, miodem i serkiem czosnkowym czyli szybka i zaskakująca przekąska. Wykonanie kanapki zajmuje tyle samo czasu co zrobienie zwykłej kanapki. Dodatkowo nie potrzebujemy żadnych wyszukanych składników a smak jest wyjątkowy i zaskakujący. Do wykonania przepisu użyłam swoich puszystych bułeczek , ale można użyć dowolnego pieczywa
Mohiellazrobiłam. Rolada ta podobnie jak rolada szpinakowa bardzo fajnie się prezentuje na talerzu i świetnie smakuje. Można podawać ją na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno jako przekąskę, ja wolę wersję na zimno. składniki: 250 g żółtego sera (użyłam edamskiego) 3 jajka 5 kopiastych łyżek majonezu 400 g piersi z kurczaka 300 g pieczarek 1 cebula 1 mała
Monia miesza i gotujewtorkowe przedpołudnie zapraszam na pyszne razowe paluchy. To doskonała przekąska dla całej rodziny. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1,5 szklanki mąki razowej żytniej Młynomag , 150g masła, 1 jajko, 10g drożdży, 2 łyżki śmietany 18%, 1/2 łyżeczki cukru, 1/2 łyżeczki soli, PRZYGOTOWANIE: 1. Mąkę przesiewam na stolnicę i łączę z masłem. Dodaję jajko, pokruszone drożdże, śmietanę, sól
Tradycyjna kuchnia KasiBakłażan z patelni, popularna turecka przekąska. Porcja dla 2 osób. Smacznego! Składniki 3 średnie bakłażany 1 szklanka mąki kukurydzianej sól masło Przygotowanie Umyć bakłażany, podzielić na pół poprzecznie, a potem ponakrywać wzdłuż na cienkie paski, nie przecinając piętki, jak na zdjęciu. Moczyć w solonej wodzie przez 1 godzinę. Potem wylać wodę i umyć bakłażany zimną wodą. Osuszyć papierem. Sól wymieszać
Tureckie Przepisyprzyjemności w postaci takiej tekturki z czekoladą, która swoją drogą wcale nie jest wielkości cukierka. Przyznam, że zbliżający się okres świąteczny bardzo sprzyja takim piernikowym smakom. To świetna przekąska a nawet deser do kawy czy rozgrzewającej herbaty. Zapraszam do odwiedzenia: strona internetowa - Tovago fanpage na Facebooku - Tovago zawsze wygodnie
Gotowanie i blogowanieKrewetki w olbrzymiej panierce z dodatkiem sosu słodko-kwaśnego to idealna przekąska na imprezę. Mąka tempura jest idealna do tego zadania, bo bardzo mocno rośnie smażona na głębokim tłuszczu. Składniki: 10 krewetek 4 łyżki mąki tempura 3 lodowatej wody 1 kostka lodu olej do smażenia sól, słodka papryka Krewetki rozmrażamy (mam mrożone i oczyszczone), posypujemy papryką słodką. Mąkę mieszamy
Gotowanie i blogowanieMałe grzanki, które idealnie nadają się na przystawkę czy imprezową przekąskę. Pyszne, kolorowe i soczyste. Mieszanka smaków, która mam nadzieję, przypadnie Wam do gustu. Składniki: 1 bułka 4 duże krewetki 1 gruszka 2 ząbki czosnku 4 łyżki masła sól i pieprz sos balsamiczny Krewetki rozmrażam (mam mrożone i oczyszczone), czosnek kroję na plasterki, masło rozpuszczam na patelni. Na gorące masło
Gotowanie i blogowanieNaleśniki usmażone na patelni spryskanej chilli są po prostu obłędne. We włoskiej ofercie znajdziecie również obłędne wędliny - od parmeńskiej po aromatyczne salami. Do tego rozmarynowe paluszki grissini i przekąska gotowa. Amatorom słodyczy polecam zakup kilku słoiczków kandyzowanych wiśni w syropie. Totalna rozpusta w połączeniu z czekoladowym ciastem... A potem tylko dolce far niente. Zapraszam do odwiedzenia: gazetka
Gotowanie i blogowanie