przekąska - 23005 przepisów (strona:390/1534)

PLACKI Z TWAROGU 127

pomysł Placki z twarogu na sernik, delikatne, lekko słodkie, podane z cukrem pudrem, miodem, dżemem lub czekoladą na gorąco/polewą to idealny pomysł na deser, śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. Idealne na ciepło, pyszne! Z dodatkiem mąki pszennej i kukurydzianej (stąd kolor;), bez proszku do pieczenia. Polecam także dodatki, do placuszków można śmiało dodać rodzynki, suszoną żurawinę, większą

Zasmakuj Kuchni
Wieprzowina po chińsku z ananasem 275

zgęstnieje *** *** Przed podaniem posypujemy sezamem. Podajemy z ryżem lub chińskim makaronem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM RÓWNIEŻ: PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem
NUGGETSY Z KALAFIORA 168

jest naprawdę pyszne! Kąski są pieczone w piekarniku, a nie smażone na oleju, dzięki temu są mniej kaloryczne.  Prosty przepis, a z takiego zwykłego kalafiora można wyczarować niebanalną przekąskę, która smakuje nawet tym, którzy nie przepadają za tym warzywem. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Podałam je z frytkami z batata i czosnkowym sosem jogurtowym. Składniki

Kuchnia MagdaLeny
NUGGETSY Z KALAFIORA 168

jest naprawdę pyszne! Kąski są pieczone w piekarniku, a nie smażone na oleju, dzięki temu są mniej kaloryczne.  Prosty przepis, a z takiego zwykłego kalafiora można wyczarować niebanalną przekąskę, która smakuje nawet tym, którzy nie przepadają za tym warzywem. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Podałam je z frytkami z batata i czosnkowym sosem jogurtowym. Składniki

Kuchnia MagdaLeny
SAŁATKA Z SZYNKĄ I RYŻEM 116

ryżem. Do sałatki z szynką możecie dodać groszek, fasolkę posiekaną, marynowaną paprykę, pieczarki, ogórki konserwowe, a zamiast ryżu dowolną kaszę, krótki makaron czy soczewicę. Będzie pysznie! Do wszelakich przekąsek, pieczywa, deski serów polecam SKŁADNIKI: 300 g szynki posiekanej w kostkę 400 g puszka kukurydzy (po odsączeniu 220 g) 4 jajka ugotowane na twardo, u mnie rozm. XL 4 łyżki suchego

Zasmakuj Kuchni
Jakie przekąski podać do jakiego wina 94

przygaszone światło, palące się świece, romantyczna muzyka, pyszne jedzenie oraz oczywiście wino. Przy butelce ulubionego trunku można również urządzić wieczór filmowy czy spotkanie ze znajomymi. Warto The post Jakie przekąski podać do jakiego wina appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Patison smażony w cieście 175

Smażone krążki patisona to szybki i smaczny pomysł na przekąskę lub dodatek do obiadu Mogą być podane z ryżem, kaszą lub ziemniakami, jak również samodzielnie np. z sosem czosnkowym , tzatziki lub sosem chili .   Dania prosto z patelni… ** Placki ziemniaczano-cukiniowe ** Makaron ryżowy z boczkiem i pieczarkami ** Paprykowe krążki nadziewane mięsem ** Kotlety rybne siekane   Składniki: 1 patison

Kulinarny S.O.S.
Patison smażony w cieście 175

Smażone krążki patisona to szybki i smaczny pomysł na przekąskę lub dodatek do obiadu Mogą być podane z ryżem, kaszą lub ziemniakami, jak również samodzielnie np. z sosem czosnkowym , tzatziki lub sosem chili .   Dania prosto z patelni… ** Placki ziemniaczano-cukiniowe ** Makaron ryżowy z boczkiem i pieczarkami ** Paprykowe krążki nadziewane mięsem ** Kotlety rybne siekane   Składniki: 1 patison

Kulinarne S.O.S.
Keto trufle dyniowe (Paleo, LowCarb) 120

przygotowaniu. Takie samo połączenie smaków znajdziecie w tym cieście dyniowym , a zapewniam, że jest to jedno z lepszych ciast, jakie kiedykolwiek jadłam. Halloweenowe przedbiegi Trufle sprawdzą się świetnie jako przekąska lub deser podczas Halloween . A to już całkiem niedługo… W końcu mamy już prawie połowę października. Najwyższy czas wyjąć z szafy cieplejsze ubrania i powoli zacząć zaopatrywać się w większe

Modern Cave Girl
Leśne kopczyki czyli babeczki z kremem i owocami 110

kawałkami malin. Przed podaniem przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Leśne kopczyki czyli babeczki z kremem i owocami pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Muffinki buraczano-kokosowe z czekoladą i pestkami słonecznika 116

Muffinki buraczano-kokosowe z czekoladą i pestkami słonecznika to dokonała propozycja na zdrową i pełnowartościową przekąskę oraz zaspokojenie ochoty na "coś" słodkiego. Są naprawdę pożywne, więc łatwo zaspokoją każdy apetyt. Ich wilgotne wnętrze wypełnione pestkami słonecznika i kawałkami czekolady przemówi nie tylko do małego niejadka oraz osoby dorosłej, która niekoniecznie zdrowo się odżywia. Po prostu posmakują każdemu! A jeżeli wolicie

Di gotuje
Drożdżowe bułeczki z dynią 114

Drożdżowe bułeczki z dynią są pysznie miękkie, puszyste i lekko słodkie Wręcz idealne na przekąskę (także do pracy i szkoły) oraz kolację – najlepiej podane z ulubioną herbatą lub gorącym kakao Polecam! Składniki (na około 13 sztuk): 2 szklanki (240 ml) mąki orkiszowej jasnej (typu 500) lub pszennej 1/2 (120 ml) szklanki puree z dyni* 1/3 (80 ml) szklanki niesłodzonego

Lamarida.pl
Przepisy na jesień 134

nich takie cuda jak topinambur czy skorzonera. To warzywo wraca powoli do łask, bo jest pyszne i oryginalne. Można je zamarynować, żeby starczyło nam na cały rok jako przekąska lub nietypowy dodatek do sushi. Bulion z grzybami, kminkiem i uszkami Bogaty bulion z kminkiem to klasyka kuchni góralskiej i jedna z moich ulubionych zup. Jest jeszcze lepsza w wersji azjatyckiej

Ugotowane pozamiatane
Grzyby w zalewie octowo-miodowej 208

Grzyby w zalewie octowo-miodowej Świeże grzybki leśne marynowane w zalewie octowej z dodatkiem miodu. Bardzo smaczna i aromatyczna przekąska. Tak przyrządzone grzybki możemy podać do tataru, pasztetu, wędlin, a także jako dodatek do sosu tatarskiego. Do marynowania najlepiej nadają się mniejsze, twarde i jędrne okazy podgrzybków, borowików, kozaków i maślaków.     Składniki: ok 2 kg grzybów

Blog z Apetytem