przekąska - 23005 przepisów (strona:250/1534)

ser smażony z kminkiem - kuchnia regionalna (Kujawy) 169

aromatu, można dodać ziarna kminku albo świeży koperek. Ja zdecydowanie wolę wersję z kminkiem. Ser smażony doskonale smakuje ze świeżym pieczywem , znakomicie nadaje się na śniadanie, kolację bądź jako przekąska pomiędzy posiłkami. składniki: 1 kg twarogu (dość suchego i niezbyt kwaśnego) 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki sody 2 żółtka 2-3 łyżki ziaren kminku wykonanie: Twaróg kruszę do miski, doprawiam

babka w formie
ŁOSOSIOWA PRZEKĄSKA Z PALUCHAMI Z CIASTA FRANCUSKIEGO 191

Szybka przekąska którą zrobisz ekspresowo. Potrzebujesz tylko – ciasta francuskiego, serek mascarpone, jogurt, wędzonego łososia, szczypiorek, sól, jajko do posmarowania. Ciasto francuskie trzeba posmarować roztrzepanym jajkiem i pokroić na kawałki. Upiec według przepisu na opakowaniu. W tym czasie gdy ciasto sie piecze mieszasz serek z 1 łyżką jogurtu i dożą szczyptą soli. Łososia kroisz w kostkę, część wmieszasz do serka

harrisa
Wrap z mango, szynką i serkiem chrzanowym 192

Idealną przekąską na mecz Biało-Czerwonych będą szybkie wrapy. Polecam z mango, szynką i serkiem chrzanowym. Są proste w wykonaniu i bardzo smaczne. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Bruschetta z pieczarkami i serem ricotta 176

pomidorami. Bruschetta z pieczarkami i serem ricotta Tak naprawdę sama bruschetta to nic innego jak grillowany chleb, natarty czosniekm i oliwą z oliwek. Podawana jest jako przystawka lub mała przekąska a często bywa także częścią anitpasti. Danie pochodzi z kuchni włoskiej. Jak wspomniałam najczęściej spotykaną jest bruschetta serwowana z pomidorami mozzarellą i bazylią. Jest jednak cała masa innych nadzień, które

mecooks
Sałatka z rzodkiewką i bazylią – idealna na grilla 206

Sałatka z rzodkiewką i bazylią to lekka i bardzo orzeźwiająca propozycja dodatku do potraw z grilla. Zarówno rzodkiewka jak i świeża bazylia sprawiają, że ma wyśmienity

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Łódeczki z ciasta francuskiego 125

Zapraszam wszystkich do wspólnego kibicowania i udziału w akcji „Przekąski kibica Mundial 2018” 🙂 Składniki: 1 płat ciasta francuskiego 1 filet z kurczaka 1/2 cukinii kolorowe papryki, w mnie 3 … Czytaj dalej Łódeczki z ciasta francuskiego

czarrna od kuchni
Tatar z podwędzanego matiasa z grubo siekanym guacamole i czarną quinoą 175

Takie cudo, na każda porę dnia. Ja jadłam na śniadanie, ale jako przystawka do obiadu, albo przekąska na wieczorne przyjęcie jak znalazł. Składniki: 5-6 łyżek ugotowanej czarnej quinoy 2 podwędzane filety matiasy 1 smaczliwka pół małej czerwonej cebulki  kawałek ostrej papryczki 2 łyżki oliwy z oliwek świeża kolendra 1 łyżka soku z limonki świeże listki mięty sól Wykonanie

Quinoa Raz!
Sałatka z zapiekanym camembert i prosciutto 163

prosciutto to moja kolejna ulubiona sałatka, którą pierwszy raz spróbowałam będąc w Paryżu . Uwielbiam zapiekany camembert! Jest wtedy jeszcze bardziej kremowy i smakuje pysznie. Sałatka camembert to szybka przekąska na wieczór. My właśnie oglądamy mecz Iran z Marokiem, kibicujemy i zajadamy sałatkę. Taką sałatkę często podaję gościom. Jest elegancka, smaczna i bardzo szybka do wykonania. Niespodziewani goście to nie powód

codojedzenia
Tarta z salami i cukinią 152

mnie znowu ciasto francuskie. Nie moge sie powstrzymać od robienia pysznych przekąsek na słodko i na słono z użyciem tegoż ciasta. Tarta z salami i cukinią Jeśli miałabym zdecydować czy bardziej jestem za ciastem francuskim podanym w wersji na słodko czy za tym zrobionym w wersji na słono to nie mogłabym zdecydować. Uwiebiam wszelakie jego warjacje. Tak naprawdę ciasta francuskiego

mecooks
Grillowane francuskie poduszeczki z wołowiną, szpinakiem i mozzarellą 146

żeby się przypiekły. Rada: ciasto francuskie delikatnie przyklei się do foli, dlatego przez jedno odwrócenie, można je wszystkie naraz przypiec. Po lekkim przestygnięciu łatwo odklejają się od foli. Idealna przekąska na jeden - dwa kęsy, ok. 18 szt.  Najlepiej smakuje z jogurtem naturalnym wymieszanym z solą, pieprzem i posiekaną świeżą miętą

Moniki Smakołyki
Grillowana tortilla z kurczakiem i warzywną salsą 123

bogaty w dużą ilość świeżych, naszpikowanych witaminami kolorowych warzyw, podany z własnym sosem to świetna alternatywa dla gotowego jedzenia z budek i fajny pomysł na sycący, wartościowy obiad lub przekąskę. Składniki: 8 placków tortilli 400g fileta z kurczaka 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 zielony ogórek 1 czerwona cebula 200g kukurydzy z puszki 250g pomidorków koktajlowych 8 listków sałaty

Szalona Kuchnia Eweliny
Tortilla z serem, mozzarellą, szynką i sałatą 175

Bardzo dobra przekąska. Zasmakuje na pewno każdemu. Robi się ją szybko i jest bardzo tania. Z jednej porcji wychodzi bardzo dużo sztuk. Warto wypróbować na różnego typu okazje. Urodziny, imieniny, majówka czy spotkanie ze znajomymi. Bardzo dobre. Polecam.  Tortilla z serem, mozzarellą, szynką i sałatą 1 opakowanie Wrapsów Tortilli 1 sałata zielona 6-7 plastrów sera żółtego

Gotuję Testuję
Szparagi z parmezanem i czerwonym pieprzem 141

Dzisiaj pyszna przekąska lub dodatek do obiadu. Sezon na szparagi nie trwa zbyt długo, więc korzystajmy z tego warzywa póki możemy. Są nie tylko smaczne, ale też bardzo zdrowe, a przygotowanie ich zajmuje kilka minut Składniki: pęczek zielonych szparagów 2-3 łyżki startego parmezanu 1 łyżka masła 1 łyżka czerwonego pieprzu Przygotowanie: Szparagi umyć i odłamać twarde końce. Młodych szparagów

Oryginalny smak
Gołąbki z tuńczykiem w liściach botwiny (na zimno) 155

najnowszych dań, które wymyśliłam na poczekaniu. Plusem jest to, że po zawinięciu nie trzeba ich gotować 🙂 farsz przygotowałam w taki sposób, aby były zimną przekąską na zasadzie “polskiego sushi”, a całość… Artykuł Gołąbki z tuńczykiem w liściach botwiny (na zimno) pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
rogale śniadaniowe 201

smarowałam rozkłóconym jajkiem z mlekiem. Piekłam 15-20 minut w rozgrzanym piekarniku do 190 stopni.  Polecam upiec takie właśnie rogaliki. Są naprawdę pyszne. Na śniadanie, drugie śniadanie, na przekąskę, podwieczorek, na każdą naszą zachciewajkę :) Smacznego! Lidka

Pieprzyć z Fantazją