Przepis na tartę pieczarkową z kaszą gryczaną oraz białym serem i natką pietruszki, znaleziony na blogu Gotowanie z Pasją, intrygował mnie od dawna. Za każdym razem
mojewypiekiinietylkoKolejna potrawa „rolowana”. Tym razem paluszki drobiowe zrolowane w boczku. Można przygotować na grillu, ale jeśli pogoda nie dopisze, również pyszne są z piekarnika. Składniki
mojewypiekiinietylkoNie wiem, jak Wy, ale ja bardzo lubię pieczarki i to pod każdą postacią. Smażone, pieczone, gotowane, grillowane, w sosie, pasztecie… i nie tylko. Pieczarki pod
mojewypiekiinietylkoTempura 天ぷら jest potrawą kuchni japońskiej, ale jej korzenie sięgają Portugalii. Do przygotowania używamy owoców morza, warzyw, grzybów… i nie tylko. Paski drobiowe w kokosowej tempurze
mojewypiekiinietylkoDla tych, którym znudziły się tradycyjne potrawy i szukają czegoś ciekawego, mam nadzieję, że to danie przypadnie do gustu. Smaki bardzo ze sobą kontrastujące, ale dobór
mojewypiekiinietylkoKolejna potrawa z gatunku szybkich, prostych i tanich. Samo przygotowanie (nie licząc czasu na gotowanie jaj) zajmie nie więcej, jak 10 minut. Kto szuka jakiejś odmiany
mojewypiekiinietylkoNazwa vol-au-vent, czyli „lot z wiatrem”, jest związana z lekkością ciasta po jego upieczeniu. Ma kształt „kominka”, który powstaje poprzez
mojewypiekiinietylkoNajlepsze kasztany są na placu Pigalle. Ponoć Zuzanna lubi je tylko jesienią. Mowa oczywiście o kasztanach jadalnych, nie tych zbieranych w parku, z których dzieci robią
mojewypiekiinietylkoNie pamiętam skąd mam pomysł na te sałatkę, wiem tylko, że znam ją od bardzo dawna. Jest pyszna i przede wszystkim bardzo efektownie wygląda. Układamy najprostsze
Codzienna kuchnia niecodziennaKolejna szybka sałatka makaronowa z sezonowymi warzywami typu "to co mamy w lodówce". U mnie znalazła się dynia, niepodzielnie królująca każdej jesieni, czerwona papryka, szalotka i
SzczyptaSmaQKupić ładną wołowinę w przystępnej cenie jest niełatwo. Albo jest stara i twarda jak zelówka, albo droga jakby ze złota była. Ostatnio jednak udało mi się
Codzienna kuchnia niecodziennaPierwszy dzisiejszy wpis to klasyka wszystkich obżartuchów czyli sos czosnkowy. Sos w którym można wszystko umoczyć według opinii wielu :). Antybakteryjny czosnek zabije wszelakie bakterie a jego
Kuchnia PROzdrowotnaZawijasy drożdżowe z kapustą kiszoną i pieczarkami świetnie smakują z czystym barszczem czerwonym, idealne na kolację wigilijną. Do farszu użyłam pieczarek, zamiast grzybów
Moniki SmakołykiJakiś czas temu znalazłam ten przepis na fajną szybką tortillę na WŻ. Jeśli nie macie czasu na wymyślanie np. kolacji polecam tą tortillę. Jest pyszna!Składniki
Kuchnia domowa AniŚwięta tuż tuż, a ja zupełnie nie mam weny do pieczenia ciast...Za to wczoraj zrobiłam taki pasztet. Dziś próbowaliśmy - wyszedł pyszny! Składniki:70 dag
Kuchnia domowa Ani