przekąska na imprezę - 2263 przepisów (strona:82/151)

Wytrawne ciastka francuskie z kurczakiem i szpinakiem 190

Dziś mam dla Was przepis na pyszną przekąskę z ciasta francuskiego na słono. Ciasteczka doskonale sprawdzą się na każdej imprezie. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie kilkanaście minut. Z  powodzeniem możemy je przygotować na przykład, gdy zaskoczą nas niespodziewani goście. SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 1 pojedynczy filet z piersi kurczaka, 1 cebula, 100g rozdrobionego szpinaku świeżego lub mrożonego, oliwa, oregano

Tradycyjna kuchnia Kasi
DOMOWE ZAPIEKANKI 235

Zapiekanki z bagietek z wędliną, pieczarkami i serem żółtym.

JejKuchnia
PASZTET JAJECZNO-POROWY 183

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 8 Składniki: 12 jajek, duży por, łyżeczka tymianku, łyżeczka oregano, łyżeczka rozmarynu

JejKuchnia
ZIEMNIAKI PIECZONE Z DIPEM CZOSNKOWO-SEROWYM 157

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 10 śre dnich ziemniaków,  3-4 łyżki masła

JejKuchnia
KROKIETY Z FARSZEM A'LA PIZZA 196

WYKONANIE: ŚREDNIE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 30 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 8-10 (wyszło 30 krokietów) Składniki na naleśniki: 90 0 g mąki

JejKuchnia
PIZZERINKOWE PRZEKĄSKI NA CIEŚCIE FRANCUSKIM 11281

WYKONANIE: ŁATWE  PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-8 (wychodzi około 18 kawałeczków) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, 3

JejKuchnia
Potrawy na Sylwestra 2016 214

Wpis cieszył się sporą popularnością, dlatego też w tym roku postanowiłam przygotować kolejne zestawienie  przepisów, które możecie wykorzystać przygotowując sylwestrową imprezę, lub zabrać ze sobą na zabawę "koszyczkową" (składkową). Mam nadzieję, że moje propozycje potraw i przekąsek na Sylwestra będą dla Was pomocne i inspirujące i że każdy znajdzie tu coś dla siebie :) Zapraszam i życzę udanej zabawy sylwestrowej

Codzienne Gotowanie
Rożki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami 169

To bardzo uniwersalny przepis na przekąskę. Szybki w przygotowaniu, o ile farsz już mamy gotowy. Wystarczy ciasto francuskie, kwadrans oczekiwania, ukochana moja czarnuszka i gotowe, chrupiące

Moja smaczna kuchnia
Roladki z tortilli z suszonymi pomidorami i szpinakiem 645

Te roladki to ostatnio hit każdej imprezy. Ja do nadzienia wybrałam serek z ziołami oraz suszone pomidory i szpinak. Można też użyć rukoli, wędzonego łososia, oliwek

Pyza i Surówka
Wytrawne babeczki faszerowane 203

Wytrawne babeczki faszerowane Szykujesz karnawałową imprezę w domu? Z pewnością wymaga ona wielu przygotowań, ale przygotowanie prostych przekąsek nie musi zabierać wiele czasu. Na naszym sylwestrowym stole, obok innych smakołyków, pojawiły się m.in. wytrawne babeczki faszerowane pastami. Nie miałam niestety czasu, by samodzielnie piec kruche spody, ale w tej sytuacji przyszła mi pobliska cukiernia, gdzie bez problemów dostałam wytrawne babeczki

Moje Qulinaria
Menu Sylwestrowe 3106

Zbliża się impreza a Ty nie masz pomysłu co przygotować? Zapraszam, razem coś wymyślimy! ;) PRZEKĄSKI: SAŁATKI:  DRINKI:  Życzę smacznego  i udanej zabawy sylwestrowej

Czerwona Porzeczka
Pudding Chia z kakaowym kremem gryczanym i kremem kasztanowym z bezami 231

Dzisiaj kolejny luźny dzień, mam jedynie wieczorny wykład na 17.45. Żyć nie umierać. Chciałabym się zabrać za naukę, ale nie potrafię. Ostatnio miałam na głowie tyle

Be Fit Be Strong
Hummus z pieczoną dynią, czyli pasta z ciecierzycy 204

Generalnie wciąż żyję moim wyjazdem do Poznania. Takie spontaniczne wypady są rewelacyjne i każdy związek powinien sobie na takowe pozwolić, zbliżają do siebie nawet najbliższe pary

Be Fit Be Strong
Śledzie w rytmie zbójnickiego 210

Tak przyrządzony śledzik świetnie nadaje się na imprezę. Składniki 600 g płatów śledziowych 3 cebule 3 łyżki oleju łyżka koncentratu pomidorowego łyżeczka musztardy jajko pieprz mielona

R'n'G Kitchen
Wigilijne paszteciki. 213

inne wypieki" :-) Po raz pierwszy piekłam je chyba z sześć lat temu i teraz nie wyobrażam sobie bez nich Wigilii i innych imprez w gronie rodziny, czy znajomych. Przygotowuję je do barszczyku, lub jako przekąska na drugie śniadanie. Farsz może być różny, ale na Wigilię obowiązkowo z kapustą i grzybami. Zazwyczaj za jednym zamachem przygotowuję farsz z 3-4 porcji

Rozpustne gotowanie