przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:159/368)

Pasta z soczewicy 78

zdrowa Czas wykonania: 1 h ( 40 min czas oczekiwania) Ilość porcji: 4 Składniki: 100 g soczewicy zielonej (½ szklanki) 3 pomidory suszone 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów 1 łyżeczka przecieru pomidorowego szczypta bazylii szczypta tymianku pieprz (do smaku) sól (do smaku) pieprz Cayenne lub chilli (do smaku) Przygotowanie: Soczewicę wypłukać i zalać wodą, dodać szczyptę soli i ugotować (gotować około

KuchniaWeDwoje.pl
Karkówka z pieczarkami babci Basi 152

Dzień wcześniej przygotowujemy też sos: – 4 łyżki cukru, – 4 łyżki wody, – 4 łyżki octu, – 4 łyżki maggi w płynie, ( można trochę mniej ) 2-3 łyżki przecieru pomidorowego . Wszystko razem wymieszać. W DNIU JEDZENIA KARKÓWKĘ OBSMAŻYĆ NA OLEJU Z DWÓCH STRON I UKŁADAĆ NA BLASZCE LUB NACZYNIU ŻAROODPORNYM. Na każdy plaster włożyć usmażone pieczarki i polać przygotowanym

Pysznosci Babci Basi
Śledzie z salsą babci Basi 204

łyżki octu, 1,5 płaskiej łyżki cukru, 1 płaska łyżeczka soli morskiej, 1 płaska łyżeczka ostrej papryki czerwonej w proszku, 1/2 płaskiej łyżeczki przyprawy curry, 3 łyżki przecieru pomidorowego, 3 łyżki keczupu pikantnego, 1 płaska łyżeczka musztardy łagodnej, 2 papryki konserwowe, 6-7 plastrów ananasa ( w moim przypadku cała puszka pokrojonego ananasa ), 2 liście laurowe, 6-7 ziarenek ziela angielskiego

Pysznosci Babci Basi
Najlepszy “oszukany” paprykarz 177

dalej idzie w świat. Ilość porcji: 1 nieduży słoiczek pasty Czas przygotowania: 30-45 minut Składniki: ryż – 1 torebka, 100g marchewka – 3 sztuki cebula – 2 sztuki przecier pomidorowy – 4 łyżeczki liść laurowy – 3 sztuki ziele angielskie – 6 sztuk wędzona papryka słodka – 1 łyżeczka słodka papryka – 2 łyżeczki glony nori – 2 arkusze

wiecejwarzyw.pl
Domowy paprykarz szczeciński 190

zobaczysz jak szybko zniknie! Składniki: 1 makrela wędzona około 300 g (zamiennie biała smażona lub pieczona ryba) 100 g ryżu (250 g ugotowanego) 1 marchew 1 cebula 200 g przecieru pomidorowego 150 ml wody 3-4 łyżki oleju sól, pieprz 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej 1/2 łyżeczki papryki wędzonej 2 listki laurowe

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wegańskie gołąbki z soczewicą i ryżem 159

łyżeczki słodkiej papryki w proszku pół łyżeczki pieprzu ziołowego szczypta kozieradki łyżka sosu sojowego łyżka sosu worcestershire 2 łyżeczki musztardy (użyłam rosyjskiej) 2 liście laurowe gałązka rozmarynu 250 ml przecieru pomidorowego olej do smażenia sól koperek Soczewicę i ryż płukać kilka razy, aż woda będzie przezroczysta. Ziarna zalać 500 ml wody i gotować do zniknięcia płynu. Potem przykryć pokrywką, odstawić

Weekendy w domu i ogrodzie
Gulasz węgierski 167

Skladniki: 1 kg mięsa wieprzowego 2 łyżki smalcu 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki ostrej papryki 2 czerwone papryki 2 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz 1/4 łyżeczki kminku Wykonanie: umyte mięso osuszyć, pokroić w kostkę, posolić i zrumienić ze wszystkich stron na mocno rozgrzanym smalcu. Przełożyć do rondla na tłuszczu zrumienić cebulę, pod koniec

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Grillowane szaszłyki warzywne i boczniaki w sosie BBQ FIT 105

godzinę. Nakłuwamy na przemian na drewniane patyczki. Grillujemy na grillu elektrycznym lub patelni grillowej kilka minut, aż warzywa zmiękną i się przyrumienią. Smacznego! Składniki na boczniaki BBQ: – 300ml przecieru pomidorowego – 250g boczniaków – 1 cebula – 2 łyżki octu – 2 łyżki erytrolu – 2 łyżki sosu sojowego – 2 łyżki koncentratu pomidorowego – 1 łyżka oleju

Be Fit Be Strong
Gołąbki wegeteriańskie z kaszą i pieczarkami 197

przykryć liściem. Zalać bulionem i gotować około 45-60 minut. Do przygotowania bulionu wykorzystuję wodę z gotowania liści kapusty +  domowa vegeta na koniec dodać śmietanę i  domowy przecier pomidorowy podałam z tłuczonymi ziemiakami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Potrawka z soi (wegetariańska) 171

oraz wciskamy czosnek. (Czosnku nie daje wcześniej gdyż łatwo go przypalić i będzie gorzki.) W międzyczasie zagotowujemy wodę w czajniku i zalewamy nasze warzywa tylko do ich przykrycia. Dodajemy przecier pomidorowy, selera naciowego i soję. Wszystko dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku. Propozycja podania z ryżem brązowym i domowym ogórkiem kiszonym :) Potrawka z soi (wegetariańska) Potrawka z soi (wegetariańska

Pyza i Surówka
Ryba w zalewie. 124

obtoczenia ryby – 1 słoik papryki konserwowej – ½ słoika ogórków konserwowych – 1 cebula – sól, pieprz – olej do smażenia Zalewa: – 4 szklanki wody – 2 słoiczki przecieru pomidorowego – 6 łyżek octu – cukier do smaku – ½ szklanki oleju Morszczuka pokrój, przypraw solą i pieprzem. Jajko, vegetę, mąkę i wodę połącz, powstanie ciasto i obtocz

Zdrowy Styl Joanny
FASOLKA PO BRETOŃSKU Z BOCZKIEM I KIEŁBASĄ 200

zasmażenie przecieru lub passaty pomidorowej razem z kiełbasą oraz cebulą i dodanie tego do gotującej się fasolki.  Tak właśnie przygotowywana była fasolka po bretońsku dawniej. Ja jednak zamiast przecieru pomidorowego użyłam passaty pomidorowej. Często używam (tam, gdzie to możliwe ;) passaty zamiast przecieru. Jak przygotować fasolkę po bretońsku w domu - sprawdzony przepis krok po kroku. Nie taki diabeł straszny(...)kosteczkę 400g dobrej kiełbasy, pokrojonej w kostkę 1 cebula, posiekana 1 marchew, pokrojona w kostkę 1 niewielki korzeń pietruszki, pokrojony w kosteczkę 2 ząbki czosnku, posiekane 500ml passaty pomidorowej ok. 1,5 litra bulionu jarzynowego 1 ćwiartka z kurczaka po kilka ziarenek pieprzu i ziela ang. 1 liść laurowy 2 łyżki suszonego majeranku sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Krok

Moja Książka Kucharska
Leczo węgierskie 106

klasyczne węgierskie niestety mniej. Dodajemy do lecza pieczarki, kiełbasę cukinię ale to nie jest klasyczne węgierskie leczo. W klasycznym leczo mamy paprykę, kiełbasę, cebulę, koncentrat pomidorowy lub przecier pomidorowy, smażymy wszystko na smalcu, koniec. Zapraszam zatem na pyszne leczo. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Calzone – sposób jak wykorzystać resztki warzyw i wędlin 113

Nadzienie: Wykorzystujemy te składniki, które mamy w lodówce, np.: 2 papryki (najlepiej w różnych kolorach) 15 cm chorizo 10 cm cukinii 2 łyżki oleju Kilka łyżek sosu pomidorowego lub przecieru pomidorowego rozrzedzonego wodą Po 2 łyżki tartego sera na każde calzone (mozzarella i parmezan) Lub inne składniki, które akurat masz w lodówce (ser, warzywa, wędliny) Posypka na calzone: Łyżeczka słodkiej

Niedzielny kucharz
Co zrobić z pomidorów? 129

świeżych pomidorów sos pomidorowy na zimę słodki Relish k olejny sos pomidorowy do słoików błyskawiczny sos ze świeżych pomidorów Sos ze świeżych pomidorów do słoików. Domowy sok pomidorowy Domowy przecier pomidorowy .Puree pomidorowe Koktajl pomidorowy bez gotowania Przepis na suszone pomidory w zalewie oliwnej Ogórki w sosie pomidorowym na zimę Grzyby w pomidorach. Rydze w pomidorach The post Co zrobić

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania