prosty - 1000 przepisów (strona:20/67)

Chłodziarki Gorenje z kolekcji Retro 256

jaki kolor wybierzesz, te nowoczesne ikony stylu budzą sensację wszędzie tam, gdzie się pojawią. Gorenje proponuje 3 modele lodówek z tej serii: Stylowy , dla osób ceniących perfekcję. blask, proste, eleganckie linie i zero zbędnych elementów. Cudowny minimalizm! 2. Romantyczny, wygodne, przestronne i w stonowanych barwach. 3. Nowoczesne , cudownie kolorowe, idealne dla singli:) Wszystkie te lodówki łaczy piękno na zewnatrz

karmelowy
Sałatka warzywna ze śledziem . 202

Witajcie :) Przy piąteczku zapraszam na sałatkę warzywną ze śledziem . Do sałatki użyłam kukurydzy i groszku od Bonduelle i przyprawy od Eco Blik. Pyszna i prosta w przygotowaniu . Zapraszam :)   Składniki : 3 ugotowane w mundurkach   ziemniaki  1/2 szklanki kukurydzy od Bonduelle 1/2 szklanki groszku od     Bonduelle 1 jabłko 1 cebula 1 duża ugotowana marchewka 3 płaty śledziowe

Sama słodycz i szczypta chili
Oliwa Band of Chefs 138

pojawiła się wraz chrześcijaństwem i na początku była używana do celów liturgicznych. Dopiero dzięki królowej Bonie zaczęła się pojawiać na polskich stołach w celach kulinarnych. Produkcja oliwy jest dość prosta i nie zmieniła się od bardzo dawna. Najważniejsze są nieuszkodzone ręcznie zebrane w odpowiednim momencie oliwki. Bardzo ważny jest czas, jaki upłynie od zebrania do wytłoczenia. Oczywiście nim krótszy

królestwo garów
Choinka ze szpinakiem 243

choinkę, pobiegłam z synkiem zrobić zdjęcia, a potem ze smakiem ją zjedliśmy :) Choinka jest tak fantastyczna, ze od razu tego samego dnia piszę dla Was post z przepisem (banalnie prostym dodam) byście zdążyli go przed świętami wypróbować :) Ilość porcji: 1 choinka (porcja dla 2-3 osób) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego Ok. 100 - 150g mrożonego szpinaku ( waga przed rozmrożeniem

Kolizje Smaków
Ciasto bananowe z chałwą 193

drzwiach, poczęstowaniem trunkami i wypytaniem o najświeższe nowinki, można raz-dwa zamieszać ciasto w kuchni i wstawić do piekarnika. Po 40 minutach i dolewce herbaty gościom, są mile zaskoczeni prostą, ale jakże smaczną słodkością. Inspirowałam się tu przepisem z bloga Kuchenne Szaleństwa , który mnie zaintrygował nietypowym dodatkiem chałwy do standardowego ciasta bananowego. Moje poprzednie wypieki bananowe do podejrzenia tu: Ciasto

Grunt to przepis!
Postna sałatka śledziowa 241

Prosta i smaczna sałatka, w której skład wchodzi zaledwie kilka składników. Tyle jednak w zupełności wystarczy. Śledź, ziemniaki, marchewka i jajko. Przepis na tę sałatkę rodem z Podkarpacia  znalazłam w książeczce „Tradycje kulinarne Wielopolszczyzny” (Wielopole Skrzyńskie i okolice). Składniki: 3 filety śledziowe (z octu) 6 średnich ziemniaków 1-2 marchewki 3 jajka 1 łyżka szczypiorku 1 łyżka posiekanej natki

Trzeci talerz
Marokańska zupa z kalafiorem, "harissą" i kaszą jaglaną - Wegańskie warsztaty z Michałem Lachurem 287

makowiec, ciasto marchewkowe i wiele innych - zobaczcie na stronie - KLIK Dzisiaj mamy dla Was trochę zmodyfikowany przepis Michała - pyszną zupę marokańską z kalafiorem! Koniecznie spróbujcie - jest szybka i super prosta! Składniki: 1 średni kalafior, 1 czerwona papryka, 2-3 ząbki czosnku, 3/4 łyżeczki mielonego kuminu, 1/2 łyżeczki mielonej kolendry, 1/3 łyżeczki suszonych płatków chili, 1/4-1/3 łyżeczki mielonego cynamonu

Plate of Joy
Wegańskie racuchy pampuchy z jabłkami 232

będę pisać – przecież każdy je zna; jedzenie, które smakuje jak marzenie z dzieciństwa – krzepiąco i beztrosko – powinno być proste i bezproblemowe, i takie właśnie są te wielopokoleniowe placuszki.  Składniki na 15 racuchów: 3 szklanki mąki orkiszowej typu 700 (lub zwykłej pszennej) plus jeszcze trochę do oprószenia szczypta soli 1 paczka (7g) suszonych drożdży instant 1 łyżka cukru waniliowego

Roślinna - blog wegański
Buraczki zasmażane 191

Prosty i jakże pyszny dodatek do obiadu, który często gości na naszych stołach. Buraczki zasmażane pasują do różnego rodzaju mięs i najbardziej w towarzystwie ziemniaczków. Smaczne są na ciepło i na zimno, chociaż osobiście preferuję wersję na ciepło. Polecam Składniki: 800 g buraków 1 mała cebulka 1 łyżka oleju rzepakowego 1 pełna łyżka masła 1 i 1/2 łyżki octu jabłkowego

Oryginalny smak
Kilka pomysłów na andrzejkowy stół 264

formie filmiku:                             6 . Frykasy  Klik po przepis . Przepis również w formie filmiku: 7. Prosta sałatka śledziowa z suszonymi pomidorami  Klik po przepis . Przepis również w formie filmiku:                             8. Ślimaczki

W kuchni u Moniki
Sałatka z roszponką i tuńczykiem 170

Prosta, szybka i bardzo smaczna sałatka z roszponką, pomidorami, czerwoną cebulą i tuńczykiem z puszki. Idealna na drugie śniadanie jak i późną kolację. Najlepiej przygotować ją przed samym podaniem i na pojedynczych talerzach.  Składniki: 150 g roszponki 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 małe czerwone cebule 2 pomidory jogurt grecki (kilka łyżek) sól, pieprz ewentualnie oliwa z oliwek

Ugotować
DROŻDŻÓWKA ZE ŚLIWKAMI I SEREM 233

więc i ja go wypróbować :) Zaczerpnęłam recepturę z bloga "100 smaków"  - dziękuję bardzo za przepis :)  Ciasto okazało się banalnie proste do zrobienia, świetnie się z nim pracowało, a samej roboty wbrew pozorom jest naprawdę niewiele. Wszystkie składniki wyrobiłam hakiem miksera

Słodko-Słony Świat Ilony
Muffiny z dynią, papryką fetą i szpinakiem - przepis 171

Jeżeli nie macie pomysłu na szybką ale wykwintną kolację to ten przepis jest w sam raz. Danie proste jak omlet a jednocześnie zaskakujące swoja formą i nazwą. Muffiny z dynią, papryką fetą i szpinakiem Składniki (na 6 muffinów) ok. 200 g dyni 1 papryka 3 garści świeżego szpinaku 1/2 kostki sera feta 3 jajka 2 ząbki czosnku pieprz

Pyza i Surówka
Babka ucierana z chałwą - turecka chałwa sezamowa 196

Piec ok. 40 minut w rozgrzanym do 170C piekarniku - u mnie bez termoobiegu, na środkowym poziomie piekarnika . Stan upieczenia sprawdzać "testem patyczka" - będzie gotowe kiedy wyciągniemy suchy . Ciasto banalnie proste w przygotowaniu, a jakie zaskakujące w smaku

Grunt to przepis!
ALEJA 40 - pierwsze urodziny - 1 sierpnia 2015 235

wraz z zabezpieczeniem... Obsługa miła, kompetentna i czujna - puste talerze po poprzednich gościach błyskawicznie znikały ze stolika, nie trzeba było też niepotrzebnie długo czekać na złożenie zamówienia Wystrój wnętrza prosty, ascetyczny, nowoczesny , nie przytłacza doznań smakowych podczas jedzenia - to lubię! W menu standardowym można znaleźć zdrowe propozycje zarówno na śniadanie jak i na obiad, w bardzo ciekawych i intrygujących aranżacjach

Grunt to przepis!

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję