proste ciasto - 15398 przepisów (strona:646/1027)

Sernik jagodowy na zimno, na spodzie piernikowo – słonecznikowym 168

stężenia, im dłużej tym lepiej. Rada: sernik pozostawiony w lodówce na kilka godzin, łatwo i ładnie będzie się kroił. Rada: przed ściągnięciem obręczy z tortownicy, łączenie jej z ciastem,  delikatnie okrawamy nożem. Wierzch dekorujemy jarzynami, jagodami i miętą. Cukier... budzi skrajne emocje, choć każdy z nas jego smak zna… lubi go, delektuje się nim, pociesza, uspokaja, wspomina, marzy(...)towarzyszy nam od pierwszych chwil naszego życia, a cukier to przede wszystkim źródło energii, która jest nam potrzebna do codziennego funkcjonowania. Każdy z nas może włączyć produkty zawierające cukry proste do codziennej diety. Wystarczy umiar i aktywność fizyczna, aby móc bez wyrzutów sumienia cieszyć się smakiem słodkiego życia!  POCZYTAJ

Moniki Smakołyki
Aromatyczne ciasto z rabarbarem i karmelem! 152

temp. 170 stopni C, do suchego patyczka Ciasto po upieczeniu studzimy całkowicie. Wyjmujemy z tortownicy i wykładamy na paterę.  Możecie dodatkowo ciasto oprószyć cukrem pudrem. Ciasto smakuje najlepiej z filiżanką dobrej kawy ;-) Do stylizacji zdjęć wykorzystałam piękną zastawę Duo Koronka dostępną w sklepie  Garneczki . W skład zestawu wchodzą patera , talerzyki deserowe , filiżanki ze spodkami,   cukierniczka i mlecznik(...)piękny wzór przypominający koronkę i wydaje mi się, że jest ponad czasowa. Biała zawsze będzie dobrze prezentowała się na stole ;-) Polecam Wam ten przepis i to ciacho, bardzo proste i szybkie w wykonaniu, idealne na rodzinne spotkanie, bądź deser, czy podwieczorek.  Życzę Wam smacznego! Pięknego dnia Kochani

SMYKWKUCHNI
Chleb żytni z ziarnami 273

Prosty chleb żytni z niewielkim dodatkiem mąki pszennej i dużą ilością ziaren słonecznika, sezamu i siemienia lnianego. Ilości składników na formę 25x11 cm Zaczyn (18-24 godziny 35->23oC) 30 g zakwas żytni 100% 3 g sól 155 g mąka żytnia 1150 lub 1400 155 g woda Ziarna (2-3 godziny) 25 g słonecznik 25 g sezam(...)siemię lniane 150 g woda wrzątek Ciasto właściwe (wyrastanie 45 minut w misce + 45-90 minut w foremce w temp. ok. 30oC) zaczyn (cały) ziarna  250 g mąka żytnia 1150 lub 1400 50 g mąka jasna pszenna 40 g woda  5 g drożdże 24 g melasa 5 g sól + ziarna do posypania foremki i chleba Foremkę posmarować margaryną

Przepisy na domowy ser i chleb
Świąteczne ciasteczka renifery. 141

gorzka czekolada kolorowe perełki cukrowe biały lukier Przygotowanie; Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i waniliowym, Dodać posiekane masło, rozcierać w palcach przez chwilę. następnie dodać śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Gdyby ciasto było za suche wtedy dodać trochę więcej śmietany. Ciasto włożyć do lodówki i chłodzić około pół godz. Następnie wyjąć, krótko zagnieść i wałkować na grubość około

Radość kipiąca uśmiechem.
Bezglutenowe i bezlaktozowe bułki rozetki 142

extra vergine 8 g soli 1 roztrzepane jajko Drożdże rozpuść w wodzie. Mieszankę wsyp do miski  powoli wlewaj rozpuszczone drożdże szybko mieszając. Dodaj miód, sól i oliwę i ciasto dokładnie wyrób - najlepiej rękoma. Musi być gładkie i  jednolite. Z ciasta uformuj kulę, a następnie podziel ją  na ok. 8-10 części. Z każdej uformuj bułeczki. Bułeczki ułóż

Kuchnia bezglutenowa
Eklery z kremem i malinami 154

Opis: Smakowite eklerki z serkiem mascarpone oraz z dodatkiem malin. Są delikatne i słodkie, ale nie przesłodzone. Może się wydawać, że ich przygotowanie jest skomplikowane, ale jest to bardzo prosty przepis. Przygotujemy je na prawdę szybko. Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 4 jajka 1 szklanka wody 120 g masła szczypta soli 120 g serka mascarpone 100 g malin (świeżych(...)łyżki cukru pudru Sposób przygotowania: Do rondelka wrzucamy wodę, masło oraz szczyptę soli. Wszystko razem gotujemy. Gdy woda zacznie się gotować dodajemy mąkę pszenną i energicznie mieszamy. Ciasto powinno odchodzić od garnka. Odkładamy do ostygnięcia. Gdy ciasto już ostygnie ucieramy je z jajkami. Tak przygotowane ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego i na blachę wyciskamy eklerki o długości

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
MUFFINY 153

proszku do pieczenia  * szczypta soli * 250 ml mleka lub wody gazowanej * 80 ml oleju * 2 jajka Wykonanie: Mąkę przesiać przez sitko. Dodać wszystkie pozostałe składniki i wymieszać mikserem. Ciasto podzielić na dwie porcje ( w jednej było 2/3 ciasta w drugiej pozostała 1/3). Do mniejszej porcji ciasta dodać łyżkę kakao. Do blaszki do muffinek ułożyć papilotki, wlewać ciemne ciasto

Zrób to smacznie
Pieczony naleśnik z jabłkami 211

też czasem pod nazwą dutch baby. Ich jedyną wadą jest to, że pieką się dużo dłużej niż smaży się tradycyjne, jednak są warte tego czasu ! Samo przygotowanie jest banalnie proste. Jeżeli jednak macie ochotę na coś szybszego to zachęcam do wypróbowania placuszków twarogowych z karmelizowanym jabłkiem TUTAJ , albo placuszków z ricotty z grillowaną gruszką i miodem TUTAJ . Składniki(...)łyżki erytrytolu 1/2 łyżeczki cynamonu małe jabłko Przygotowanie: Wszystkie składniki (oprócz jabłka) umieszczamy w misce i łączmy ze sobą za pomocą miksera lub zwykłej łyżki tylko do połączenia składników. Ciasto powinno mieć rzadką konsystencję- takie jak do cienkich tradycyjnych naleśników. Jabłko obieramy i kroimy w półksiężyce. Ciasto przelewamy do żaroodpornego naczynia i na wierzch układamy jabłka. Całość pieczemy w piekarniku

Moja Micha
Prosty chleb pszenny 172

Miękki, z grubą skórką.. najlepszy świeży z masełkiem i odrobiną soli. Prosty do zrobienia i nie wymagający wielkiego nakładu pracy. Można go przygotować, upiec wieczorem i mieć świeży na śniadanie. Na 1 bochen : 500 gr. mąki pszennej 20 g. świeżych drożdży 3 łyżki zakwasu razowego aktywnego ok. 330 ml ciepłej wody łyżeczka drobnej soli Sposób wykonania: Do miski przesiać(...)mąkę, wsypać sól, wkruszyć drożdże, dodać zakwas i wodę. Całość najpierw wymieszać w misce, a następnie przełożyć ciasto na blat oprószony mąką. Zagniatać krótko tylko do połączenia składników. Uformować kulę, włożyć do miski, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 1-1,5 h. W tym czasie ciasto powinno podwoić objętość. Następnie ciasto należy odgazować – wbić w nie pięść

Niebieski kubek z kawa
O zajęciach w szkole cukierniczej. Część druga 161

podobno) bardzo profesjonalnie udekorowane.  Najprzyjemniejsza praca to oczywiście torty. Nie robi się ich codziennie, nawet w dużych cukierniach; są bowiem prawdziwym wyzwaniem. Czy klient będzie zadowolony? Czy ciasto przetrzyma podróż, nie rozpadnie się? Czy smak spełni wymagania? Tym razem cały ten stres odpadł; naszym zadaniem było przygotowanie tortu na wymyśloną przez nas okazję. Mój miał się nadawać na mały(...)dawna marzyłam o przygotowaniu piętrowego tortu, gdy więc nadarzyła się okazja, nie mogłam sobie odmówić! Róże są moją mocną stroną, poza tym wyglądają bardzo efektownie i elegancko. Tort jest prosty, ale takie właśnie podobają mi się najbardziej. Efekty? Nauczyciel był naprawdę zadowolony, a ja dumna jak paw. Ten tort to znów efekt pracy zespołowej; razem z koleżankami przygotowałyśmy tort

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Domek z piernika 217

kilku milimetrów, podsypując w razie potrzeby mąką. Ja lubię to robić wykorzystując dwa arkusze papieru do pieczenia, dzięki temu nie trzeba dodawać zbyt dużo mąki. Im więcej dodamy do ciasta mąki, tym trudniej będzie nam je rozwałkować, a upieczone pierniczki wyjdą twarde i zbite. Małym nożykiem wycinamy kształty od szablonu – na każdy domek będziemy potrzebować po 2 elementy. Nastawiamy(...)wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy na nią wykrojone pierniki. Pierniki pieczemy około 5 – 7 min aż będą rumiane. Czas, kiedy pierniki są w piecu możemy wykorzystać na przygotowanie prostego lukru. Białko miksujemy z cukrem pudrem. Lukier powinien być dość gęsty inaczej spłynie z ciastek i nie będzie nadawał się na „klej”. Upieczone pierniki odkładamy do ostudzenia

Ciastkozercy
Tartaletki z zapiekanymi jabłkami i borówkami 154

sezon jabłkowy trwa. Dziś zapraszam was na tartaletki z jabłkami i borówkami, które zrobiłam z mamusią. Są szybkie i proste. Borówki jeszcze można kupić. Mama jednak zaopatrzyła nas w sporą ich ilość i mamy je zamrożone.       Składniki:   250 g mąki pszennej (typ 480) 80 g cukru 1 jajko szczypta soli 200 g borówki (świeże(...)jabłka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 125 g masła cynamon Przygotowanie:   Masło miksujemy z cukrem i dodajemy jajko. Kiedy masa jest puszysta dodajemy mąkę i sól i wyrabiamy ciasto. Gotowe ciasto odkładamy na 30 min. do lodówki. Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Posypujemy je cynamonem. Borówki obtaczamy w mące ziemniaczanej. Ciasto wyciągamy z lodówki rozwałkowujemy nakładamy do foremek

Lili w kuchni
Puszyste placki z jabłkami 447

kroić na pół i wyjdą nam ładne okrągłe paserki. Obrane jabłko kroimy w plasterki i wkładamy do ciasta. Na patelni rozgrzewamy olej i układamy plastry jabłka obtoczone w gęstym cieście. Smażymy z obydwu stron, aż do uzyskania złocistego koloru. Po usmażeniu placki układamy na talerzu na papierowym ręczniku kuchennym, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Placki podajemy od razu posypując je cukrem(...)smaczne na zimno. Jak pisałam powyżej w przepisie, do placków użyłam wody gazowanej przygotowanej w specjalnym ekspresie, który możemy ustawić na naszym kuchennym blacie. SodaStream to estetyczny, niewielki i prosty w obsłudze ekspres do napojów gazowanych, pozwalający na szybkie przygotowanie pełnego bąbelków napoju. Po prostu wkładamy do niego butelkę, wkręcamy ją, przyciskamy kilkukrotnie przycisk

Kulinarne przygody Gatity
Domowy koncentrat bulionu warzywnego 219

wstawić coś specjalnego. Zastanawiałam się nad ciastami, deserami, w końcu, w tak wyjątkowy dzień jak ten powinnam opublikować coś szczególnego. Po dłuższym przemyśleniu, stwierdziłam, że to nie może być ciasto, gdyż za 3 dni, w moje urodziny takowe mam w planach wstawić. Postawiłam więc, na coś lepszego. Lepszego pod tym względem, że jest to podstawa masy przepisów. Zazwyczaj przez chęć(...)kupnych kostek rosołowych, które nazywane są "niezdrową chemiczną bombą". Jedynym ich plusem jest to, że dzięki nim zyskujemy trochę czasu, ale nic więcej! Dlatego chciałabym Wam pokazać, w jak prosty sposób możemy przyrządzić domowy koncentrat bulionu warzywnego, który starczy nam na dłuugi czas. Jest zdrowszy, obfity w warzywa, wiemy co w nim jest, a przede wszystkim smakuje o niebo lepiej

Be Fit Be Strong
Naleśniki z botwinką i parmezanem 216

łyżki  1 łyżkę masła  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA  Do naczynia wlać mleko, wodę, dodać jajka, mąkę , olej, szczyptę soli. Dokładnie zmiksować, wymieszać na gładkie jednolite ciasto. Odstawić na ok 15 minut. Po czym usmażyć naleśniki. Farsz    Botwinkę umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę, wrzuć do wrzątku na 3 - 4 minuty. Tak przygotowane buraczki wymieszać z pietruszką, czosnkiem(...)upieczone naleśniki nałożyć nasz farsz, zwinąć w rulon i podsmażyć na maśle. Aromaty się połączą, ser rozpuści. Doda też to dodatkowego posmaku. Gotowe naleśniki można posypać dodatkowo parmezanem. Prosty szybki sposób na obiad lub ciepłą przekąskę:) Smacznego

Basia w kuchni
Trzeci chleb 156

zachwycona jego smakiem. Teraz go upiekłam sama i mówię Wam - upieczcie ten chleb! Przepis polecam szczególnie osobom jak ja początkującym w zmaganiach z chlebem na zakwasie, ponieważ jest bardzo prosty, a chleb pyszny i jestem pewna, że każdemu się uda! Aha, muszę się pochwalić, że ten chleb powstał z mojego ususzonego, a następnie reaktywowanego własnego zakwasu! Widzicie, jak ładnie urósł(...)ciepłej wody 250g mąki pszennej chlebowej (ja dałam pszenną graham) 1/3 szklanki aktywnego zakwasu  żytniego Wszystkie składniki wymieszać, przykryć szczelnie i odstawić na całą noc w temperaturze pokojowej. Ciasto właściwe: 300g mąki pszennej chlebowej (ja dałam orkiszowej typ 1050) 10g soli cały wcześniejszy zaczyn od siebie dodałam 30 ml oleju kukurydzianego  1.  Wszystkie składniki umieścić w misie

Kuchnia Prezydentowej
Nowa wersja placków z serka wiejskiego 155

Dzień dobry! :-) Niedziela jest dla mnie dniem, w którym większość czasu poświęcam na wielogodzinne refleksje sprowadzające się prostego do stwierdzenia: "JUTRO PONIEDZIAŁEK + NIE ZNOSZĘ SWOJEJ PRACY" ;p macie podobnie? może to lekko pokrzywione, ale nie potrafię tego zwalczyć. Przechodząc do rzeczy podaję przepis na moje wczorajsze śniadanie, placki z serka wiejskiego, odrobinę zmodyfikowane. Składniki: duże jajko 3 łyżki  otrębów(...)żytnich z zarodkami  Skworcu łyżka mielonego lnu 200g serka wiejskiego lekkiego (użyłam Kauflandzkiego :-) ) jakieś słodzidło Sposób przygotowania: Miksujemy ze sobą wszystkie składniki odstawiamy ciasto na około 5 minut smażymy placki na rozgrzanej teflonowej patelni, na małym ogniu, przecierając patelnię przed każdym plackiem oliwą SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Tarta jaglana ze szpinakiem i kurczakiem 178

Przepis prosty, dość szybki, a danie sycące i pełne wartości odżywczych. Przy mojej aktualnej diecie, zbierania masy i budowania mięśni taka tarta spisała się idealnie na dwa posiłki Składniki (forma o średnicy około 22cm/całość 930kcal): 100g kaszy jaglanej firmy Kupiec 150 gotowanej piersi kurczaka 400g mrożonego szpinaku jajko 100g sera feta (półtłusta) sól, pieprz, czosnek, oraz nasze ulubione przyprawy(...)szpinaku odrobina kurkumy dla koloru ciasta Sposób przygotowania: Kasze gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, studzimy do kaszy dodajemy jajko, sól, pieprz, kurkumę, mieszamy rozsmarowujemy ciasto równomiernie w formie wyłożonej papierem do pieczenia wstawiamy do piekarnika na około 25 minut na 200 stopni (przy czym 15 minut na termoobiegu, a 10 na dwóch grzałkach), ciasto musi zrobić się względnie chrupiące

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pyszne pszenne bułeczki kajzerki/ Domowe wypieki 155

wyczuję świeże pieczywko lub gdy z tęsknoty za tamtymi latami zafunduję sobie powrót do przeszłości czyli kajzerki własnego wypieku :) Wychodzą pysznie, aromatycznie, z chrupiącą skórką i miękkim środkiem. Przepis banalnie prosty, wystarczy włożyć trochę serducha ;) Co nam trzeba: - 460g mąki pszennej - 200ml letniej wody - 1,5 łyżeczki świeżych drożdży - forma do pieczenia kajzerek dostępna pod linkiem: sklep Garneczki.pl / silikonowa forma Lekue(...)Wszystkie składniki dokładnie mieszamy w dużej misce.   Po wymieszaniu ugniatamy masę ok. 5 minut.  Zostawiamy ciasto w misce na 8 minut i ponownie ugniatamy 5 minut. Powinna nam się zrobić taka typowa sprężysta jak plastelina masa. Miskę, w której wyrabialiśmy ciasto smarujemy delikatnie masłem, wkładamy wyrobioną masę, przykrywamy szmatką i pozostawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę. Po godzinie

upichcona
Rabarbar kontra tiramisu 199

rodzime biszkopty z Sanu. Są posypane cukrem pudrem i muszę przyznać, również super nasiąkają. Do tej wersji są chyba nawet lepsze, bo robią się fantastycznie mięciutkie. Nasączanie biszkoptów to prosta sztuka, w której można łatwo walnąć babola. Ciastka nie mogą być bowiem ani za suche, ani co gorsza rozciapane. Nasza metoda polega na zanurzeniu wierzchniej warstwy biszkopta na momencik(...)czekamy, aż ciastko nasiąknie, nie moczymy z dwóch stron, bo ciapa gwarantowana. I układamy- warstwa nasączonych biszkoptów, warstwa masy serowej i warstwa rabarbarowego musu. Nam wyszło małe, trzywarstwowe ciasto- ostatnia warstwa to ser i mus. Deser chowamy do lodówki na kilka godzin, żeby biszkopty zmiękły. I padamy z zachwytu, próbując. A dla zrównoważenia bodźców smakowych, trochę bodźców wizualnych- garść zdjęć

les mirabelles
TARTA Z ŁOSOSIEM WĘDZONYM I KAPARAMI 143

Dzisiejszy przepis dedykuję mężczyznom, którzy chcieliby przygotować coś wyjątkowego dla swoich dam z okazji Dnia Kobiet lub po prostu tak z miłości. Mega prosta i pyszna tarta z łososiem i kaparami.Długo zastanawiałam się, co tam jeszcze dodać, żeby nie było banalnie ale wyrafinowanie. Zdecydowałam się na sos holenderski ale zapieczony.To był strzał w dziesiątkę. Dawno nie jadłam, coś(...)pysznego i życzyłabym sobie, żeby jakiś Alvaro przygotował specjalnie dla mnie takie cudo. Do tego białe winko, goździk, no i może rajstopy i prezent jak znalazł :-)  Składniki na ciasto:  2 szklanki mąki pszennej  3/4 kostki masła  1 całe jajko  szczypta soli  oraz :  300 g wędzonego łososia  mały słoiczek kaparów  sos holenderski

pieprzny smaczek
Chleb pszenno- żytni na zakwasie ze słonecznikiem 163

Pyszny, banalnie prosty a przy tym niezwykle efektowny chlebuś;) Z wierzchu idealnie chrupka skórka a środek mięciutki, delikatny i niezwykle puszysty. Dodatek słonecznika jest dla nas strzałem w 10;) Taki chlebek mogłabym jadać codziennie;) Na drugi dzień również idealny;) Przepis pochodzi ze strony www.chleby.info . Serdecznie polecam;) Składniki zaczyn: 100 gram aktywnego zakwasu (przepis na zakwas znajdziecie tutaj) 130 gram mąki(...)żytniej typ 2000 250 gram letniej wody  Ciasto właściwe: cały zaczyn  500 gram mąki pszennej  350 ml letniej wody  100 gram ziaren słonecznika łuskanego 2 łyżeczki soli  2 łyżeczki cukru  Wykonanie:   Dnia poprzedzającego planowane pieczenie chleba przygotowujemy zaczyn. W tym celu w dużej czystej misce mieszamy aktywny zakwas z maka żytnią i letnią

Krakowskie smaki Ani
Gnocchi z dynią i szałwią 131

coś bardzo prostego, choć wymaga trochę zachodu. Gnocchi, czyli w zasadzie kopytka. W moim przypadku ich przygotowanie zawsze kończy się niemałym bałaganem w kuchni.Składniki:gnocchi200g puree z dyni600g ugotowanych ziemniaków przeciśniętych przez praskę do ziemniaków200g mąki pszennej1 jajkosól i pieprz do smakusos:oliwa z oliwekświeże listki szałwiiparmezansól i pieprzSposób przygotowania:Wszystkie składniki na gnocchi zagniatamy, dzielimy ciasto

W kuchni wieczorem
12 pysznych przekąsek na imprezę sylwestrową 15412

Sylwestra, który jak zwykle spędzimy z Mężem na "domówce" u znajomych. Będzie to impreza składkowa, tzn. każdy przynosi coś do jedzenia, jakąś sałatkę, dip do pieczywa, kanapeczki. Coś prostego, do zjedzenia w ręku i pasującego do alkoholu. Ja mam wiele wypróbowanych przepisów na taką okazję, które znajdziecie zebrane w dziale "Pomysły na imprezę i przyjęcie". Najlepsze pomysły zebrałam(...)nadzieję, że zainspiruję tych, którzy szykują sylwestrowe przyjęcia.1. Grzanki śródziemnomorskieSerowe grzanki z aromatycznym, śródziemnomorskim nadzieniem. Banalne w przygotowaniu, będą przebojem na imprezie. Nadzienie można także rozłożyć na cieście drożdżowym otrzymując mini pizzerinki. 2. Cygara z ciasta filo z fetą i ziołamiChrupiące, z przyjemnie słonym nadzieniem stanowią idealną przekąskę do piwa. Podajcie koniecznie z dipem z pieczonych pomidorów

Chilli Czosnek i Oliwa
Niebędnik świąteczny. Prawdziwy cukier waniliowy domowej roboty 359

Święta będą jak zwykle pachnące i pyszne bo sama przygotuję wszystkie potrawy. Sama też upiekę ciasta. Do wypieków potrzebne mi będą różne dodatki, takie jak aromatyczna przyprawa korzenna czy smażona skórka pomarańczowa. Na pewno przyda się też zapas cukru waniliowego, ale takiego z dodatkiem wanilii a nie sztucznymi aromatami.Przygotowania takiego cukru trwa zaledwie chwilę a potem mam zapas do wielu(...)wypieków np. do Korzennych rurek z kremem czy Pijanego snickersaJak zrobić domowy cukier waniliowy ? Zobaczcie sami jakie to proste !  ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
placuszki z borówkami 137

Na letnie, zwłaszcza wakacyjne, śniadania bardzo często jadamy pyszne placuszki . Przyznać muszę, że przy tak wielu rodzajach trudno zdecydować się na wybór tych najbardziej ulubionych. Ostatnio

babka w formie
Sernik Szachownica 158

Pyszny sernik który pięknie prezentuje się na świątecznym stole. Przepis na murzynek: 3 duże lub 4 małe jajka 2 czubate łyżki dobrego ciemnego kakao 3/4 szkl

Gotowanie...to proste !
ciasteczka imbirowe z miodem 109

Pyszne aromatyczne ciasteczka, rozgrzewające od środka. Jedne z moich ulubionych jesienno - zimowych, pięknie pachną podczas pieczenia i podczas jedzenia :-)   składniki: 1 1/2 szklanki mąki 1/2

babka w formie
Kotlety W Cieście 187

Ekspresowa odmiana zwykłych "niedzielnych" kotletów jakże przez nas lubianych ;) Składniki: 1 jajko 1/2 szkl mąki pszennej 1/3 szkl mleka sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka lub

Gotowanie...to proste !
Serowe Knedle Z Truskawkami 147

Przepis znalazłam na jednym z ulubionych moich blogów i postanowiłam go wypróbować. Knedelki nie przypadły nam za bardzo do gusty, jednak zdecydowanie wygrywają u nas pierogi

Gotowanie...to proste !