proste ciasta - 17526 przepisów (strona:755/1169)

Kluski kukurydziane 250

Takie kluseczki kukurydziane są świetnym dodatkiem do zup. Nadają się zarówno do kremów, zup na bazie rosołu a także super dodatek do zupy jarzynowej. Są bardzo proste i szybkie do zrobienie. Możemy zrobić różne wzorki. Ucieszą się z nich również dzieci i będą zajadać zdrowy dodatek w zupie. Ja użyłam ich jako dodatek do kremu z szparagów . Składniki(...)przypaliło. Zmniejszyć ogień cały czas mieszać i gotować około 2-3 minuty. Gorącą masę rozłożyć równomiernie na foli. Można również przykryć drugą folią i cienko rozwałkować wałkiem do ciasta. Ostudzić. Za pomocą foremek do ciasteczek wykroić różne wzory

Ala piecze i gotuje
Chleb śródziemnomorski owsiano-żytni 191

Odpowiedziałam na zaproszenie Ani z bloga Kuchennymidrzwiami .pl i upiekłam chleb. Składniki : 340 g mąki owsianej 340 g mąki żytniej 720 ( u mnie typ 1000) 2

Proste Potrawy
Kluski Z Podduszoną Kapustą Kiszoną 263

Uwielbiam kluchy i kluseczki, dlatego staram się zawsze nadziewać je rożnymi farszami. Dzisiaj pyszny farsz z kapusty kiszonej :) Składniki na obiad dla 3 osób około 1

Gotowanie...to proste !
Domowy Makaron Krok Po Kroku 473

Taki pyszny makaron od niedawna "produkujemy" sobie z moim mężem, raz on zagniecie, raz ja, ważne, że nie kupujemy już sklepowego który ostatnimi czasy bardzo, ale

Gotowanie...to proste !
Nalewka Z Wiśni Na Wódce. 225

Naleweczka dojrzewała, aż dojrzała wreszcie żeby ja pokazać światu. Składniki: około 1 kg. wiśni wydrylowanych ! od 2-2,5 szklanki cukru kryształu 2 x 500 ml

Gotowanie...to proste !
Pieczona owsianka z bananem i truskawkami 149

produktów, jakie wytwarza firma Polskie Młyny jest ogromna. Przeróżne mąki, aż 26 rodzajów! W tym również ekologiczne i specjalistyczne. Znajdziemy u nich również gotowe mieszanki do wypieku chleba czy ciast. Nie zaprzestali tylko na tym i w gamie produktów znajdziemy też płatki czy słonecznik łuskany, wszystko pochodzenia ekologicznego. Jednym z prezentów, jakim mnie obdarowali, są ekologiczne płatki owsiane ( LINK(...)dłużej zachowuje swoją świeżość. Dodatkowo z tyłu na opakowaniu jest propozycja podania w formie przepisu, co również wyróżnia na tle innych marek.  Wracając do przepisu, jest on niezwykle prosty, a efekt powalający. Składniki są podane na 3 porcję, także możecie się śmiało podzielić tym deserem z najbliższymi. No chyba, że ktoś ma pojemny brzuszek i nie liczy kalorii, wtedy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Muffiny z truskawkami, czereśniami i czekoladą 164

naprawdę rewelacyjnie, a do tego są mięciutkie oraz bardzo puszyste. Czereśnie, truskawki oraz czekolada to naprawdę pyszne trio. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia, a zapewniam, że niejednokrotnie wrócicie do tego prostego przepisu. Polecam! (około 9-10 sztuk) 1 szklanka mąki pszennej (1 szklanka = 250 ml) 1/2 szklanki cukru   1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) 1 jajko 1/2 szklanki mleka(...)proszek do pieczenia, a w drugiej - jajko, mleko i olej. Suche składniki połączyć z mokrymi.   (Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.) Na końcu do ciasta wmieszać uprzednio posiekaną czekoladę oraz czereśnie z truskawkami.  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek) i wstawić do rozgrzanego piekarnika.  Piec około 25 minut

Di gotuje
PLACUSZKI Z JABŁKIEM PODANE Z JOGURTEM I JAGODAMI 152

startej czekolady  Mąkę przesiewamy. Dodajemy cukier, jajka, mleko, olej oraz proszek do pieczenia i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki i i mieszamy z ciastem. Na rozgrzany olej nakładamy porcję ciasta z jabłkiem. Smażymy do uzyskania złocistego koloru na średnim ogniu. Podajemy z jogurtem i ulubionymi owocami i odrobiną startej czekolady

Kuchnia w oparach
Bezglutenowe kluski półfrancuskie 409

sól i masło roztrzepać mikserem - nie należy ubijać całości a jedynie rozbić jajka i masło.  Dodać do mąki wymieszanej ze lnem i mikserem wymieszać całość na gładką masę. Ciasto nie może być lejące ale też nie może być zwarte na tyle aby dało się je wziąć w rękę.  W garnku zagotować wodę z solą. Na wrzątek małą łyżeczką

Ze smakiem bez glutenu
PIERNIKOWE PANKEJKI – szybkie i proste pancakes z owocami i sosem 280

kokosowego Sposób przygotowania: Do miski daj mąkę oraz starte na tarce pierniczki. Dodaj też proszek do pieczenia oraz sól. Całość wymieszaj. Następnie do całości wlej mleko oraz roztopione masło. Ciasto wymieszaj, najlepiej mikserem. Na koniec dodaj jajko i raz jeszcze zmiksuj. Pankejki smaż na odrobinie rozgrzanego tłuszczu z obydwóch stron na rumiany kolor. Aby przygotować sos piernikowy pokruszone pierniczki zblenduj

Via Gusto
Razowe ciasteczka z bakaliami 170

migdałowych 6 łyżek suszonej żurawiny lub innych suszonych owoców ( te większe należy posiekać ) Wykonanie: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło, syrop klonowy/miód oraz cukier i zagnieść ciasto. Wsypać bakalie i ponownie zagnieść, dobrze łącząc ciasto z bakaliami. Ciasto włożyć do lodówki na około 30 minut. Dwie płaskie blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Ze schłodzonego ciasta odrywać kawałki

Opowieści z piekarnika
Waniliowe muffinki 183

Wykonanie: Wszystkie składniki suche mieszamy razem, a w osobnej misce wszystkie mokre. Składniki suche dodajemy do mokrych, dokładnie mieszamy do połączenia składników. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, wylać ciasto do 2/3 wysokości foremki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190° C i pieczemy przez 20-25 minut. Wystudzone oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Tanie orzechowe ciasteczka 156

drobno posiekanych orzechów 2 łyżki śmietany jajko lub mleko do posmarowania Masło ucieramy z cukrem na jednolitą masę. Pod koniec dosypujemy 2 łyżki orzechów oraz śmietanę. Wyrabiamy na gładkie ciasto i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut.  Schłodzone ciasto wałkujemy na ok. 1,5 cm placek i wycinamy ciasteczka. Układamy na posypanej mąką lub wyłożonej papierem blasze. Smarujemy

Kuchnia od dwojga
Muffinki z krówkami 208

składniki suche a w drugiej misce wymieszać składniki mokre. Następnie połączyć zawartość obu misek. Przygotować foremkę na muffinki, u mnie silikonowa. Do każdej foremki na muffinkę nałożyć 2 łyżki ciasta i włożyć jedną krówkę. Następnie foremki uzupełnić ciastem do wysokości 3/4 foremki. Krówki można tez pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać z ciastem. Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego

Monia miesza i gotuje
Chleb bezglutenowy doskonały! 176

Doskonały chleb bezglutenowy z chrupiąca skórką i miękkim wnętrzem. Jeden z najsmaczniejszych jakie jadłam. Prosty do wykonania, a na chlebowej mieszance Nutri Free zawsze się udaje :-)  Mieszanki bezglutenowe tej marki, to jedne z nielicznych na rynku mąk o tak przyzwoitym składzie i krótkim składzie.... Skład i informacje przeczytać można tutaj . Kupić także ;-) Polecam. SKŁADNIKI:  500 g mieszanki bezglutenowej(...)oliwy z oliwek  Drożdże rozpuść w 100 ml ciepłej wody. Do miski wsyp mąkę i dodaj rozpuszczone drożdże, wymieszaj. Następnie dodaj resztę wody, sól, olej i dokładnie wymieszaj. Ciasto musi być gładkie i jednolite. Ciastu odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 1,5 godziny. Po tym czasie ciasto lekko przemieszaj i i na blaszce wyłożonej papierem

Kuchnia bezglutenowa

Proponowane wyszukiwania