proste ciasta - 17526 przepisów (strona:671/1169)

SAŁATKA NAJSZTUBA. 1988

A dokładniej jego kobiety, która kiedyś zaserwowała mu taką sałatkę, a od tej pory stała się sałatką Najsztuba. Zaznajomiłam się z niąna warsztatach z Grzegorzem Łapanowskim

W kuchni Karmel-itki
Jajka – ile kcal? jak kupować? ile gotować? jakie potrawy z jajek? 219

proste potrawy, które sprawdzają się w sytuacjach awaryjnych, ale także finezyjne potrawy, które ucieszą oko i kubki smakowe niejednego z nas.   Dania z jajkiem Kolorowe jajka z majonezem i kiełkami Sałatka z brokułami, pomidorami, jajkami (z sosem czosnkowym) Wielkanocna sałatka z łososiem, jajkiem i kiełkami rzodkiewki Pasta jajeczna z tuńczykiem Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Jajka zapiekane w cieście

Kulinarne Przeboje
Trójkolorowy pełnoziarnisty makaron z cukinią-pora na lunch 176

podany czas i dokładny sposób przyrządzania posiłków oraz harmonogram wykorzystania zakupionych produktów ułatwi Ci zrobienie lunchu, który najbardziej lubisz!  Przygotuj i bądź dumny ze swojego lunchu: zawijas z ciasta filo z serem feta i pikantnym szpinakiem, pikantna zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym, sałatka makaronowa ze szpinakiem, z pomidorami i fetą czy czekoladowa krajanka bez pieczenia i wiele, wiele(...)czosnek i uważaj,aby się nie przypalił. Dodaj cukinię, posyp solą i skrop niewielkiej ilości sokiem z cytryny. Zwiększ ogień i podsmażaj przez minutę, cukinia powinna delikatnie zmięknąć. Dziecinnie proste, dlatego u mnie często mieszają dzieciaki! Kiedy makaron się ugotuje, odcedź go i wrzuć do cukinii, dosmacz oliwą, resztą soku z cytryny, wymieszaj , dodaj koperek i szczypiorek, sól

Z Kuchni Do Kuchni
Carbonara w klasycznym wydaniu 206

Uwielbiamy makarony w każdej postaci, jednak w ostatnim czasie już kilkukrotnie robiliśmy prostą ale jakże smaczną carbonarę :) Carbonara to makaron z boczkiem i sosem jajeczno

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kokosanki 109

przepadam za wiórkami kokosowymi. Nie lubię ich w ciastach, wygrzebuję z makiełek. Mleczko kokosowe uwielbiam. W zupach, daniach głównych, śniadaniach, koktajlach, właściwie we wszystkim. Wiórkom jednak mówię nie. Co mi strzeliło do łba, żeby zrobić kokosanki? Zaczęło się chyba od tego, że będąc ostatnio na zakupach, miałam ochotę na jakieś słodycze. Jak już cokolwiek znalazłam, zaczęłam czytać skład. Wszędzie(...)cholerny olej palmowy (między innymi). Wiem, że da się znaleźć coś w miarę z dobrym składem, ale to naprawdę nie jest takie proste. Straszne czasy. Okropne. Postanowiłam nic nie kupować, postanowiłam coś zrobić sama. W ogóle zacznę chyba częściej robić jakieś domowe słodycze. Nie chcę truć Toli już w pierwszych latach życia, póki jeszcze mam na to jakiś

Kardamonovy
Figi raz jeszcze. W duecie z malinami 186

całą motywację, jaką tylko potrafiłam znaleźć, i zabrałam się za zmianę szablonu. Może nie jest szałowy i zupełnie inny niż wszystkie, ale mi się podoba. Bardziej od poprzedniego. Jest prosty i przejrzysty, taki... Bo ja wiem? Elegancki chyba. I prezentuje się nieco bardziej profesjonalnie od poprzedniego (niech żyje minimalizm!). I teraz mam do Was, moje Robaczki, pytanie(...)Żeby blog cieszył oczy, ale żeby był też funkcjonalny (to drugie jest chyba nawet ważniejsze...).  Więc: co myślicie...? Żeby Was zachęcić do odpowiedzi, podzielę się przepisem na ciasto, które skradło nasze serca. Przepis znalazłam na blogu Taste food , prowadzonym przez Amerykankę, która po podróży przez Francję, Anglię, Szwajcarię i Danię (z tej ostatniej przywożąc sobie męża), wróciła do rodzinnego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Klasyczna Chała (Chałka) - Smaki Izraela 225

które pomału zaczynam wprowadzać do swojej kuchni. Potrawy przy których nie muszę biegać po sklepach za wyszukanymi produktami, ani do wykonania których nie potrzebuję specjalistycznych sprzętów ani wybitnych zdolności. Proste i niezwykle smaczne. Do tego każdą potrawę mogę zobaczyć na wyraźnym zdjęciu i dodatkowo poczytać skąd się wzięła i dlaczego.  Książkę mogę również zabierać do łóżka i poczytać(...)wyszła niezwykle cieniutka i miękka, tak jak lubimy, a na drugi i trzeci dzień nadal świeża i miękka. Nawet teraz jak piszę te słowa w misce rośnie kolejna porcja ciasta na następne chałki. Tytuł: Smaki Izraela - Współczesna kuchnia izraelska Autor: Nida Degutiene Wydawnictwo: Buchamann ( Grupa Wydawnicza Foksal ) Klasyczna chała, czyli tradycyjny chleb w formie plecionki, którego nie może zabraknąć

Blondynka Gotuje
Tarta z owocami 219

Tarta z owocami z budyniową masę najbardziej smakowała mojemu mężowi Kompozycja owoców zależy jedynie od Was, ja użyłam kilku poziomek i truskawek, banana oraz brzoskwinię. Tarta

KuchniaWeDwoje.pl
Jak zrobić baranka z masła? 188

Baranek z masła jest jedną z „najmilszych” tradycji Wielkanocnych. Jest on także symbolem Zmartwychwstałego Chrystusa, a staropolska tradycja nakazuje, aby maślany baranek znalazł się

PysiaGotuje.pl
Makaron z białym serem na słodko 177

Taki mały powrót do smaków z dzieciństwa. Mnie makaron z serem najbardziej kojarzy się z wyjazdami na kolonie. Zawsze się cieszyłam kiedy okazywało się, że na

kuchnia doski
Sałatka litewska 238

Dzisiaj bardzo stary przepis, który przypomniał mi się podczas ostatniej wizyty mojej rodziny z Wilna. Zawsze tak jest, że jak wujek przyjeżdża do Polski

Niezły Młynek
Przyprawa korzenna do piernika 222

Składniki : 40 g kory cynamonu, może być zmielona 2 płaskie łyżeczki mielonego imbiru 1 całe ziarno gałki muszkatołowej 15 ziaren ziela angielskiego 2 łyżki goździków 2

Proste Potrawy
Orzechy w czekoladzie- walentynkowa propozycja 220

Składniki : dowolna ilość orzechów czekolada gorzka  Przygotowanie : Czekoladę pokruszyłam i rozpuściłam w łaźni wodnej Jeszcze w gorącą włożyłam obrane kawałki orzechów, mieszałam stopniowo wkładane orzechy

Proste Potrawy
Lubimy Kwiatki i Świeczki - Zróbmy sami pływające świeczki 213

Lubisz kwiaty ? http://stylowi.pl/1655730 Wykonaj sama swoją własną dekorację z kwiatów i to nie musi być wielki bukiet w wazonie :) Wystarczą naczynia domowe szklanki, słoiki

Niezły Młynek
Domowe puree z dyni 317

placków, którym chcemy nadać lekkiej słodyczy. Kolejny rodzaj dyni, którą mogę polecić to dynia piżmowa, o charakterystycznym gruszkowatym kształcie i beżowej skórce. Z jej słodkiego, delikatnego miąższu przygotujesz pyszne ciasta a także świetną zupę krem. Sposób przechowywania musu dyniowego Puree z dyni można przechowywać na kilka sposobów. Po upieczeniu i zmiksowaniu można je przełożyć do woreczków strunowych i zamrozić, zamknąć(...)razu przygotować jej większy zapas. Dzięki temu, w każdym momencie, kiedy przyjdzie Ci ochota na danie z dodatkiem musu dyniowego będziesz mieć go zawsze pod ręką. Sprawdź jak proste jest przyrządzenie puree z dyni i zrób zapasy na całą zimę! :) Chcesz być zawsze na bieżąco? Obserwuj mojego Instagrama , dołącz do mnie na Facebooku i przypnij pina na Pintereście

Book of spells

Proponowane wyszukiwania