Oprócz tego, że ciasto wygląda efektownie to jest naprawdę przepyszne oraz bardzo proste w przygotowaniu. Delikatna i puszysta pianka z kawałkami markiz wprost rozpływa się w ustach! Spróbujecie? Polecam. (Forma o wymiarach około 19,5 x 19,5 cm) 150g serka mascarpone 200 ml śmietanki 30-36% 2-3 łyżki cukru pudru (płaskie) 1 opakowanie markiz(...)ciastka przelać przygotowaną piankę. Całość wstawić do lodówki na około 1 godzinę, aby masa zrobiła się odrobinę sztywna. Po tym czasie na jej wierzchu równomiernie ułożyć pozostałe herbatniki. Ciasto ponownie schłodzić (najlepiej przez całą noc), ale tym razem do całkowitego stężenia
Di gotujekażdym razem dodać do niego inne owoce :) Morele pasują tutaj wyśmienicie ze swoją soczystością i słonecznym obliczem! Zmieszajcie ze sobą te kilka prostych składników, by już za niedługą chwilę zanurzyć się w pysznym, delikatnym kawałku ciasta i wystawić twarz do słońca w morelowym uśmiechu :) Jogurtowy placek z morelami Potrzebujesz: 150g jogurtu naturalnego 2/3 szklanki oleju 2 szklanki mąki
Kuchnia w Słońcu SkąpanaNie znam osoby, która nie lubi tradycyjnej szarlotki na kruchym cieście. Mój przepis lekko udoskonaliłam o dżem, który nadał bardzo ciekawy smak jabłkom. Myślę, że Wam
Via GustoNie znam osoby, która nie lubi tradycyjnej szarlotki na kruchym cieście. Mój przepis lekko udoskonaliłam o dżem, który nadał bardzo ciekawy smak jabłkom. Myślę, że
Via Gustojedyny wysiłek to zamachnięcie się kilka razy łyżką, żeby wymieszać składniki przed nałożeniem do blaszki. Na dodatek ciasto zostawiamy w kuchni samopas na całą noc ! Jedyne, na co trzeba zwrócić uwagę, to kolejność wykładania poszczególnych warstw składników do miski . Proste? No pewnie, że proste! Polecam wypróbować :) Ciacho piekłam w ramach fejsbukowej akcji Słodkości z bakaliami(...)organizowanej przez Ciasto na niedzielę . Składniki na 1 dużą keksówkę o wymiarach LxWxH 30x10x7cm: CIASTO: 50g świeżych drożdży 1/2 szkl. cukru 1 cytrynowy cukier wanilinowy DELECTA [15g] 3 jajka 1/2 szkl. oleju 1 aromat cytrynowy 1/3 szkl. zimnego mleka 2 szkl. mąki 2 g arście skórki kandyzowanej - u mnie z różnych owoców skórka starta z 1/2 cytryny + trochę
Grunt to przepis!ciasta francuskiego, na blacie leżą dorodne kawałki łososia. Gdzieś w lodówce pewnie znajdzie się jakiś twarożek. A ja mam ochotę na coś prostego, acz smakowitego. Zawijał fartuszek wokół ciała, zakasuję rękawy i do dzieła! ŁOSOŚ W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z TWAROŻKIEM. /własny;/ opakowanie ciasta francuskiego opakowanie twarożku (150-200g) suszone oregano i bazylia pieprz cytrynowy 500g łososia w płacie
W kuchni Karmel-itkiostatnio nieco o nim zapomnieliśmy. Postanowiłam odświeżyć przepis i upiekłam je na urodziny córeczki. Na przyjęciach zawsze się sprawdza, bo jest proste ale ponadczasowe i zawsze smakuje. *foremka 27*40 cm Składniki: na ciasto: 500 g mąki 200 g cukru 200 g masła 2 jajka 2 łyżeczki sody 2 łyżki letniego mleka na orzechy: 125 g masła
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaczekoladowego ciasta kruchego, idealnie dopełnia bardzo łagodną masę serową, a u wierzchu chrupiąca kruszonka niesamowicie upiększa sernik. Pycha! Sernik jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu i nie zajmie więcej 20 min. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki (szklanka o pojemności 250 ml) 3/4 szklanki cukru 1 jajko 125 g masła 2 łyżki śmietany 4 łyżeczki kakao Szczypta
Kuchnia ŁukaszaMega smaczne ciasto Snickers bez pieczenia idealne na deser czyli bajecznie prosty i szybki w wykonaniu smakołyk, który zapewni rozkosz podniebieniu wszystkim kochającym słodkości. składniki na formę 22 na 28 cm 350 g krakersów puszka masy krówkowej o smaku kawowym lub czekoladowym krem budyniowy 2 opakowania(...)cukier i ciągle mieszając, żeby masa się nie przypaliła, następnie wsypujemy orzechy i całość gotujemy około minuty ciągle mieszając. Na ciastka przekładamy masę orzechową starannie ją rozprowadzając. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki aby stężało na kilka godzin a najlepiej
Smakowite Daniakolejne ciasto , które zostanie zapisane u mnie w pliku "Ulubione " Proste , a przy tym niezwykle pyszne i swietnie się będzie komponować z wszelkimi owocami sezonowymi . Ja dziś wykorzystałam rabarbar , ale miałam go mało więc dodałam nieco mrożonych czarnych porzeczek . (nie rozmrażałam ) Wyszło smakowicie . Kruszonkę zrobiłam z dodatkiem mleka w proszku ... ach te smaki dzieciństwa :) Musicie(...)skadniki. Wymieszac na najniższych obrotach miksera tylko do momentu az składniki się połączą. Blachę ( u mnie forma 40 x 25 cm ) wyłozyć papierem do pieczenia . Wylać do niej ciasto. Większe owoce pokroić na mniejsze kawałki Inne zostawiamy w całości. Dodac do owoców kisiel w proszku i wymieszać. Rozsypać całość równą warstwa na cieście. Wszystkie sypkie składniki na kruszonkę
Malinowa Kawiarenkaokręgi o średnicy 16 cm . Gdy potrzebujesz więcej ciasta, musisz upiec dwa, a czasem nawet trzy blaty. [ See image gallery at smartbake.pl ] Joconde doskonale nadaje się do rolad i ciast przekładanych kremami. Na załączonej ilustracji możecie zobaczyć w jaki sposób wyciąć części numeru z biszkoptu, tak aby zrobić to jak najbardziej efektywnie. Z porcji na 16 osób zazwyczaj piekę jedną(...)jedną blaszkę kwadratową o boku 20cm. O przepisie i składnikach Przepis na biszkopt Joconde zaczerpnęłam ze strony amerykańskiej blogerki Liz Marek . Jest on bardzo prosty w przygotowaniu i wygląda trochę jak przygotowanie naszych polskich ciast biszkoptowych . Z tą różnicą, że tutaj znajduje się o wiele więcej jaj . To dzięki nim właśnie ciasto zachowuje swoją elastyczność . Ubite białka doskonale spulchniają
SmartBake.plSernik szybki i prosty w przygotowaniu ;) oczywiście dietetyczny, dzięki dużej ilości białka można powiedzieć, że nas odchudza ;) bo jak wyczytałam: Białko odgrywa bardzo ważną rolę w procesie odchudzania. Ten makroskładnik posiada największą „moc" sycącą, a także generuje największy wydatek energetyczny związany z jego trawieniem spośród pozostałych składników żywności Przyda mi się to, bo czas konkretnie zabrać się(...)kisiel, proszek do p., STEWIĘ miksujemy masę serową wykładamy do blaszki pokrytej papierem do pieczenia brzoskwinie myjemy, przekrawamy na pół i układamy na serze, wciskając je w ciasto pieczemy przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i pozostawiamy tam do wystygnięcia najlepiej smakuję na zimno SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmałe pierożki w rosole. Truskawki wiadomo, nie trzeba z nimi nic robić a ubić śmietanę każdy potrafi. Wszystko proste, prościej się nie da. Podam tylko przepis na ciasto, reszta w Waszych rękach! Ciasto na pierogi, różnie robiłam, ale uważam, że tylko mąka, woda , masło daje najlepsze rezultaty. Chodzi tylko o konsystencję ciasta. Nie może być za ścisłe. Mąka
Leśny Zakątek, nie wymagające zdolności kulinarnych przepyszne danie. składniki na około 10 porcji nadzienie 5 łyżek dżemu morelowego 3/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich skórka starta z 1 cytryny ciasto 2 szklanki mąki 2 jajka 1,5 szklanki mleka 1 szklanka wody gazowanej 1 łyżka cukru 1 łyżka oleju 1 łyżka rozpuszczonego masła sos czekoladowy 1 tabliczka mlecznej czekolady
Smakowite Daniaczym wlewamy na masę agrestową. Tak przygotowany deser wstawiamy do lodówki aby całkowicie stężał. Umyte i obrane z szypułek truskawki kroimy na połówki, po czym układamy na wierzchu ciasta. Ostatnią, truskawkową galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu zmniejszając ilość gorącej wody o połowę, dokładnie studzimy i odstawiamy do lodówki aby lekko stężała, a następnie lekko tężejącą galaretkę wlewamy na truskawki
Smakowite Dania