Składniki : kukurydza w puszce gotowany filet z kurczaka cebulki perełkowe marynowane majonez Przygotowanie : Kukurydzę osączyć, mięso po ugotowaniu pokroić w drobną kostkę Cebulki po osączeniu przekroić
Proste Potrawyorzeszkami :). Jest to ekspresowe tanie które z łatwością przygotujecie, ważne by mieć podstawowe sosy chińskie oraz woka lub żeliwny rondel emaliowany. Chodzi o to by potrawę zrobić szybko i smacznie. Użyjemy trybowanego udka z kurczaka i piersi z indyka, dzięki temu będą różne struktury mięsa :). Zapraszam do wypróbowania! Dla 4 osób Czas przygotowania 20 minut Składniki: 300g mięsa
Kuchnia PROzdrowotnaSkładniki : batat fasola filet z kurczaka olej lub masło do smażenia ulubione zioła do kurczaka sos chili tajski Przygotowanie : Fasolę i batat ugotować Filet z kurczaka
Proste PotrawySkładniki : puszka krojonego ananasa połowa fileta z kurczaka( może byćpodwójny mały, wtedy cały) - obsmażyć 20 dag ugotowanych pieczarek majonez, oliwa do smażenia puszka kukurydzy - osączonej
Proste PotrawySkładniki : puszka kukurydzy 1 duże wędzone udo kurczaka puszka krojonego ananasa majonez + jogurt, sól, pieprz Przygotowanie : Kukurydzę i ananasa osączyć z zalewy Kurczaka pokroić w kostkę
Proste Potrawyzrobić . Przepis banalnie prosty , a do tego nieziemsko pyszny . Polecam szczególnie amatorom smaków Indii . Moje chłopaki uwielbiają te aromaty , a także kolory i smak tych potraw . Taka odmiana od szarej codzienności Składniki : 1 kurczak o wadze około 1,5 kg 3 łyżki przyprawy ” tandori masala „ 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka cukru lub miodu 2 łyżki masła
Ogrodnik w podróżyWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: mała pierś kurczaka, 30 dag małych pieczarek, 1/2 łyżki oleju, łyżka masła, 200 ml śmietanki 30%, sól, pieprz, 1/3 łyżeczki czosnku niedźwiedziego, słodka papryka, curry, łyżeczka mąki ziemniaczanej +odrobina wody do zagęszczenia, 1/2 łyżki posiekanej natki pietruszki. Przygotowanie: Kurczaka kroję w małą
JejKuchniapomysłu na obiad. ;) Nadaje się tak, jako sos do grubszego makaronu (na przykład fussili), jak i do podania solo w głębokim talerzu, jako potrawa jednogarnkowa. 1 średniej wielkości podwójna pierś kurczaka 1 kartonik/ butelka passaty pomidorowej 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasolki 1 duża czerwona papryka 1 duża cebula 4 ząbki czosnku mała puszka ananasa ew. 2 gałązki selera(...)puszki, solą oraz pieprzem, można ewentualnie w razie potrzeby dodać także odrobinę wody. Jak już wspominałam - wszystkie warianty podania są właściwie dozwolone. Zdarzyło mi się jeść nawet tę potrawę z kalafiorem... Dlatego ten przepis dobrze jest mieć pod ręką, gdy wszystkie inne pomysły już się wyczerpały
Kuchenna Kontrrewolucyajeżeli macie kilka takich samych, niewielkich glinianych garnków z przykrywką - wówczas każdy dostanie porcję we własnym naczynku :) Przygotowanie pierogów zajmuje niestety sporo czasu, no chyba, że Ktoś przygotuje potrawę z kupionych pierogów. Ja miałam w zamrażalce wcześniej zrobione pierogi, więc poszło błyskawicznie :) Farsz do pierogów możecie przygotować z różnego rodzaju mięsa, może to być cielęcina, wołowina, wieprzowina, jagnięcina(...)samego początku, włącznie z przygotowaniem pierogów z mięsem - krok po kroku . Zachęcam pięknie, korzystajcie z przepisu :) SKŁADNIKI: na pierogi farsz: 800g cielęciny, wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny lub filety z kurczaka albo kaczki 3 duże cebule 1 marchew, kawałek korzenia pietruszki, 3 łyżki tartej bułki ok. 4 łyżki masła sól, pieprz ziołowy, majeranek do smaku ciasto na pierogi: 550g mąki pszennej
Moja Książka Kucharskaaromatycznego ryżu doprawionego szafranem, bogata w małże, krewetki, z dodatkiem kurczaka i dorsza, pachnąca pomidorami, słodkawa od groszku. Wbrew pozorom paella z owocami morza i kurczakiem wcale nie jest ani trudna, ani czasochłonna, jest potrawą jednogarnkową (a właściwie jednopatelniową :) – w oryginalne przygotowuje się ją na wielkich patelniach z uchwytami – nazywa się je paellera lub właśnie paella). Podstawą paelli
Pociąg Do KuchniGalaretki mocno napakowane składnikami to odpowiednia potrawa nawet na śniadanie. Rosół ugotowałam na dwóch podwójnych piersiach z kurczaka - całych - i dzięki temu mięso po pokrojeniu było kruche i pyszne. Koniecznie dodajcie do rosołu jedną, a nawet dwie spalone cebule. Pietruszka, seler, por, marchewka, łyżeczka soli i pół łyżeczki pieprzu to przepis na rosół idealny. Im lepszy rosół, tym pyszniejsze galaretki
Gotowanie i blogowaniestarych już przepisów tylko po zmianie jednego składnika. Hmmm, tak więc czy powinniśmy publikować dzisiejszy przepis. Moqueca z kurczakiem już nie jeden raz pojawiała się na blogu. Podjęliśmy jednak decyzja że warto. Nowe smaki jakie udało się nam wydobyć z naszej potrawy warte są opisania. Będzie dzisiaj na ostro. Fanów brazylijsko - tajskiej kuchnii zapraszamy dzisiaj serdecznie. Składniki(...)osób: 0,5 kg piersi kurczaka (podwójnej) 0,4 litra mleczka kokosowego 1 papryka czerwona 2 duże pomidory 1 cebula czerwona 2 lub 3 ząbki czosnku 1 cytryna 6 łyżek oleju palmowego dende* garść świeżej kolendry chili peperoncini całe (firmy Kotanyi) 2 kostki bulionowe krewetkowe JUMBO* 2 kostki rosołowe z kurczaka szczypta soli 1 łyżka kuminu *dostępne jest
Smaki BrazyliiKurczak pieczony z cytryną i tymiankiem Kurczak pieczony z cytryną i tymiankiem. Kurczak pieczony to jedno z naszych ulubionych dań, tym razem dodałam cytrynę
Kuchnia na wzgórzuZawsze myślałem, że przygotowując curry musi być ono z mięsem i to był właśnie błąd. Tym razem zainspirowani przepisem znalezionym w internecie przygotowaliśmy tajskie curry z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kolorowy makaron z kurczakiem to szybkie i bardzo sycące danie obiadowe. Jego przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu i z całą pewnością zasmakuje wszystkim domownikom. Jak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pienia" nad kurczakiem ,no bo cóż można więcej napisać,że po dodaniu tymianku i oliwek ,dobrego wina,a twoi goście nie zapomną smaku tej potrawy ?Myślę,że tak mogę dziś powiedzieć na temat tego kurczaka ha, ha ,ha... 1 duży kurczak 30dag.marchewki granulowany czosnek 1 cebula tymianekok.1 łyżki 1 szkl.bulionu olej z oliwek słoiczek czarnych oliwek pieprz sól morska
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkitakich ziołowych mieszanek jest bez wątpienia, kompozycja garam masala , używana m.in. do sporządzenia jednego z najbardziej popularnych dań Indii, czyli kurczaka tikka masala. Garam masala, w tłumaczeniu z hindi, to tzw. "gorąca mieszanka". Zwykle podkreśla smak potraw oraz uważana jest za składnik dający uczucie szczęścia i dobrego samopoczucia. Jest mieszaniną prażonych, następnie drobno zmielonych przypraw takich jak kmin(...)zmielenia mieszaniny będzie taki sam jak postać naszej gałki. Całość przechowujemy w próżniowych słoikach przez około 3 miesiące. http://www.masala.com.pl/k359,kuchnia-indyjska-przyprawy-indyjskie.html Kurczak Tikka Masala (przepis na 4 porcje, przepis podpatrzony na Kwestii Smaku) Składniki: 800 g filetu z kurczaka lub indyka pieprz czarny sól różowa (ja używam himalajskiej) Składniki do marynaty: 150 g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka cynamonu, papryki chilli
Moja Mama Gotuje