Pyszny śledzik w towarzystwie warzyw - cebuli, świeżej papryki oraz ogórków konserwowych, w słodko-ostrym sosie pomidorowym na bazie ketchupu oraz oleju z dodatkiem musztardy sarepskiej. Składniki
Kuchnia MagdaLenyPyszny śledzik w towarzystwie warzyw - cebuli, świeżej papryki oraz ogórków konserwowych, w słodko-ostrym sosie pomidorowym na bazie ketchupu oraz oleju z dodatkiem musztardy sarepskiej. Składniki
Kuchnia MagdaLenyBigos wigilijny to postna kapusta z suszonymi grzybami, którą zazwyczaj podaje się raz do roku, właśnie na stół wigilijny. Przepisów na wigilijną kapustę jest mnóstwo, co
Kuchnia MagdaLenyBigos wigilijny to postna kapusta z suszonymi grzybami, którą zazwyczaj podaje się raz do roku, właśnie na stół wigilijny. Przepisów na wigilijną kapustę jest mnóstwo, co
Kuchnia MagdaLenyRosyjska sałatka warstwowa ze śledziami znana jest też pod nazwą "Szuba" lub po prostu "Śledzie pod pierzynką z buraczkami". Jest kilka wersji tej sałatki, a jej
Kuchnia MagdaLenyGołąbki z kaszą gryczaną i ziemniakami to danie kuchni kresowej, które należy do tradycyjnych dań wigilijnych na Ukrainie. Gołąbki te są także popularne u nas na
Kuchnia MagdaLenyrozgotowały, powinno zostać trochę wody z gotowania wszystko dodać do ugotowanej kapusty, na średnim ogniu mieszając zagotować, do smaku przyprawić kucharkiem, pieprzem majerankiem - groch z kapustą to ulubiona potrawa na Wigilijnym stole mojego męża, mi też smakuje ale mężowi bardziej i sam zjada z apetytem...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięGołąbki z kaszą gryczaną i ziemniakami to danie kuchni kresowej, które należy do tradycyjnych dań wigilijnych na Ukrainie. Gołąbki te są także popularne u nas na
Kuchnia MagdaLenyRosyjska sałatka warstwowa ze śledziami znana jest też pod nazwą "Szuba" lub po prostu "Śledzie pod pierzynką z buraczkami". Jest kilka wersji tej sałatki, a jej
Kuchnia MagdaLenyFizoły są potrawą góralską wigilijną 300 g fasoli Piękny Jaś 100 g suszonych śliwek kopiasta łyżka masła 1 łyżka mąki 150 ml śmietany łyżka miodu sól pieprz Fasolę moczymy przez całą noc. Dotujemy do miękkości (wody nie odlewamy, ma przykrywać fasolę) dodajemy śliwki i gotujemy. w Międzyczasie robimy z masła zasmażkę, którą po zdjęciu z ognie mieszamy ze śmietaną
Gotowanie jest łatweKlasyczne spaghetti bolognese z mięsem mielonym można dopełnić papryką czerwona, która nada daniu głębi. Ponadto papryka ma dwa razy więcej witaminy C niż sama cytryna. Prócz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Święta Bożego Narodzenia to szczególny czas nie tylko duchowo, ale też pod względem tradycyjnych potraw na wigilijnym i świątecznym stole. W wielu domach menu jest stałe od lat i nie pojawia się nic nowego. U nas stałych pozycji jest kilka,… Artykuł Rolada ziemniaczana z kapustą
Kolorowy PrzepisownikSpecjał rybny czyli ryba w occie zrobiona na słodko-kwaśno . Bardzo smaczna i nie może jej zabraknąć na stole Wigilijnym. Składniki: 2 kg pangi
Różowa kuchniaBarszcz czerwony- zupa, która wyśmienicie smakuje na co dzień, jednak większość z Nas kojarzy ją głównie z potraw na wigilijnym stole, ponieważ jest ona nieodłącznym elementem Świąt Bożego Narodzenia. O ile u teściowej króluje równie świąteczna klasyka jak zupa grzybowa, tak w moim rodzinnym domu nie może zabraknąć właśnie barszczyku! Barszczyku o wyrazistym i zdecydowanym smaku, ale idealnie wyważonym
Kraina Miodem Płynącatart. Te szybkie i chrupiące przekąski doskonale smakują zarówno na ciepło podane z barszczem czerwonym, jak i na zimno jako przystawki. Sprawdzą się idealnie jako jedna w dwunastu potraw na wigilijnym stole 😉 Składniki na ciasto (6 mini tart): 100 g mąki kokosowej 30 g łupin babki jajowatej 80 g oleju kokosowego (keto, LCHF, paleo, bez laktozy) lub masła (LCHF
Ola la LCHF