porzeczka czerwone - 1230 przepisów (strona:44/82)

Deser porzeczkowy z ciastkami i kremem 170

deser na bazie ciastek z czekoladą i rodzynkami, nutką alkoholu, lekkim kremem i przełamującymi słodycz kwaśnymi porzeczkami. Składniki: 100g kruchych ciastek z rodzynkami i czekoladą,  3/4 szklanki czerwonych porzeczek,  200g serka mascarpone,  3 łyżki likieru Amaretto,  3 łyżki cukru,  2 łyżki soku z cytryny,  2 łyżki cukru waniliowego,  szklanka jogurtu naturalnego

Z miłości do słodkości
Muffinki na maślance z porzeczkami i kruszonką 201

Wspominałam kiedyś, że jestem prawdziwym porzeczkoholikiem? Uwielbiam czerwone porzeczki i mogłabym je jeść bez końca. Kilka lat temu kazałam tacie obsadzić nimi działkę i w ten sposób co lato mam zapewnione gigantyczne dostawy porzeczek, bo tata zgodził się spełnić prośbę, ale pod warunkiem, że całe plony sobie sama przerobię. Tak więc co roku moja kuchnia zamienia się

Okolice Palnika
Zielone drożdżowe ciasto z czerwonymi porzeczkami 172

smakuje wybornie. Polecam gorąco zarówno ciasto jak i wino. W oryginale nie ma w cieście porzeczek natomiast ja dodałam je dla koloru i smaku. Zielone drożdżowe ciasto z czerwonymi porzeczkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Orzeźwiający koktajl porzeczkowy 148

było bardzo gorąco a w ogródku u teściów masa owoców, więc szybko nazrywaliśmy porzeczek... i wyszedł orzeźwiający napój....w sam raz na letnie upały Składniki: 250 g czerwonych porzeczek 400 g rzadkiego kefiru (użyłam Zotta) 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią (opcjonalnie) Porzeczki obrać dodać do nich pozostałe składniki i zmiksować. Cukier można pominąć, albo dosłodzić wg uznania

Delicious Titbits
szybkowar-porzeczkowo-jabłkowy dżemik... 197

Składniki: porzeczki czerwone 2 kg, jabłka 1 kg, woda 3 szklanki, cukier 1/2 kg, żelfix 1 opakowanie porzeczki obrać, opłukać, jabłka ze skórką pokroić na kawałki, wsypać owoce do szybkowara wlać wodę, wsypać cukier, zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotować na mniejszym ogniu z 10 minut szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie, odlać nadmiar soku (będzie

W Mojej Kuchni Lubię
Słodkie Walentynki 122

brownie Gruszki w białym winie Różana panna cotta Babeczki podwójnie czekoladowo-pomarańczowe Krem karmelowy z białą czekoladą i wanilią Muffiny brownie z colą i sosem wiśniowym Babeczki z czerwonymi porzeczkami i mleczkiem kokosowym Naleśniki biszkoptowe Czekoladowy pudding z tapioki z sosem wiśniowym Brownie z czerwonym winem Pavlova z bitą śmietaną i owocami Lody z solonym kajmakiem Sorbet

Pora coś zjeść
Szybki dżem malinowo - porzeczkowy 107

Składniki:2 szklanki malin1 szklanka porzeczek czerwonych i czarnychok. 4 łyżki cukru1 łyżeczka żelfixuObrane i umyte maliny i porzeczki wrzucamy do garnka z odrobiną wody i zagotowujemy. Dodajemy cukier (ilość wg uznania) u mnie 4 łyżki i odrobinę żelfixu. Chwilę gotujemy. Następnie odstawiamy do wystygnięcia i gotowe do spożycia!Dżem malinowo - porzeczkowy

Bon Appetit Małgorzaty
Smoothie z porzeczkami, cynamonem i orzechami 117

Porządny zastrzyk energii w postaci kwaskowatych porzeczek. Smak delikatnie łagodzi cynamon, migdały i orzechy. Polecam na śniadanie lub po treningu. 200 g czerwonych porzeczek 750 ml mleka 2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki migdałów w całości 2 łyżki orzechów arachidowych Do przygotowania smoothie użyłam mrożonych porzeczek. Dzięki temu jest ono mocno zmrożone. Możemy również użyć świeże porzeczki

VioletoweKucharzenie
Pianka porzeczkowa 219

Słodko - kwaskowy deser porzeczkowy - pychota - tu w wersji z czerwoną porzeczką, ale pianka z czarną porzeczką też jest przepyszna :)SKŁADNIKI  (na 4 porcje)   400g porzeczek(około 2 szklanek obranych owoców) 1/2l śmietany kremówki4 łyżki cukru pudru1/2 szklanki mleka5 łyżeczek żelatynyPRZYGOTOWANIEŻelatynę rozpuszczamy w gorącym mleku i odstawiamy do ostudzenia.Porzeczki (kilka zostawiamy do ozdobienia) miksujemy

Moje Kuchenne Rewelacje
Porzeczkowy keczup. 204

Wiecie, że porzeczki uprawiano już w XV i XVI w.? Niestety nadal są niedoceniane, ale bywają miłośnicy tych pięknych trzech sióstr: biała, czerwona i czarna. Osobiście uwielbiam pod każdą postacią i jestem autentyczną porzeczkową fanką. Przepis na keczup obiecałam już w zeszłym roku fanom na facebooku, ale dopiero dziś udało mi się pięknie oprawić całość i dzielę się(...)wami. Mam nadzieję, że pokochacie go tak jak ja. Sos jest idealny do serów mięs i wędlin, ale tak naprawdę zastosowań ma wiele. Składniki 2 kg czerwonych porzeczek 1 kg cukru  250 ml octu 5% łyżka mielonego cynamonu 2 łyżeczki goździków łyżeczka pierzu łyżeczka ziela angielskiego szczypta soli  Goździki, pieprz i ziele, mielimy w młynku lub dokładnie

Farmażony
Pieczeń schabowa z sosem serowym i porzeczkami 300

Składniki na pieczeń schabową z sosem serowym i porzeczkami dla 4 os: 1,5 kg schabu bez kości 30 dkg sera gorgonzola 0,5 l śmietany 30 % garść czerwonych porzeczek sól, pieprz łyżka chrzanu 2 łyżki masła Wykonanie: Umyty schab nacieramy solą, pieprzem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego z 2 łyżkami masła i pieczemy w temp. 180 stopni

Anielskie Smaki
Surówka z czerwonej kapusty 168

octu,  około 3 łyżki cukru, sól , 2 kwaśne jabłka , ewentualnie 1 łyżeczka mąki kukurydzianej 3-4 łyżki czerwonej porzeczki galaretka WYKONANIEKapustę podzielić na ćwiartki, wyciąć łodygi. Poszatkować na dużch oczkach. Cebulę podsmażyć  dodać kapustę, liść , jałowiec, cynamon. Wlać czerwone wino. Dodać ocet , cukier , sól  i wymieszać, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu

W kuchennym oknie Ewy
Deser jogurtowy z owocami 187

Lekki, owocowy i zimny Składniki 1 szklanka agrestu 2 szklanki czerwonej porzeczki 3 łyżki cukru 2 łyżki żelatyny 1 szklanka truskawek 2 małe jogurty naturalne 1/2 galaretki Sposób przygotowania Agrest … Czytaj dalej Deser jogurtowy z owocami

czarrna od kuchni
Ciasto z porzeczkami - smaki dzieciństwa 167

jeżeli lubicie tak jak ja porzeczki, ciasto na pewno Wam zasmakujcie. Być może, to właśnie ten przepis zapiszecie w swoim kajeciku, który kiedyś przekażecie następnym pokoleniom? Częstujcie się. Zapraszam na Ciasto z porzeczkami.Składniki:6 jaj180 g cukrułyżeczka ekstraktu waniliowego1/2 szklanki mleka1,5 łyżeczki proszku do pieczenia300 g mąki200 g czerwonych porzeczekSposób przygotowania:Jajka ubijamy z dodatkiem cukru

Słodkie Przyjemności

Proponowane wyszukiwania