por - 13968 przepisów (strona:551/932)

Naleśniki orkiszowe 185

olejem zimnotłoczonym z orzeszków ziemnych, co uwydatniło smak. Warto próbować różnych mąk, dlatego, że może się okazać, że zdrowsza wersja jest o niebo lepsza od tej jaką do tej pory jedliście. Potrzebujemy: 30 g zimnotłoczonego oleju z orzeszków ziemnych, u mnie olej od Oleje Świata, Oleofarm 250 g mąki orkiszowej typ 1850, u mnie mąka od Bio Babalscy

MamaOskarka
Liebster Blog Award 171

autorytetu nie mam, podpatruję różnych kucharzy, a robię po swojemu, gdyż gotowanie w domu to zupełnie inny świat.   4. Tytuł Twojej pierwszej książki kucharskiej, z której do tej pory korzystasz? Kuchnia polska regionalna, a najczęściej korzystam z własnych zeszytów z przepisami. 5. Ulubiony owoc i warzywo? Wiśnie, seler naciowy. 6. Najbardziej szalona rzecz jaką w życiu zrobiłaś/zrobiłeś

Kuchcik gotuje
Zupa kalafiorowa z kluseczkami. 197

moja mama, no i pyszne puree. Dziś zupa kalafiorowa z kluseczkami francuskimi. SKŁADNIKI: 4-5 skrzydełek kurczaka 1 mały kalafior 2-3 marchewki 1 pietruszka (korzeń) kawałek selera i pora kilka listków lubczyku vegeta kluseczki francuskie(osobny post) z dodatkiem drobno posiekanego koperku. WYKONANIE: Z warzyw i skrzydełek gotuję delikatny wywar, dodaję różyczki kalafiora, przygotowuję kluseczki z dodatkiem koperku

Kuchnia Beaty
Słów kilka o nalewkach 120

jeszcze przypomni to dopiszemy. --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie

Marder&Marder Manufacture
Poniedziałkowy "fit" - Cukinia faszerowana ryżem z suszonymi pomidorami, papryką i kurczakiem 397

zostawiamy ryż na 5 minut.  Pierś z kurczaka kroimy w drobną kosteczkę, przekładamy do rondla wysmarowanego olejem, oprószamy przyprawą gyros i podsmażamy przez 2-3 minuty by pory się pozamykały. Paprykę kroimy w drobną kostkę, dodajemy do kurczaka wraz z przeciętym ząbkiem czosnku i całość podduszamy przez 5 minut. Po tym czasie dodajemy ugotowany ryż i mieszamy. Cukinie kroimy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zakynthos, w poszukiwaniu smaków świata - część 2 183

Zakynthos, zanim nie zwiedzisz Zatoki Wraku. Miejsce absolutnie, niewyobrażalnie genialnie. Plaża ta, zaliczana jest do jednej z pięciu najpiękniejszych plaż świata i wcale mnie to nie dziwi. Do tej pory mam ciarki gdy pomyślę o tym miejscu. Dzięki Zante Magic Tours, miałam możliwość zobaczenia Zatoki z dołu, dopływając do niej statkiem, gdzie można plażować i kąpać się w błękitnej, przezroczystej

Mój Smak na Życie
Pieczarka z camembert, żurawiną i nerkowcami 181

jeść :) Pojawiają się często w moich przepisach :) Do tego lubię nadziewać, mięso, makaron czy właśnie pieczarki. Te duże nadają się do tego świetnie. Ostatnio było to portobello , teraz przyszła pora na zwykłą pieczarkę. Można takie spotkać w Lidlu, pod nazwą, pieczarki na grilla :) Mimo nazwy, w parowarze również się świetnie sprawdzają ;) Składniki :  duża pieczarka  2 łyżki suszonej żurawiny

Parowar Faceta
Likier czekoladowy 149

około 240 gram. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie

Marder&Marder Manufacture
kotlety z bobu 137

Obecnie pora na świeże warzywa ..polecam dla wegetarian ale nie tylko kotlety z bobu

Ugotujmy Coś
Chłodnik z botwinki z ziarnami czarnuszki 133

Chłodnik z botwinki już wiele razy był w kręgu moich postanowień. Nadchodzą upały, więc jest idealna pora by go zrobić. Zimny, orzeźwiający i ma piękny kolor.  W takie upalne dni nikomu nie przyjdzie do głowy by stać godzinami w gorącej kuchni. Podałam go z dodatkiem ziarna czarnuszki, które dostałam od firmy  SemCo . Powstał pyszny chłodnik, który wzbogaciłam

Garnkowe fanaberie
Proste i szybkie naleśniki na słodko 134

odwrotnie. Najlepiej smażyć naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni, bez dodatku tłuszczu. Kiedyś bardzo nie lubiłam ani smażyć ani jeść naleśników. Odkryłam jednak przepis, który mnie zachwycił i od tamtej pory naleśniki zostały wprowadzone do jadłospisu. Ciasto na naleśniki wychodzi mi zawsze z mąką typu 650 nie wiem, czemu, bo to przecież bardziej mąka przeznaczona do wypieków drożdżowych lub chlebów. Najlepsza

apetytnapieczenie
Lody jagodowe w wersji fit 274

Zrobiło się ciepło, w lasach są już pierwsze jagody, nastała więc pora na lody.  Te nie dość, że są w wersji fit, to jeszcze bez mleka i przygotowuje się je bajecznie łatwo.  Przygotujcie je koniecznie tym bardziej, że możecie zajadać je w trakcie sezony plażowego bez żadnych obaw.     Składniki (na 2 porcje): 2 dojrzałe banany

Sto kolorów kuchni
Drożdżówki z domową masą makową 129

Strona tego wydarzenia: KLIK --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie

Marder&Marder Manufacture
Orzechowo-migdałowe ciasteczka i współpraca z Rossi.pl 148

Kruche małe co nieco do kawki o każdej porze dnia…. Ciasteczka są rewelacyjne – pachną migdałami i orzechami… Przygotowanie zajmuje dosłownie 10 minut. Ciasteczka umila nam słoneczne popołudnie. Podam je na otrzymanej od sklepu  Rossi.pl  kolorowej etażerce. 75 g orzechów włoskich 250 g maki pszennej 80 g cukru pudru 60 g cukru 5 łyżek mleka 1 łyżeczka olejku migdałowego

VioletoweKucharzenie
Lato, słońce i owoce - kolorowo nam - babeczki z owocami i zimne napoje 117

Nareszcie nadeszło. Wymarzone, wyczekane lato . Nie ma chyba nikogo, kto nie lubi tej pory roku. No, może czasami, kiedy jest zbyt gorąco, kiedy słońce tak nam daje popalić (nomen omen), że mamy wrażenie, że zaraz wyparujemy. Wtedy lata nie lubimy. Krótko, gwałtownie i bardzo intensywnie. Prawda? :) Ale wystarczy, że pojawi się chmurka na niebie, że słonko zblednie, a temperatura spadnie

Codzienna kuchnia niecodzienna