pomidory w zalewie - 2641 przepisów (strona:53/177)

Chleb wiejski z płatkami pomidorów 203

pyszny i aromatyczny bochen chleba. Chleb jest szybki w wykonaniu i bardzo łatwy do zrobienia. Ja dodałam tutaj czipsy pomidorowe ale równie dobrze można dodać suszone pomidory takie bez zalewy. Zachęcam do pieczenia. Chleb wiejski z płatkami pomidorów. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Wołowina ala Mexikana 185

smaki które rozgrzewają krew. Składniki 1 opakowanie mrożonej mieszanki meksykańskiej 1/2 kg wołowiny na gulasz 4 łyżki oliwy 1 cebula czerwona 1 papryka czerwona 1 duży pomidor 1 puszka fasoli w zalewie 1 cebula dymka-nać Przyprawy: 1 łyżeczka przyprawy do fajity szczypta mielonego kminu rzymskiego szczypta suszonej kolendry 1/2 łyżeczki wędzonej papryki szczypta chili jalapeno szczypta pieprzu(...)cebulę czerwoną oraz paprykę pokrojoną w paski, następnie wsypujemy mrożoną mieszankę meksykańską i dusimy około 10 minut bez przykrycia. Po tym czasie dodajemy znów mięso i pokrojonego pomidora, wrzucamy osączoną z zalewy fasolę czerwoną, doprawiamy ewentualnie solą dusimy 2 minuty.  Odstawiamy. Posypujemy szczypiorem z dymki.  Placki tortilli podgrzewamy na suchej patelni zawijamy w rulon. Podajemy z mieszanką

Wanilia i Kardamon
Wołowina po meksykańsku 244

również jako samodzielne danie. Składniki 1 opakowanie meksykańskiej mieszanki warzywnej 1/2 kg wołowiny na gulasz 4 łyżki oliwy 1 cebula czerwona 1 papryka czerwona 1 duży pomidor 1 puszka fasoli w zalewie 1 cebula dymka-nać Przyprawy: 1 łyżeczka przyprawy do fajity użyłam tej firmy: Skworcu szczypta mielonego kminu rzymskiego szczypta suszonej kolendry 1/2 łyżeczki wędzonej papryki szczypta(...)czerwoną oraz paprykę pokrojoną w paski, następnie wsypujemy mrożoną mieszankę meksykańską i dusimy około 10 minut bez przykrycia 3. Po tym czasie dodajemy znów mięso i pokrojonego pomidora, wrzucamy osączoną z zalewy fasolę czerwoną, doprawiamy ewentualnie solą dusimy 2 minuty. Odstawiamy. 4. Ryż gotujemy na sypko wg wskazówek na opakowaniu .Wykładamy na talerze podajemy z wołowiną posypujemy szczypiorem

Wanilia i Kardamon
Ser w słoiku do kanapek i sałatek 112

mnie przepis z książki "Slow west wege", trochę zmodyfikowalam składniki. Jest pysznie! Składniki ser sałatkowy w kostkach w zalewie naturalnej 1 opakowanie ok 5 pomidorów suszonych oliwki w zalewie 2 ząbki czosnku sól do smaku koeperek świeży lub nawet mrożony pół łyżeczki ziół prowansalskich olej roślinny tłoczony na zimno lub oliwa z oliwek Pomidory pokrój

Z Kuchni Do Kuchni
Soczewicowa meksykańska sałatka nachos z pomidorową salsą 317

minut, aż lekko zgęstnieje. Mieszaj od czasu do czasu. Odstaw do wystygnięcia Pomidora pokrój w kostkę, sałatę porwij rękami Soczewicę opłucz, mieszankę meksykańską odcedź z zalewy Do pomidorowej salsy dodaj mieszankę meksykańską, pomidora i wymieszaj Na talerzu rozłóż sałatę, na niej nachos'y, następnie soczewicę, na wierzchu ułóż salsę z warzywami, posyp pokrojonym szczypiorkiem Więcej ciekawych pomysłów możesz znaleźć

pyszne zdrowości
Kieszonki drobiowe z suszonymi pomidorami podane z frytkami z marchewki 216

frytkami z marchewki.  Do przygotowania potrawy wykorzystałam pomidory suszone, które otrzymałam do testowania od firmy DAGOMA . Są to najwyżej jakości pomidory, suszone na słońcu w zalewie z oleju słonecznikowego. Pomidory suszone DAGOMA to idealny dodatek do potraw mięsnych, sosów i sałatek. Pomidory zachwyciły mnie swoim smakiem i zapachem. Do przygotowania potrawy wykorzystałam również olej, którym były zalane

Tradycyjna kuchnia Kasi
Lasagne z ciecierzycą 159

mała cebula 2 ząbki czosnku 4 łyżki Parmezanu 5-6 listków bazyli 4 duże pomidorki koktajlowe 20 dkg ciecierzycy z puszki 500 ml sosu pomidorowego 5 pomidorów suszonych w zalewie z oliwy 2 łyżki oliwy (tej z suszonych pomidorów) 1 łyżka soli 1/8 łyżeczki pieprzu 12 płatów makaronu lasagne (24 dkg) Sos beszamelowy: 2 łyżki mąki pszennej

mecooks
Zapiekany bulgur z fetą 150

niż się tego spodziewaliśmy. Składniki 100 g kaszy bulgur 1 mała puszka soczewicy 1 mała puszka kukurydzy 100 g sera feta 150 g drobiowej szynki konserwowej 4 pomidory suszone z zalewy 10 czarnych oliwek 50-60 ml oleju z orzechów włoskich 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka przyprawy do sałatek     Przygotowanie   Normal 0 21 false(...)false false MicrosoftInternetExplorer4 Kaszę gotujemy na sypko. Soczewicę płuczemy, osączamy z wody. Kukurydzę osączamy z zalewy. Ser kroimy w kostkę. Szynkę kroimy w kostkę. Pomidory kroimy na paski. Oliwki kroimy na pół. Wszystkie składniki mieszamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Oliwę miksujemy z posiekaną natką i przyprawą. Polewamy kaszę i zapiekamy 25 min w temperaturze 190°C. Przed podaniem ponownie

R'n'G Kitchen
Spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym (bolognese) 138

startą marchewkę i smażymy razem jeszcze około 5 minut. Następnie na patelnię dodajemy mielone mięso. Smażymy do czasu aż straci różowy kolor. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Dodajemy pomidory wraz z zalewą. Dusimy do momentu aż sos się zredukuje a pomidory rozpadną się na mniejsze części. W razie potrzeby podlewamy wodą (opcjonalnie możemy też dodać 1 łyżkę koncentratu pomidorowego, rozprowadzonego

Smaki Na Talerzu
OMLET MAKARONOWY 192

patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną drobno cebulę. Podsmażamy do zeszklenia. Paprykę myjemy, suszymy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do cebuli. Parówki kroimy w plasterki, a pomidory odsączamy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki. Pokrojone parówki i pomidory wrzucamy do cebuli z papryką i dalej smażymy. Makaron odcedzamy i również wrzucamy na patelnię. Wszystko razem smażymy przez

Kuchnia MagdaLeny
Piersi z kurczaka faszerowane gorgonzolą i suszonymi pomidorami w szynce schwarzwaldzkiej 177

prostu pyszny lekki obiad. Składniki 2 pojedyncze piersi z kurczaka 100-150 g gorgonzoli  6-8 suszonych pomidorów (w zależności od wielkości) 2 łyżki oliwy z zalewy od suszonych pomidorów Piersi z kurczaka nacinamy w taki sposób żeby powstała nam kieszonka. Do kieszonek wkładamy pokrojoną w kostkę gorgonzolę i suszone pomidory pokrojone w kostkę. Gotowe piersi obkładamy dokładnie

Piekielna Kuchnia Pati
Zupa meksykańska. 160

skórki z puszki 400 g fasoli czerwonej konserwowej 4 łyżki kukurydzy konserwowej 1/2 cebuli czerwonej 1 szklanka wody Chili pieprz cayenne, natka pietruszki, sól 1/2 papryki czerwonej Pomidory wraz z zalewą przekładamy do garnka, fasolę odcedzamy i dodajemy do pomidorów - zalewamy wodą, doprawiamy do smaku(uważać z chili żeby nie było za ostre). Gotujemy. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę

Moje-pitraszenie
PULPECIKI Z KASZĄ ZAPIEKANE W SOSIE POMIDOROWYM 212

gładką masę. Formujemy pulpeciki i układamy w lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. SOS: Na odrobinie oliwy przesmażamy drobno posiekaną cebulkę oraz czosnek ( uważamy, by czosnek nie przypalił się! ) Dodajemy pomidory wraz z zalewą i na wolnym ogniu podgrzewamy do momentu aż pomidory rozpadną się, a sos zrobi kremowy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem , bazylią , oregano i szczyptą cukru. Gorącym polewamy pulpety

Ostra na Słodko
CUKINIA W SAŁACIE 213

Sałatę przesypujemy do miski. Cukinię myjemy i kroimy w kostkę - nie obieramy ze skóry!!. Mozzarelle wyjmujemy z zalewy,  kroimy w kostkę, Suszone pomidory w oleju odsączamy z nadmiaru zalewy, drobno kroimy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą.      Przygotowujemy dip do naszej sałatki: 2 łyżki wody + 2 łyżki oleju w których były suszone pomidory + 2 łyżeczki

Zdrowo i kolorowo
Faszerowane cukinie w pikantnym sosie pomidorowym 163

opcjonalnie 0,5 woreczka ryżu, ugotowanego 1 łyżka świeżej bazylii, posiekanej 1 łyżka natki pietruszki, posiekanej 125 gramów mozarelli w zalewie (jedna kulka), pokrojona w kostkę 0,5 szklanki tartej mozarelli oliwa Na sos: 2 puszki pomidorów pelati (po 400g każda) 3 ząbki czosnku, drobno posiekane duża szczypta płatków chili sól, pieprz 0,5 łyżeczki cukru(...)Wypełnić je farszem, uciskając do aby dokładnie wypełnił wnętrze cukinii. Odstawić na bok. Rozpocząć przygotowanie sosu. Na mniejszej patelni rozgrzać łyżkę oliwy. Dodać czosnek i krótko przesmażyć. Wlać pomidory wraz z zalewą i lekko je rozdrobnić. Dodać przyprawy i świeżą bazylię. Gotować przez chwilę, aż sos lekko odparuje i zgęstnieje. Sprawdzić czy jest dobrze doprawiony- powinien być wyrazisty w smaku

olalacooking