Przepis na… – Penne al pesto di rucola e noci 435Wspaniałe, północnowłoskie danie, idealne na jesień. Penne al pesto di rucola e noci. Przyrządzicie je w kilkanaście minut. Składniki można dodawać dowolnie, np. znana jest wersja z pancettą (boczkiem), pomidorami koktajlowymi lub kurczakiem. Co tylko Wam podpowie wyobraźnia. Składniki: penne 350 gramów pesto Orzechy włoskie 70 gramów Orzechy piniowe 20 gramów Starty parmezan 70 gramów Bazylia, oregano Czosnek Sól, pieprz
Bon Ton Italia
Sałatka z kaszy jaglanej, buraka i sera korycińskiego 216Sałatka z kaszy jaglanej, buraka i sera korycińskiego Składniki – 2 porcje: Kasza jaglana – 100g Burak – 2 sztuki Kiełki rzodkiewki – 3-4 łyżki Pomidory koktajlowe – kilka sztuk Chrzan – ½ łyżeczki (opcjonalnie) Ser koryciński – 2 garści pokrojonego w kostkę Mix sałata - garść Sos: Sok z ½ limonki Miód – 1 łyżeczka Oliwa z oliwek – 1 łyżka Wykonanie: Buraki myjemy, zawijamy w folię i pieczemy
Kuchnia Bon Appetit
Jednogarnkowy kurczak z ryżem i warzywami po hiszpańsku 199ryżem i warzywami po hiszpańsku Składniki: Ryż basmati Uncle Ben’s – 1 szklanka Pałki kurczaka – 4 sztuki Papryka czerwona – 2 sztuki Papryka żółta – 1 sztuka Boczniaki – 6 sztuk Pomidory koktajlowe – 15 sztuk Papryka wędzona – 1 łyżeczka Papryczka chili – 1 sztuka Czosnek – 3 ząbki Szafran – szczypta Suszony rozmaryn Sól Oliwa z oliwek – 2 łyżki + do wysmarowania formy Kiełbaska chorizo
Kuchnia Bon Appetit
Sałatka z arbuzem, szynką serrano i miętą 216theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Sałatka z arbuzem, szynką serrano i miętą Składniki – 2 porcje: Arbuz – 2 szklanki pokrojonego w kostkę Ogórek zielony – 1 sztuka Pomidory koktajlowe – 1 szklanka Słonecznik – 2 łyżki Mięta – 3 łyżki drobno posiekanej Szynka serrano – 5 plasterków Składniki – sos: Sok z cytryny – 1 łyżka Miód – 1 łyżka Ocet balsamiczny – 1 łyżka Oliwa
Kuchnia Bon Appetit
Sałatka nicejska z grillowanym tuńczykiem 202Sałatka: 400 g polędwicy z tuńczyka 100 g zielonej fasolki 2 jajka 1 główka sałaty rzymskiej 1 czerwona cebula 2 łyżki kaparów garść czarnych oliwek 4 filety anchois kilka pomidorów koktajlowych 1 łyżka posiekanej pietruszki kilka listków świeżej bazylii gruboziarnista sól morska świeżo mielony czarny pieprz Sos: sok z 1 cytryny 1 łyżka octu winnego 1 łyżeczka musztardy Dijon
Food Square
Krewetki z zielonym pieprzem, czosnkiem i pietruszką 223koniec dodać posiekaną natkę pietruszki, jeszcze odrobinę soli oraz świeżo mielony pieprz i całość dokładnie przemieszać na patelni. Podawać na ciepło np. z bagietką i/lub zieloną sałatą z pomidorami koktajlowymi, szalotką i oliwkami
gutfut
Śniadaniowa sałatka ziemniaczana na ciepło 211lubię najbardziej- podana na ciepło, na /lub z świeżym pieczywem. Szczególnie sprawdza się, gdy pozostały nam ziemniaki z obiadu z dnia poprzedniego. Składniki: 1 kg ziemniaków 30 dag pomidorów koktajlowych 1 słoiczek oliwek czarnych 3 gałązki rozmarynu 5 ząbków czosnku sól i pieprz do smaku olej do smażenia lub masło klarowane Wykonanie: Ziemniaki obrać, pokroić i ugotować w osolonej
Tradycyjna Kuchnia
Pomidorki koktajlowe z ziołami do słoików na zimę 190tajemnicy powiem Wam moje czytelniczki (i czytelnicy), że pomidor ma właściwości odmładzające. Kolejne warzywo (owoc) cud! Dlatego właśnie, w ramach robienia nektaru młodości pokażę Wam jak zrobić sobie zapas pomidorów koktajlowych na zimę. Potrzebujemy: 1 kg pomidorków koktajlowych 1 łyżeczka suszonych ziół prowansalskich Zalewa: 0,5 szklanki wody 0,75 szklanki białego octu winnego 1 ząbek czosnku 1 strączek
Marder&Marder Manufacture
Jajka zapiekane w kokilkach. 213łagodnie i równo. Jeżeli macie rano 15 minut, to zróbcie sobie takie śniadanie. Składniki: duże jajka masło lub oliwa śmietana (gęsta kwaśna lub kremówka) sól i pieprz dodatki: ćwiartki pomidorów koktajlowych, cieniutkie plasterki pieczarek, bazylia, młody szpinak, szynka, boczek, salami, karmelizowana cebulka, ser, szczypiorek, wszelkie inne zioła, oliwy smakowe, itp. Wykonanie: Kokilki natłuścić oliwą lub masłem. Jeśli używamy dodatków
zadanie-gotowanie
Podpłomyki gryczano-kukurydziane z tapenadą, grillowanym fenkułem, pomidorami i serem feta 192łyżki kaparów 2 duże filety anchois 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka oliwy z oliwek szczypta płatków chili opcjonalnie sól do smaku Dodatkowo: 1 fenkuł (koper włoski) 10 pomidorów koktajlowych 1 opakowanie sera feta Arla Apetina Snack Pack garść listków świeżej bazylii * PRZYGOTOWANIE Podpłomyki Wszystkie suche składanki wrzuć do miski i dokładnie wymieszaj. Wlej wodę oraz olej i zagnieć ciasto
Food Square
Burger koreczki - najlepsza przekąska na imprezę 298mięsa mielonego wołowego lub np indyka jeśli chcecie wersję bardziej fit 1 cebula 1-2 ząbki czosnku świeżo mielony pieprz, sól żółty ser sałata lodowa papryka ogórek pomidor koktajlowy patyczki do koreczków Do mięsa dodajemy posiekaną cebulę, czosnek i przyprawy. Maczamy dłonie w zimnej wodzie i formujemy małe kuleczki. Patelnie delikatnie smarujemy olejem i na rozgrzaną, wrzucamy nasze pulpeciki
Dobra karma
SAŁATKA Z GRILLOWANEGO ANANASA I KREWETEK 210świeży ananas dostępny 150 g sera fety, pokrojonego w kawałki 200 g piersi z kurczaka 50 g świeżych krewetek 1 opakowanie miksu sałat ciemne oliwki, pomidory koktajlowe sól, pieprz i papryka słodka i ostra w proszku
Kulinarne Fantazje Marioli
Sałatka z marynowaną cebulką 241kolorowa sałatka z marynowaną cebulką, pomidorami i papryką. Letnią porą idealnie pasuje do mięsa grillowanego. Składniki: 1 opakowanie mix sałat 1 słoik złotej cebulki marynowanej Ole! 250 gram pomidorów koktajlowych Pół papryki czerwonej Pół papryki pomarańczowej Pęczek szczypiorku 1 opakowanie sosu sałatkowego paprykowego Sposób przygotowania: Sałatę myjemy i osuszamy, cebulkę marynowaną odsączamy z zalewy, pomidorki koktajlowe kroimy na pół. Paprykę
Bajeczna Kuchnia
Szaszłyki z kurczaka 211mięso na patyku ! Szaszłyki z kurczaka Składniki: 16 szaszłyków 800 g filetów z kurczaka, u mnie odfiletowane udka 1 cukinia, około 400 g 2 żółte papryki 250 g koktajlowych pomidorów 2 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku świeże gałązki rozmarynu Marynata do kurczaka 3 łyżki ketchupu 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 3 łyżki oliwy 1 cebula garść dowolnych
codojedzenia