dokładamy pokrojone warzywa, wszystko dokładnie mieszamy. Pod koniec dokładamy makaron. Jajka roztrzepujemy, solimy. Zalewamy nimi kurczaka z warzywami, lekko odgarniamy boki, żeby jajka się ścięły. Posypujemy szczypiorkiem i dekorujemy pomidorkami koktajlowymi
VioletoweKucharzeniewarzywa i sałatka palce lizać! :) Składniki: 200 gramów kaszy kuskus 1 świeży ogórek 1 pęczek szczypiorku lub dymki - jeśli dymka to w całości wraz z cebulką 5 rzodkiewek 5 pomidorków koktajlowych sól pieprz Kaszę wsypujemy do miski i zalewamy wrzątkiem tak, aby ukryła się pod powierzchnią ok. 1/2 cm. Dodajemy szczyptę soli Gdy kasza wchłonie wodę, mieszamy całość Ogórka obieramy
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comupieczoną z masłem czosnkowym. Pycha :) Składniki: 1/2 główki sałaty lodowej 50 g ziaren siemienia lnianego 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 ogórek gruntowy 4-5 pomidorków koktajlowych 9-10 sztuk mini mozzarelli 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól , pieprz 1 łyżka oleju słodka papryka, kolendra, czosnek, chili, oregano, tymianek
Symfonia smakowainnym przecierem pomidorowym) Wierzch: * (celowo nie podaję ilości, bo każdy lubi inaczej) kawałeczki kurczaka w przyprawie gyros (zostały mi po przygotowaniu Zapiekanki gyros ) pieczarki (pokrojone w plastry) pomidorki koktajlowe (pokrojone w plastry) kukurydza mozzarella (również w plastrach) *Podałam składniki, których ja użyłam - oczywiście można je zastąpić innymi dowolnymi składnikami 1. Placek tortilli posypać startym żółtym serem (równomiernie go rozkładając
Kto ugości moich gości?zimno. Żeby nie było zbyt monotonnie przygotowałam dwa różne nadzienia. Pierwsze z delikatną piersią z kurczaka oraz dużą ilością warzyw. Drugie - z kozim serem, szynką i pomidorkami koktajlowymi. Do podania przyda się dobry sos, np. curry lub salsa
Milion Smakówniewielką domówkę, zwłaszcza jeśli wśród gości będą wegetarianie. Warzywno-serowe tarty są też niezastąpione gdy po prostu chcecie ograniczyć ilość mięsa w swojej diecie. Szpinak, ricotta, parmezan i pomidorki koktajlowe na idealnie kruchym spodzie na pewno przypadną Wam do gustu - zarówno na ciepło jak i na zimno
Milion Smakówsłonecznika. Pokruszona feta wymieszana z migdałami i mango też. Spróbujcie zrobić sobie rano naleśniki z twarogiem i truskawkami, polane syropem klonowym albo grzanki z avocado, szynką parmeńską i rukolą. Pomidorki koktajlowe z miętą i ciecierzycą z odrobiną oliwy z oliwek, tosty z mascarpone, brzoskwinią i tymiankiem albo chałka z masłem i daktylami powinny poprawić Wam humor. Polecamy Wam też gofry
GRUBY WAŁEKtaka sałatka ,kiedy wszystko gotowe i dodajemy parę składników i w 5 minut mamy sałatkę ! Moja taka jest. Składniki -gotowy mix sałat umytych -rzodkiewka -ser koryciński -pomidorki koktajlowe -szczypiorek -bazylia -czarnuszka -glassa sojowa z octem balsamicznym z Modeny Sałatkę wyłóż na talerz, dodaj ser, pokrojone pomidory, rzodkiewkę. Posyp szczypiorkiem, solą i bazylią. Na koniec czarnuszka i glassa sojowa z octem
Z Kuchni Do Kuchnitaką dumną jestem floro-mamą ;) Na pomidorkach koktajlowych pojawiły się już kwiaty, a słoneczniki dojrzewają mimo marnego tej wiosny słońca na balkonie
upichconaserowe. Dlatego na rozpoczęcie sezonu skusiłam się na opcję wege z bio tofu ziołowym oraz mięsną z kawałkami wieprzowiny. W obu przypadkach dodatki stanowiły cebula, pieczarki, papryka, kabeczek oraz pomidorki koktajlowe. Marynata do szaszłyków Zanim mięsko trafi na ruszt nadaję mu aromatycznego posmaku za pomocą prostej marynaty: - 1/4 szklanki oleju rzepakowego - łyżeczka octu balsamicznego - ząbek czosnku - po łyżeczce ziół: słodka
upichconaBlueberry Corner by "jagodzianka" Od kilku dni chodziło za mną pesto. Więc postanowione! Będzie makaron z pesto i pomidorkami koktajlowymi. Uwielbiam te małe czerwone … Przeczytaj cały artykuł Post Włoska zapiekanka pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerminut ,zmiksować na gładki sos . Dodatkowo : szparagi ,pół pęczka ,odłamać twarde końce i obgotować w wodzie przez 2 minuty ,przelać zimną wodą i ułożyć na pizzy lekko dociskając . Tuńczyk ,pomidorki koktajlowe ,nie za dużo ,szparagi są najważniejsze. Pieczemy pizzę w 220 stopniach przez około 20 minut
Ladylaura.Pyszna,chrupiąca i pikantna tak w skrócie można opisać to co dla was właśnie przygotowałam. Składniki: 2 podwójne piesi z kurczaka pekinka 2 papryki czerwone 2 papryki żółte 250g pomidorków koktajlowych 1 czerwona cebula kukurydza z puszki ser Feta 2 łyżki majonezu 2 duże jogurty naturalne 4 ząbki czosnku przyprawa do Gyrosa (u mnie Kamis) sól pieprz oliwa z oliwek
Wielki apetytrazem w bardziej pikantnej wersji bo z dodatkiem papryczki chili. Składniki: jajka ugotowane na twardo 1 łyżka majonezu szczypta kurkumy sól pieprz 1/2 papryczki chili ogórek kiszony 1 pomidorek koktajlowy szczypiorek Sposób przygotowania: Jajka miksujemy na gładką masę. Dodajemy startego na grubych oczkach ogórka,posiekaną papryczkę i majonez i doprawiamy do smaku. Dla ładnego koloru dodajemy szczyptę kurkumy
Wielki apetyt