kakao, ułożyć biszkopty. Posmarować powidłami i na koniec wyłożyć jasne ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 45 - 50 minut. w temp. 180 C. ( ciasto musi się zarumienić ) Polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego
Słodkości i nie tylkomiłośników czekolady. Mocno czekoladowe , biała czekolada przełamuje troszeczkę smak , dodając słodkości muffinkom. Aby mieć czekoladę białą płynną , to polecam zagrzać muffinki w mikrofalówce, pod warunkiem , że nie mają polewy. Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 25 - 30 minut źródło : "Moje smaki życia " Składniki: 250 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody
Słodkości i nie tylkoznowu wyłożyć 2 łyżki ciasta i rozsmarować , do piekarnika na ok. 10 minut i tak do momentu wykorzystania całej masy. Wyjąć ciasto z piekarnika i ostudzić. Można polać polewą czekoladową albo tylko posypać cukrem pudrem. Smacznego
Słodkości i nie tylkociasto na rozgrzana patelnie rozlewamy ciasto i smazymy placki nalesnikowe ( mnie wychodzi ok 15 sztuk ) Na gotowe nalesniki nakladamy serek skladamy w tak zwana chusteczke i na koniec polewamy toffi Mozna podawac Smacznego
Klaudynkowa kuchniaosolonej wody wlewac z lyzki ciasto ksztaltujac kluski Po wyplynieciu klusek gotowac ok 5min W trakcie gotowania klusek rozgrzac w rondelku maslo i odstawic Gotowe kluski polewamy maslem i posypujemy cukrem Mozna jesc Smacznego
Klaudynkowa kuchniarowne czesci i formuje z nich walki, z których potem kroimy kluski Pokrojone kluski wrzucamy na gotujaca sie wode i po wyplynieciu na wierzch gotujemy ok 5min Gotowe kluski polewamy rozgrzanym maslem i posypujemy cukrem Smacznego
Klaudynkowa kuchnianagrzanego do 180 C i pieczemy 10 minut. Lekko studzimy a nastepnie wykładamy pomidory i farsz z cukinii. Jajko i białko mieszamy ze śmietaną i połową startego żółtego sera. Polewamy tartę i pieczemy 30 minut w temperaturze 180 C. Pod koniec oprószamy słodką papryką i resztą żółtego sera. SMACZNEGO
Zainspirowana w kuchniodciskamy. Cebule krolimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Do miski przekładamy cukinię, podsmażoną cebulę, starty na grubych oczkach ser żółty, bułkę tartą i przyprawy. Przygotowane składniki polewamy olejem i roztrzepanymi jajkami. Wszystko mieszamy na zwartą masę i przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze
Zainspirowana w kuchniżaroodpornej formie. Na wierzch każdej gruszki układamy po łyżce ubitej piany. Pieczemy 5 minut. Syrop cały czas gotujemy na małym ogniu aż zgęstnieje. Po upieczeniu wyjmujemy delikatnie gruszki i polewamy zredukowanym sosem
Zainspirowana w kuchnipieczenia mąkę. Ciasto dobrze wyrabiamy i pozostawiamy na noc w lodówce. Następnego dnia kroimy na plasterki, układamy na blasze i pieczemy w 180 C na lekko złoty kolor. Polewę przygotowujemy z roztopionej w kąpieli wodnej czekolady i mleka. Mi z tych proporcji wyszło 86 sztuk
Zainspirowana w kuchniminut i kroimy w kawałki. Jajka gotujemy na twardo i również kroimy w kostkę, podobnie paprykę i ser żółty. Przygotowujemy sos z oliwy, octu i musztardy. Pokrojone składniki polewamy sosem, doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy pokrojoną pietruszką i dokładnie wszystko mieszamy
Zainspirowana w kuchnicukier waniliowy oraz mąkę. Przestudzony budyń łączymy z utartym masłem, następnie dodajemy pokrokone w kosteczkę brzoskwinie. Biszkopt skrapiamy alkoholem, kładziemy na to masę a na masę placek kokosowy. Wierzch polewamy roztopioną w kąpieli wodnej połową gorzkiej czekolady
Zainspirowana w kuchnikroimy piernik na 2 równe cześci. Jeden blat równomiernie smarujemy dżemem i przykrywamy drugim płatem ciasta. Mleczną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem kremówki, po czym rozsmarowujemy polewę na pierniku i odstawiamy do zastygnięcia
Zainspirowana w kuchnipojedynczo żółtka. Ucieramy krem aż masło się rozpuści i odstawiamy do wystygnięcia. Gotowym kremem przekłądamy upieczone placki piernikowe, zostawiamy dosłownie odrobinę na posmarowanie góry a na nią wylewamy polewę (na rozgrzaną patelnię wlewamy miód oraz pokrojone orzechy, chwilę mieszamy
Zainspirowana w kuchnipomarańczy. Wyrabiamy wszystko na gładką masę i odstawiamy na 15 minut do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy ciasteczka i pieczemy 10-15 minut w temperaturze 200 C. Wystudzone ciasteczka smarujemy polewą (podgrzewamy miód wymieszany z sokiem z pomarańczy
Zainspirowana w kuchni