krem. Który jest trochę nietypowy, bo mocno cytrynowy. Dla mnie mógłby być troszkę słodszy, ale innym bardzo smakowało właśnie takie połączenie: kwaskowaty krem i dość słodkie ciasto. Do tego polewa z białej czekolady i chrupiące płatki migdałowe - coś pysznego! W dodatku wygląda uroczo. Może spróbujecie takiego ciasta zamiast tradycyjnego, zwijanego makowca, który lubi robić psikusy...? Makowa panienka Składniki
Pożeraczka, czyli raz adobrzenacieramy solą, przekładamy do naczynia i zalewamy marynata. Odkładamy na 2 dni do lodówki. Po tym czasie szynkę wyciągamy ,osuszamy. Szpikujemy gozdzikami i pokruszonym cynamonem. Wkładamy do brytfanki i polewamy marynata. Pieczemy pod przykryciem około 1,5 godz. w temperaturze 180 stopni.W czasie pieczenia polewamy szynkę wytworzonym sosem
Anioły w kuchniszklanki zimnego mleka 3 pełne łyżki domowej przyprawy do piernika , lub 3 opakowania gotowej przyprawy do piernika www.Skworcu.com.pl 3 łyżeczki sody Dodatkowo: 2 - 3 słoiki powideł śliwkowych Polewa: 15 - 20 dag czekolady 3-4 łyżki mleka 1. W garnku z grubym dnem podgrzewamy masło, smalec, miód i cukier aż składniki się połączą, nie doprowadzamy masy
Apetyczna babeczkawersję na samych żółtkach, to już wiem, że jest to numer 1- gęsty, aksamitny, kremowy, bardziej esencjonalny i … dużo lepszy, po prostu! :) Krem ten ma szeroki wachlarz zastosowań- jako polewa do ciast, masa do przekładania np. biszkoptowych/bezowych blatów, dodatek do deserów, wypełnienie tart czy ciasteczek. Polecam! Proporcje na 300 ml kremu*: * żółtka- 3 szt. * cytryna- 3 szt. ( sok + skórka
Kraina Miodem Płynącaczasie możecie zrobić: Czekoladę potraktujemy w kąpieli wodnej, jak to należy zrobić znajdziecie poniżej:) : http://kobieta.interia.pl/kuchnia/od-podstaw/news-jak-roztopic-czekolade-w-goracej-kapieli-wodnej,nId,971315 Gdy babeczki już ochłoną, należy zanurzyć je w połowie w misce z polewą czekoladową. Odstawić do lodówki na 1 godzinę, poczekać cierpliwie ( nie jest to łatwe :)). Po godzinie cierpliwości można już zajadać się pysznymi babeczkami. Takie babeczki to idealne rozwiązanie na jesienną chandrę
Kredowe Menuciasta, delikatnie mieszając. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 60-70 minut. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem, czy w środku jest dopieczone. Wystudzone ciasto polać polewą. Ja użyłam polewy czekoladowej i kolorowego lukru :) Ciasto ma przepiękny kolor, jest wilgotne i pięknie pachnące, konsystencją przypomina...sernik :) Wyczuwalny zapach kandyzowanej skórki dodaje mu uroku
Codzienna kuchnia niecodziennaorzechy oraz startą marchew, wszystko razem mieszamy łyżką, przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 170 C, i pieczemy ok 1 godziny. Ciasto polewamy dowolną polewą i dekorujemy
Apetyczna babeczkaNastepny przepyszny,kremowy sernik ze stewia w zastepstwie cukru ,o delikatnym cytrynowym smaku i polewa czekoladowa.Ten sernik jest jeszcze bardziej odchudzony od poprzedniego z malinami,poniewaz zamiast 250 ml smietanki kremowki dalam po prostu szklanke chudego mleka.Masa serowa przed napelnieniem foremy jest naprawde rzadka,wiec foremka musi byc bardzo szczelna.Sernik jest duzy, pieklam z 1 kg sera i uzylam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Nadzienie: 300-400 g twarozku + cukier(lub miod)+2 lyzki jogurtu owoce:1 nektarynka,150 g truskawek,garstka borowki amerykanskiej sok z 1/2 cytryny lub 1 lyzka octu balsamicznego Polewa: 150 g malin (u mnie mrozone)-na polewe owocowa 1 lyzka cukru lub miodu 2 lyzki oleju do smazenia nalesnikow wiorki kokosowe-opcjonalnie Wykonanie: Skladniki na ciasto nalesnikowe wymieszac
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!lyzeczki proszku do pieczenia szczypta cynamonu 200 g mielonych orzechow laskowych lub mielonych migdalow 3 jajka M 150 ml oleju 250 g cukru 6o-100 g posiekanej gorzkiej czekolady polewa czekoladowa:60 g gorzkiej czekolady+ 3 lyzki smietany kremowki Wykonanie: Umyta cukinie zetrzec na tarce o grubych oczkach.Wymieszac z maka,soda oczyszczona,proszkiem do pieczenia, cynamonem i orzechami. Jajka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!urlopu w Polsce i czekalo na swoja kolej. Powstal ogromny sernik,bo z 1 kg sera,o bardzo delikatnym smaku amaretto.Smaku dopelnil kajmak zatopiony w serniku i dodatkowo polewa z kajmaku.Nieprzeladowany smakowo,zwiezly,ciezki,wilgotny,pyszny i szykowny sernik na kazda okazje.Sernik upieklam w duzej tortownicy o przekroju 24 cm. Skladniki na spod: 6 sucharkow pelnoziarnistych 100 g mielonych
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!puree z mango (1,5 owocu mango) sok z 1cytryny 1 szklanka cukru+3 lyzki cukier waniliowy 4 lyzki maki ziemniaczanej orzeszki pistacjowe do ozdoby gotowego sernika (opcjonalnie) Polewa z mango na gore sernika:3/4 szklanki puree z mango+1 zoltko Wykonanie: Drobno zmiksowac sucharki z wiorkami kokosowymi i maslem. Wylozyc na spod tortownicy wylozonej papierem do pieczenia
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!oczyszczonej 2 jajka 250 ml mleka 250 g maki 5 lyzek ciemnego kakao 150 g posiekanej gorzkiej czekolady 50 g obranych migdalow- dalam 100 g maly sloiczek powidel sliwkowych Polewa : 50 g gorzkiej czekolady,2 lyzki smietany kremowki,1 lyzka amaretto,1 lyzeczka cukru Wykonanie: Maslo roztopic z muscovado,miodem i przyprawami.Sode rozpuscic w 2 lyzkach cieplej wody.Garnek zdjac
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!tych rzeczy.Przepisy z takimi akrobacjami omijam szerokim lukiem. Efekt ten zostal osiagniety dzieki dodatkowi jogurtu greckiego.Smakuje jak najlepszy deser.Slodki, smietankowy z puchata lekko kwaskowata malinowa czapa.Dodatkowo przybrany malinami i polewa malinowa,po prostu malinowe pysznosci. Moje serniki nie opadaja,nie pekaja,sa po upieczeniu rowne jak stol.Zapraszam zatem do przepisu. Skladniki na spod sernika na tortowmice o przekroju
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!tlustym,aksamitnym kremem kokosowym.Poniewaz smak i zapach mleka kokosowego jest bardzo ulotny,dodalam wiorki kokosowe,ktore ocalily delikatny kokosowy posmak.Babka pieknie urosla.Jest bardzo pulchna, mocno puchata,aromatyczna,pyszna a polewa czekoladowa zastapila u mnie przeslodzony lukier.Polecam! Skladniki: 400 g maki pszennej 70 g wiorkow kokosowych 3 zoltka+ 1 cala jajko 80 g cukru 1 lyzka domowego cukru waniliowego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!