polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:51/582)

Halloween Babeczki Nietoperze 231

dobrze spisze się gotowa polewa. Jedyne co ogranicza Was w przygotowaniu babeczek to wyobraźnia ;) Zapraszam na halloweenowe babeczki nietoperze :) Składniki na proste babeczki waniliowe + serek mascarpone, gotowa polewa czekoladowa lub kuwertura, cukrowe koraliki (można wykorzystać cukrowe posypki lub kolorowy kokos – jak go zrobić można zobaczyć w tym wpisie ). Oczy możecie zrobić na dwa sposoby: z domowej masy(...)potrzeby jako klej. Oczy dla nietoperzy zrobiłam z lukru królewskiego i czekoladowej kuwertury. Wystarczy przełożyć lukier do niedużego woreczka strunowego i wyciskać małe krople na papier do pieczenia, kiedy lukier wyschnie dodajemy czarne źrenice z rozpuszczonej kuwertury czekoladowej. Tak samo można przygotować kły dla nietoperzy. Z gotowej polewy czekoladowej robimy skrzydełka. Rozpuszczamy czekoladę i wyciskamy na papier do pieczenia malując

Ciastkozercy
Kukurydziane kruche ciasteczka 288

olejek waniliowy – 0,5 łyżeczki – mąka pszenna – 70 g – mąka kukurydziana – 40 g – sól – 1 szczypta – polewa czekoladowa biała – 100 ml – polewa czekoladowa ciemna – 100 ml – orzechy laskowe – 50 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Piekarnik rozgrzewamy do 180C. Obie mąki i sól przesiewamy. Masło ucieramy z cukrem(...)wsypujemy przesiane mąki. Dokładnie mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy ( lekko podsypanej mąką ). Wycinamy kieliszkiem kółka. . Pieczemy ok. 12 minut, do stwardnienia i lekkiego przyrumienienia ciasteczek. W tym czasie roztapiamy polewy i siekamy orzechy. Po wyciągnięciu z piekarnika studzimy ciasteczka na kratce i dekorujemy czekoladą i orzechami. Zajadamy po zastygnięciu

Ostra na Słodko
Ciasto czekoladowe z polewą i truskawkami 149

jadam zbyt dużo węglowodanów, ale sam widok i zapach ciasta mi wystarczy. Co na deser przy niedzieli? Polecam przepis na czekoladowe ciasto poniżej. Co na deser – ciasto czekoladowe prostokątna forma 25 cm x 35 cm Składniki: 200 g gorzkiej czekolady, u mnie 75% kakao 6 łyżek kakao bez cukru 100 ml wrzącej wody 100 ml zaparzonej mocnej kawy(...)masło całkowicie się rozpuszczą. Poczekaj aż polewa lekko stężeje i posmaruj nią ciasto. Obłóż ciasto truskawkami i pokrój na kwadraty. Smacznego!     The post Ciasto czekoladowe z polewą i truskawkami appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Orzechowiec 235

zagotować. Wsypać do mleka zmielone orzechy i na wolnym ogniu gotować przez ok.8 minut, ostudzić. Masło utrzeć  w misce, dodawać po łyżce masy orzechowej, cały czas ucierając. POLEWA CZEKOLADOWA Do miski wybić jajko, dodać cukier i kakao, zmiksować. Margarynę rozpuścić, gorącą wlewać stopniowo do jajka, ucierając, aż masa zgęstnieje. Dwie jednakowe  blachy o wymiarach 22x40 cm, nasmarować(...)piec w 180 stop na złoty kolor. SKŁADANIE CIASTA Na pierwszej części kruchego placka rozsmarować powidła śliwkowe, przykryć drugą częścią ciasta. Na ciasto wyłożyć masę orzechową, polać ciasto polewą czekoladową, zrobić wzorki na polewie widelcem, udekorować orzechami. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml

Kuchnia Danusi
Piernik drożdżowy 168

cukru kryształu; 2 szklanki mąki pszennej; 1 opakowanie przyprawy do pierników; 1 łyżeczka sody oczyszczonej; 3/4 szklanki oleju; 3/4 szklanki miodu; bakalie (rodzynki, siekane orzechy,itp.); polewa czekoladowa; Wykonanie: Drożdże rozetrzeć z cukrem i odstawić. Żółtka jaj ubić na puch, dodać rozpuszczone drożdże, olej i miód, składniki dokładnie zmiksować. Następnie do masy jajecznej dodać przesianą przez sito mąkę pszenną(...)minut. Przed wyjęciem z piekarnika ciasto sprawdzić patyczkiem, czy jest upieczone.  Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż na 3 części i przełożyć powidłami śliwkowymi. Przełożone pierniki oblać polewą czekoladową i odstawić, aby polewa dobrze się zastygła

In my kitchen
Ciasto z cukinią i ananasem 113

Krem 1 szklanka soku z ananasa 3/4 budyniu cytrynowego lub waniliowego, bez cukru 3/4 kostki masła 1/2 szklanki cukru Dodatkowo 3-4 plastry ananasa z puszki rozdrobnione orzechy polewa czekoladowa Piekarnik rozgrzać do temp. 170 stopni. Wszystkie produkty sypkie dokładnie wymieszać w misce. W 1/2 szklanki soku rozmieszać budyń, resztę zagotować w małym rondelku. Do gotującego się soku wlać(...)plastry ananasa w kostkę i dodać do kremu. Wymieszać łyżką. Blat ciasta posmarować kremem, przykryć drugim. Najlepiej to robić w kwadratowej tortownicy. Wierzch polać polewą czekoladową i posypać orzechami. Polewa: 1/4kostki masła, 2 łyżki wody, 1/2 szklanki cukru, 2-3 łyżki kakao, podgrzać w rondelku, na małym ogniu cały czas mieszając aby pozbyć się grudek. Zdjąć z ognia, chwilę

gotuj ze mną
Ożyrok vel Pijak 249

lamp. Szeroki wybór, a rzeczy warte swojej ceny, ładnie się prezentują w każdym pomieszczeniu. Samo ciasto to pyszny przekładaniec - biszkopt, masa budyniowa, herbatniki, obficie nasączone wódką i polewa czekoladowa. Nie za słodkie, bardzo miękkie. Wbrew pozorom alkohol nie jest mocno wyczuwalny, chociaż po zjedzeniu kilku kawałków tego ciasta nie radziłabym siadać za kierownicą ;) Polecam! Składniki na biszkopt: 3 jajka(...)dokładnie miksować. Czekoladę połamać na kawałki, rozpuścić z kremówką w kąpieli wodnej. Z biszkoptu odkroić "górkę". Na pozostałej części rozsmarować krem budyniowy, na kremie ułożyć herbatniki. Stopniowo polewać je wódką. Udekorować czekoladową polewą. Schłodzić w lodówce. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Torcik malinowa pokusa. 257

Ekspresowy torcik na biszkopcie czekoladowym z bitą śmietaną i malinami .U mnie maliny trudno kupić ,więc mieliśmy pyszne ciasto z tymi niecodziennymi owocami .Polecam bardzo . Składniki: tortownica 20 cm 4 jajka 4 łyżki mąki 2łyżki kakao 4łyżki cukru o,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka oleju roślinnego 2 łyżki wody Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Białka oddzielamy(...)połowę . Przekładamy bitą śmietaną . 200 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywną masę i przekładamy nią biszkopt. Maliny do dekoracji . Polewa czekoladowa na wierzch biszkoptu . Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 6 łyżek śmietany kremówki 6 łyżek mleka Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej . Dodajemy śmietanę kremówkę

Ladylaura.
Pierniczki nadziewane 567

ostygnięciu są nadal miękkie, a zamknięte na noc w szczelnym pojemniku, zmiękną jeszcze bardziej - ostygnięte pierniczki można udekorować lukrem lub polewą czekoladową Część pierniczków udekorowałam polewą przygotowaną z czekolady i masła oraz niewielkiej ilości słodkiej śmietanki. Taka polewa ładnie się błyszczy i dobrze rozprowadza po pierniczkach, jednakże nie jest całkiem twarda i może lekko się lepić. Jeśli potrzebujemy przechować

Smakołyki Bereniki
Makowiec japoński 84

masła (pół kostki w temperaturze pokojowej) 100 g orzechów włoskich 6 łyżek kaszy manny 6 jajek 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego Polewa czekoladowa: 150 g czekolady mlecznej 8 łyżek śmietany 30% 3 łyżki masła Sposób wykonania makowca japońskiego Do przygotowania makowca potrzebować będziemy przede wszystkim: rondelka, 2 miski, miksera, sita, tarki do warzyw. Jeśli(...)jabłkami jest już gotowy i można go posypać cukrem pudrem lub polać masą czekoladową. W tym celu w rondelku zagotowuję śmietankę i zdejmuje z ognia. Następnie wrzucam połamaną w kostkę czekoladę oraz masło. Wszystko mieszam rózgą kuchenną, aż otrzymam jednolicie gładką masę czekoladową . Wierzch ciasta posmarowanego polewą czekoladową posypuję posiekanymi orzechami lub wiórkami kokosowymi. Możesz też posypać startą skórką pomarańczy

Ania gotuje
Ciasteczka i ciasta na Święta 66

pewnością się na któreś skusicie! Na Boże Narodzenie Smok szczególnie poleca: piernik staropolski , sernik z polewą czekoladową , ciasteczka piernikowe , pierniczki z lukrem , rozgrzewające ciasteczka cynamonowo-imbirowe , ciasteczka migdalowo-czekoladowe , ciasteczka migdałowo-cytrynowe . Udekorowane pierniczki Ciasteczka migdałowo-cytrynowe Ciasteczka czekoladowo-migdałowe Sernik z polewą czekoladową Ciasteczka cynamonowo-imbirowe Ciasteczka piernikowe Piernik staropolski Udekorowane pierniczki Artykuł Ciasteczka i ciasta na Święta pochodzi

Bardzo Gruby Smok
Sernik wiedeński 85

Sernik wiedeński, czyli tradycyjny sernik bez kruchego spodu z dużą ilością rodzynek i skórki kandyzowanej, polany czekoladową polewą. Sernik idealny na Święta Bożego Narodzenia. Czas wykonania: 1 h 30 min Ilość porcji: 12 kawałków (tortownica o średnicy 24 cm) Składniki: 800 g sera twarogowego tłustego 8 jajek 1 ½ szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 150 g masła 3 płaskie łyżki(...)Wsypać mąkę 7. Dodać rodzynki oraz skórkę pomarańczową 8. Masę serową wymieszać z pianą z białek 9. Przelać masę serową do formy 10. Upiec sernik 11. Przygotować polewę czekoladową 12. Posmarować sernik polewą 13. Udekorować sernik skórką pomarańczową Poprzedni 1 z 13 Następny A jakie jest Wasz ulubiony przepis na sernik? Czekam na Wasze komentarze Artykuł Sernik wiedeński pochodzi

KuchniaWeDwoje.pl
Pomarańczowa babka na mące gryczanej (vege) 95

masy dodaję kakao i dokładnie mieszam. Wlewam część z kakao do foremki. Babkę piekę w 180 stopniach przez około 35 min. (do suchego patyczka). Można przygotować polewę czekoladową (przepis na wegańską polewę czekoladową znajdziecie tutaj ), albo posypać cukrem pudrem (ale wtedy babka będzie już z cukrem ) Ja wybrałam tym razem opcję sauté Po wystygnięciu babka jest gotowa do jedzenia. Smacznego

Słodki sentyment
Sernik Na Białkach 160

serową przekładamy na spód z ciasteczek. Sernik pieczemy w 180 stop przez 50 - 60 minut Polewa czekoladowa 6. W garnuszku umieszczamy wszystkie składniki na polewę czekoladową. Zagotowujemy i gotujemy do lekkiego zgęstnienia. Następnie polewamy wystudzony sernik. Smacznego !! Zapraszam na  stronę Ambition  https://ambition.pl

Gotowanie...to proste !
Pomarańczowa babka na mące gryczanej (vege) 93

masy dodaję kakao i dokładnie mieszam. Wlewam część z kakao do foremki. Babkę piekę w 180 stopniach przez około 35 min. (do suchego patyczka). Można przygotować polewę czekoladową (przepis na wegańską polewę czekoladową znajdziecie tutaj ), albo posypać cukrem pudrem (ale wtedy babka będzie już z cukrem ) Ja wybrałam tym razem opcję sauté Po wystygnięciu babka jest gotowa do jedzenia. Smacznego

Słodki sentyment