polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:304/582)

Babka piaskowa 163

sprawia, że ciasto wydaje się suche. W każdym bądź razie zawsze ktoś chętny na babeczkę się znajdzie. Ja lubię ją zajadać razem z herbatką i najlepiej jak jest polana polewą czekoladową. składniki: 250 g miękkiego masła 4 jajka 200 g cukru 150 g mąki pszennej 150 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli dowolny aromat ( można pominąć

Monia miesza i gotuje
Ciasto brownie bounty 270

małym rondelku rozpuść skondensowane mleko delikatnie podgrzewając. Dodaj śmietankę i doprowadź do wrzenia. Dodaj wiórki i kokosową mąkę. Wymieszaj. Przestudź masę i wyłóż na brownie. Wyrównaj powierzchnię. Przygotuj czekoladową polewę. Wszystkie składniki rozpuść w kąpieli wodnej. Rozprowadź polewę na cieście. Pokrój brownie w kostkę po zastygnięciu polewy. The post Ciasto brownie bounty appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Sernik "Chatka Puchatka" 554

serowej i zamykamy domek przy pomocy folii. Dokładnie dociskamy całość, owijamy folią i umieszczamy na noc w lodówce. Przed dokładnym zawinięciem warto dokładnie wyrównać górę domku. Następnego dnia przygotowujemy polewę czekoladową. W garnuszku podgrzewamy śmietanę niemalże do wrzenia. Zdejmujemy z ognia i wrzucamy czekoladę. Mieszamy, aż się rozpuści. Smarujemy domek i posypujemy wiórkami kokosowymi. Odstawiamy do ostygnięcia. Smacznego

Kolizje Smaków
Babka kokosowa z morelami 163

wilgotna dzięki dodatkowi mleka kokosowego. Pożywna i syta, bardzo przypomina keks. Idealna i na drugie śniadanie i do popołudniowej kawki. Łasuchy będą mruczeć z zadowolenia! Myślę, że "otulona" białą polewą czekoladową może pięknie prezentować się na Wielkanocnym stole. Zapraszam do przepisu! Składniki: 100 g wiórków kokosowych 100 mielonych orzechów laskowych   200 g masła 120 g ksylitolu/cukru 5 jajek

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik gotowany z jabłkami i 3 urodziny bloga 189

przez kilka minut, aż zmiękną, a sok odparuje. Zdjąć z ognia, dodać galaretkę w proszku i dokładnie wymieszać. Masę jabłkową wyłożyć na ciasto, przykryć ostatnim plackiem, lekko docisnąć. Udekorować polewą czekoladową. Schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Neleśniki z serem (placki z budyniem) 151

przygotować nadzienie z sera. Wszystkie składniki rozmieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.  Każdy z placków posmarować twarożkiem, zwinąć i obsmażyć na maśle. Podawać z ulubionymi dodatkami, np. ze śmietaną, polewą czekoladową, dżemem - czy świeżymi owocami (wg gustu

Di gotuje
Mazurki Wielkanocne mini 171

Składniki: mąka pszenna 300 g margaryna 200 g cukier 100 g żółtko 1 szt śmietana 18% 2 łyżki  Dodatkowo: masa orzechowa z kawałkami orzeszków   Helio kuleczki czekoladowe polewa i dekoracja biała Helio polewa i dekoracja deserowa Helio gwiazdki żółte kolorowy lukier    Ciasto: Do misy wsypujemy mąkę pszenną( przesiana), dodajemy cukier,margarynę i żółtko

Różowa kuchnia
Placek "Łaciaty". 111

wykładamy na blaszkę posmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. Masę serową wykładamy łyżką na ciemną w postaci kleksów. Piec ok. 60 minut w temperaturze 180 stopni. Na wierzch polewamy polewą czekoladową lub posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Magia jedzenia.
SNIKERS LENY 286

zimnej kaszki i całość ręcznie ucieramy.    Krem wykładamy na część upieczonego zimnego placka z orzechami .  Przykrywamy to drugim plackiem i całość polewamy polewą czekoladową lub roztopioną czekoladą.   DOBRA rada: Ciasto najlepiej przygotować na ok . 1-2 dni przed planowanym spożyciem, wtedy jest najsmaczniejsze i zdąży zmięknąć , gdyż w tym samym dniu

Moje Słodkie Piekiełko
Świąteczne Pierniczki 153

domowej pasieki 2 jajka szczypta soli szczypta cynamonu 4 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia 4 łyżeczki kopiaste przyprawy do piernika lub do ciastezek korzennych Oblewam część z nich polewą czekoladową. Na zdjęciu własnie te oblane czekoladą;) Miód, cukier i masło (margarynę) podgrzewam w garnuszku, cały czas mieszajać ale UWAGA nie zagotować. Gy masa ta przestygnie dodaję rozkłócone jajka ze szczyptą

Moje Słodkie Piekiełko
Zebra 500

wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 60-70 minut (przed wyjęciem koniecznie sprawdźcie stan upieczenia za pomocą patyczka!). Wystudzoną zebrę można oprószyć cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową białą lub ciemną (można też zrobić paski z obu czekolad, aby współgrały ze środkiem ciasta :)). Smacznego

MyCookBook.pl
Ciasto W-Z tylko kremu mi zabrakło... 168

nasączamy go resztą ponczu. Lekko dociskamy.  W rondelku podgrzewamy 200g kremówki, dodajemy pokruszoną tabliczkę czekolady (użyłam z orzeszkami) i mieszamy do uzyskania gładkiej czekolady. Ciasto oblewamy przygotowaną polewą czekoladową, wstawiamy do lodówki. Po 20 minutach dekorujemy wierzch ciasta małymi różyczkami, wkładamy ponownie do lodówki na około 4 godziny. Najlepiej na całą

Gotowanie i blogowanie
Czekoladowa pychotka 118

natłuszczoną i posypaną skruszonymi biszkoptami lub bułką tartą. Ciasto pieczemy w temperaturze 175 stopni C przez ok 30 minut do tak zwanego "suchego patyczka" po upieczeniu studzimy polewamy polewą czekoladowa przygotowaną z czekolady którą topimy w kąpieli wodnej z dodatkiem śmietany.  Smacznego

kgwjanczewo
polewa czekoladowa 91

Polecam bardzo prostą w wykonaniu polewę czekoladową

Ugotujmy Coś
Straciatella morelowa 131

śmietankę z cukrem pudrem, a  następnie delikatnie mieszamy z serkiem i rozpuszczoną żelatyną. Wykładamy na ciasto. Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem w kąpieli wodnej i polewamy nią wierzch ciasta. Możecie także zrobić tradycyjną polewę czekoladową, bo ta z czekolady przy krojeniu "brudziła krem" co widać na zdjęciach. Smacznego

Cynamonowe szczęście

Proponowane wyszukiwania