polędwiczki - 3109 przepisów (strona:22/208)

Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym / Pork Loin in Gravy 102

Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym to świetny pomysł na obiad dla całej rodziny. Pyszny gulasz z polędwicy to szybsza wersja gulaszu wieprzowego, fantastycznie smakuje z ryżem, kaszą czy ziemniakami. Zobaczcie, jak szybko przygotować pyszny gulasz z polędwicy na poniższym filmie: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube   Polędwica wieprzowa w sosie pieczarkowym jest(...)marynować mięso dłużej niż 30 minut, ale jeśli bardzo Wam się spieszy, wrzućcie je na patelnię od razu po obtoczeniu w marynacie.  Pamiętajcie, że mięso smażymy króciutko, bo polędwiczka wieprzowa jest gotowa bardzo szybko - długa obróbka termiczna nie jest potrzebna, może niepotrzebnie wysuszyć mięso.  Polędwiczki wieprzowe duszone w sosie własnym świetnie smakują z pieczarkami, ale jeśli nie przepadacie

Lekcje w kuchni
Polędwiczki w cieście francuskim z pieczarkami 87

macie pomysłu na weekendowy obiad? Jeśli tak to zapraszam do wypróbowania pysznej, delikatnej polędwiczki pieczonej w cieście francuskim z pieczarkami. Do tego garść sałat z odrobiną oliwy. Pycha. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Polędwiczki w cieście francuskim z pieczarkami Składniki 1 polędwiczka wieprzowa 1 opakowanie ciasta francuskiego 600 g pieczarek 10 plastrów szynki dojrzewającej 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka(...)natki pietruszki 1 jajko pieprz sól tymianek papryka słodka papryka ostra 4-5 łyżek oleju 1 łyżka masła klarowanego Instrukcje Polędwiczkę dokładnie oczyszczamy z włókien. Nacieramy solą, pieprzem, tymiankiem papryką słodką i ostrą. Owijamy folią spożywczą ew. wkładamy do woreczka i odstawiamy do lodówki na min. 1 godzinę, a najlepiej na całą noc. Pieczarki obieramy, blendujemy, ścieramy na tarce

To co lubię - gotuję i polecam
Polędwiczki drobiowe z młodymi ziemniakami 118

Polędwiczki drobiowe z młodymi ziemniakami i fasolką szparagową to klasyczny obiad pierwszych tygodni lata. My dodaliśmy amerykański akcent,czyli ugotowaną kukurydzę. Danie do zrobienia w 15 minut. To danie przygotujesz w czasie, w jakim gotują się ziemniaki, czyli w 15 minut. Jeśli masz garnek do gotowania na parze, do przygotowania całego obiadu wystarczą Ci dwa naczynia! Czas na przygotowanie(...)minut Czas na gotowanie : 15 minut Poziom trudności: Łatwy Liczba porcji : 2 Składniki: 300 g polędwiczek drobiowych 300 g młodych ziemniaków 300 g fasolki szparagowej 1 duża kukurydza 2 łyżeczki suszonego oregano 1 łyżeczka granulowanego czosnku 2 1/2 łyżki oleju roślinnego 1 łyżka masła 2-3 łyżki siekanej natki pietruszki Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Zamarynuj mięso

Niedzielny kucharz
Polędwiczka wieprzowa pieczona w boczku i cieście francuskim 143

Dzień dobry :-) Jeśli nie macie pomysłu na obiad, a lubicie polędwiczki wieprzowe, to polecam taką pieczoną w boczku i cieście francuskim. Polędwiczkę najlepiej dzień wcześniej zamarynować. Do polędwiczki podsmażyłam czarowną cebulkę i czosnek. Na drugi dzień owijamy ją tylko boczkiem i ciastem i pieczemy. U nas podana z warzywami. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: około 400 g polędwiczki(...)sezam (niekoniecznie) 1. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oliwie. Jak się nam zeszkli dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek i smażymy dosłownie chwilkę. Odstawiamy do przestudzenia. 2. Polędwiczkę myjemy, osuszamy ręcznikiem, usuwamy błonki. Do miseczki dajemy 1 łyżkę oliwy, naszą cebulkę i czosnek, sól i pieprz. Mieszamy. Nacieramy tym wszystkim naszą polędwiczkę, wkładamy do miseczki, owijamy folią spożywczą

kruche babeczki
Medaliony z polędwiczki wieprzowej w cieście piwno-serowym 118

Bardzo lubię polędwiczki wieprzowe w takim wydaniu. Delikatne mięso otulone ciastem z dodatkiem sera smakują wyśmienicie, a przyrządzenie takiego posiłku zajmie kilkanaście minut. Idealne rozwiązanie na szybki i pyszny sobotni obiad. Polecam Składniki: – 1 polędwiczka wieprzowa (u mnie 630g) – 100g twardego sera żółtego (u mnie 50g sera cheddar i 50g sera gouda) – 150ml dowolnego piwa jasnego(...)pieczenia – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie sól, papryka słodka, imbir mielony, kurkuma, pieprz, czosnek granulowany) – 2 łyżki masła klarowanego lub innego tłuszczu do smażenia Polędwiczkę oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić na medaliony o grubości około 2,5-3cm i bardzo delikatnie ubić tłuczkiem do mięsa albo ręką. Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Piwo wlać

Smaki Armine
Polędwiczki wieprzowe w sosie z papryką / Pork Tenderloin with Red Bell Pepper Sauce 78

Polędwiczki wieprzowe w sosie z papryką / Pork Tenderloin with Red Bell Pepper Sauce Tym razem kolejna ciekawa propozycja na bardzo szybki i pyszny obiad. Polędwiczki w sosie z papryką przygotowuje się błyskawicznie. Aby mięso było mięciutkie i delikatne, wystarczy mu krótka obróbka termiczna. Do sosu możecie wykorzystać też inne ulubione warzywa, sprawdzą się również pieczarki lub kurki. Ja do polędwiczek(...)sosie najbardziej lubię podawać ziemniaczane puree, ale wspaniale smakują też z kaszą lub ryżem. Polecam, smacznego:) Polecam tez polędwiczki w sosie pieczarkowym:) Przepis na polędwiczki w sosie z papryką: mała polędwiczka wieprzowa, duża czerwona papryka, cebula, 2 ząbki czosnku, mała marchewka, ok. szklanki wody lub bulionu drobiowego, ok. łyżeczki mąki ziemniaczanej, kilka łyżeczek posiekanego koperku, przyprawy do smaku: sól, pieprz

Lekcje w kuchni
Gulasz z polędwiczki wieprzowej / Pork Tenderloin Stew 95

Kliknij tu, by subskrybować Click here to subscribe Gulasz z polędwiczki wieprzowej / Pork Tenderloin Stew W dzisiejszym filmie nauczymy się, jak przygotować gulasz z polędwiczki wieprzowej - jest łatwy i błyskawiczny w przygotowaniu, świetny dla początkujących w kuchni i nie tylko. Mięciutkie, delikatne kawałki mięsa w sosie to idealny obiad na chłodne dni. Nauczycie się też, jak przygotować popularną surówkę(...)pora , która jest fantastycznym dodatkiem do dzisiejszego dania. Mięso smażymy króciutko, bo polędwiczka wieprzowa jest gotowa bardzo szybko - długa obróbka termiczna nie jest potrzebna, może niepotrzebnie wysuszyć mięso. Do potrawy nie musicie dodawać warzyw wybranych przeze mnie. Dodajcie ulubione lub te, które akurat macie w lodówce. W gulaszu świetnie sprawdzą się też pieczarki albo ogórki kiszone pokrojone w kostkę, które

Lekcje w kuchni
Roladka z polędwiczki wieprzowej z grzybami i boczkiem 133

Polędwiczka wieprzowa to bardzo smaczna i efektowna propozycja na świąteczny obiad,  w połączeniu z grzybkami i boczkiem nabiera jeszcze więcej aromatu.  Składniki: ok. 600 gram polędwiczki wieprzowej płaska łyżeczka tymianku suszonego lub 2 gałązki świeżego 1/3 łyżeczki majeranku płaska łyżeczka ostrej papryki 3 ząbki czosnku 3 łyżki oleju dodatkowo: 3 łyżki oleju 200 gram boczki w plastrach(...)podgrzybków 200 ml wody 1 cebula 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka masła pieprz, sól świeża natka pietruszki Przygotowanie: Przygotowujemy marynatę z czosnku, tymianku, majeranku, ostrej papryki, oleju. Marynujemy polędwiczkę przez co najmniej 2 godziny. Najlepiej jednak byłoby zamarynować mięso na noc. Polędwiczkę obsmażamy na oleju z każdej strony bardzo dokładnie.  Grzybki suszone gotujemy do miękkości. Drobno siekamy

Życie zaczyna się w kuchni
Przepis dnia: Ryż yangchow z polędwiczką i krewetkami 138

Polędwiczka, krewetki, ryż, jajka i groszek. Wystarczą cztery składniki, żeby zrobić szybkie i pyszne danie. Tajemnica smakowitości smażonego ryżu yangchow tkwi w jajkach:) Czas: 25 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji: 2 duże Ryż yangchow – ryż z jajkami Ryż yanchow można podać z różnymi dodatkami. Dobrze pasuje do niego polędwiczka i krewetka Danie to możecie spotkać pod różnymi nazwami(...)prawdą, ryż do yangchow powinien być wczorajszy, bo najlepiej się smaży, nie zawiera tyle wody co świeżo ugotowany. Przepis pochodzi z serwisu Thespurceeats.com Składniki: Około 0,5 kg polędwiczki wieprzowej 200-300 g krewetek najlepiej surowych 2 jajka 1 mała cebula ½ szklanki ryżu 1 szklanka mrożonego groszku 5 łyżek oleju 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka octu rybnego Mały pęczek

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień: 5 dań z maks 5 składników 150

Dania z 5 składników to: polędwiczki w czosnkowej glazurze, filety francoises w sosie cytrynowym, zielone curry z krewetkami, błyskawiczny ryż z kurczakiem po chińsku, makaron z pieczonym kalafiorem. 5 dań na pięć dni tygodnia, każde maksymalnie z pięciu składników. 3X5:) „The simpler the better” – to hasło przewodnie menu na ten tydzień. Dania są nieskomplikowane, a raczej po prostu proste(...)trywialnego? Wcale tak nie musi być. Jeden składnik tego przepisu sprawia, że z klasycznej potrawy każdej zabieganej pani domu powstaje danie o niecodziennym smaku i fakturze. Zobacz przepis Czwartek: Polędwiczki w glazurze czosnkowej adobo Na pozór ostre i palące jak sam diabeł, ale po chwili okazuje się, że to ulotna pikanteria czosnku, który stanowi podstawę marynaty i glazury w jednym

Niedzielny kucharz
Polędwiczki wieprzowe smażone z cebulą 134

Polędwiczki wieprzowe są jednym z najdelikatniejszych mięs, dlatego przygotowanie potrawy nie zabiera dużo czasu. Mięso jest delikatne i pyszne w smaku Co potrzeba: 2 polędwiczki wieprzowe (ok. 1 kg), 6 średnich cebul, sól, pieprz świeżo zmielony, czosnek granulowany, ostra mielona papryka, olej do smażenia, 1 pełna łyżka masła Wykonanie: Polędwiczki kroimy na plastry o grubości ok. 2,5 cm każdy(...)pieprzem, czosnkiem granulowanym i ostrą mieloną papryką. Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Na dużej patelni rozgrzewamy 4 łyżki oleju z 1 pełną łyżką masła, układamy pierwszą porcję przyprawionych polędwiczek tak, żeby nie nachodziły na siebie, smażymy na średnim płomieniu po 4 minuty z każdej strony, przekładamy bez tłuszczu na talerz. Na patelnię wlewamy kolejne 4 łyżki

Bułka z Chlebem
Jak zrobić obiady na tydzień w jeden dzień – to prostsze niż myślisz 141

przygotowane przez nas w miniony weekend. W dwie godziny wyczarowaliśmy menu na tydzień złożone ze skrzydełek w domowym sosie BBQ, sałatki Cobb z kurczakiem, awokado i jajkiem, pęczotto z polędwiczką, pieczonymi brukselkami, batatem i dynią, chińskich noodle z polędwiczką i boczniakami, marokańskiej zupy krem z pieczonych warzyw i łososia z warzywami z pieca i kaszą jaglaną. Gdy wszystko było gotowe(...)menu na tydzień podstawą lub ważnym składnikiem kilku dań były pieczone warzywa. Pieczone brukselki, bataty i dynię (czyli dokładnie ten sam zestaw) wykorzystaliśmy w dwóch potrawach – w pęczotto z polędwiczką i jako dodatek do pieczonego łososia. Pokrojenie podwójnej ilości warzyw nie zabiera specjalnie więcej czasu. Za to po ich upieczeniu mieliśmy już dwa obiady w połowie gotowe. Dwa razy

Niedzielny kucharz
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W SOSIE 143

Polędwiczki wieprzowe w sosie często są w naszym domu. Nie dlatego, że jest to jedna z najcenniejszych części mięsa wieprzowego ale dlatego, że szybko się ją przygotowuje. Polędwiczki możemy zapiec klasycznie, nafaszerować np szparagami lub przygotować w sosie własnym czy koperkowym. Polędwiczka ma dość uniwersalne zastosowanie więc mamy nieograniczone możliwości jej przygotowania. Mięso polędwiczki wieprzowej jest delikatne i kruche(...)Składniki: 2 polędwiczki 2 sztuki cebuli sol pieprz papryka w proszku olej do smażenia 300 ml bulionu 1 łyżka mąki pszennej Polędwiczki oczyścić i pokroić w grubsze plastry. Delikatnie rozbić za pomocą np. dłoni. Każdy plasterek mięsa przyprawić solą, pieprzem i papryką z obu stron.  Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka. Dodajemy polędwiczki, posypujemy odrobiną mąki pszennej

Kuchnia w oparach
POLĘDWICZKA PIECZONA NA CEBULI 163

świątecznym stole nie może zabraknąć różnego rodzaju mięs. Jednym z nich jest wieprzowa polędwiczka, która przyrządzić możemy na wiele sposobów. Tak przygotowana zadowoli każdego jej fana. Jest pyszna Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa ok 80 dag 3 cebule sól ziołowa, pieprz, słodka papryka olej do smażenia Wykonanie: Polędwiczkę myjemy, osuszamy ręcznikiem, nacieramy wszystkimi przyprawami, odstawiamy do lodówki na min dwie godz(...)rozgrzany olej wykładamy polędwiczkę, obsmażamy ze wszystkich stron.  Na tym samym oleju szklimy pokrojone w piórka cebule.  Do naczynia do zapiekania układamy polędwiczkę, obkładamy cebulą. Pieczemy 20 minut, po tym czasie wyjmujemy z piekarnika, przez pięć minut trzymamy pod przykryciem aby polędwiczka doszła.  Tak przygotowana polędwiczka jest soczysta

Z Majeczką w kuchni
Polędwiczki wieprzowe z purée z marchwi i gruszki 109

przepis to pomysł na ekspresowy, prosty w przygotowaniu i smakowity obiad ze składników, który każdy z pewnością znajdzie w swoim domu. Delikatne polędwiczki wieprzowe usmażone na klarowanym maśle i podane na purée z marchwi z odrobiną imbiru oraz kremowym purée z gruszki z dodatkiem serka mascarpone. Czyż nie brzmi to pysznie? Dodatkowo danie przybrałem jeżynami, które fajnie przełamują delikatny smak(...)dodatków. Spróbujcie koniecznie! ;) * SKŁADNIKI na 4 porcje Polędwiczki: 600 g polędwiczek wieprzowych 1 łyżka świeżego rozmarynu pieprz ziarnisty, np. czerwony sól morska klarowane masło Purée marchwiowe : 4  marchewki 1 łyżeczka masła 2 cm świeżego imbiru 50 ml śmietany kremówki 36 % sól Purée gruszkowe: 4 gruszki 1 łyżka masła 1 gałązka rozmarynu 100 g sera mascarpone szczypta gałki muszkatołowej pieprz

Food Square