O tym, że polędwica wieprzowa to pyszne i delikatne mięso nie trzeba nikogo przekonywać. Dziś sposób na prosty i szybki w przygotowaniu sposób na przygotowanie obiadu
MarcinChefRozpoczynam nowy, nietypowy tydzień konkursowy:) Co będzie się działo? Nie zdradzę za wiele, po prostu zaglądajcie 🙂 Dzisiaj zaczynam od konkursu i zarazem akcji kulinarnej o
WiszniówkaPolęwica wieprzowa to pyszne, delikatne mięso, które pokochali Polacy. Będąc amasadorem Somersby w kampanii Streetcom, postanowiłem połączyć jabłokowy smak właśnie z tym mięsem. Co z tego
MarcinChefTym razem z piekarnika Składniki 1 polędwica wieprzowa marynata: 1 łyżka masła 3 ząbki czosnku skórka z 1/2 cytryny sok z 1/2 cytryny 3-4
czarrna od kuchniCo potrza? polyndwiczki ze świni- wiela zjycie, tela zrōbcie citrōłna [1] połra [2] gałōnzek rozmarynu pieprz i sōl bojtlik [3] szpinatu [4] – niech
Chop w kuchnioliwek, 1 łyżka soku z cytryny, 3 marynowane papryczki peperoni czereśniowej, sól himalajska do smaku, pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku. Przygotowanie: Filety z kurczaka myjemy, odcinamy polędwiczki i rozbijamy jak najcieniej. Fileta doprawiamy solą i pieprzem. Do mięsa mielonego dodajemy namoczoną wcześniej i odciśnięta bułkę, jajko i mieszamy. Dodajemy drobno posiekaną papryczkę chili , szpinak i doprawiamy
Moniki Smakołykipierś z kurczaka sól pieprz chrzan z pigwą ETERNO grillowy rarytas ETERNO Opcjonalnie: podałam z zapiekanymi ziołowymi ziemniaczkami, które przygotował mój syn, Wykonanie: Z piersi wykroiłam polędwiczki, które schowałam do lodówki (następnego dnia użyłam je do jajecznicy). Podzieliłam mięso na dwa osobne filety, które rozbiłam dość cienko tłuczkiem do mięsa. Wewnętrzną część posoliłam i posypałam świeżo zmielonym
Blondynka GotujeMIEJSCE: ZUPA CEBULOWA Z GRZANKAMI LINK http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/08/zupa-cebulowa-z-grzankami-smyakowita.html 5 MIEJSCE: SAŁATKA Z TORTELLINI LINK: http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/07/saatka-z-tortellini.html 6 MIEJSCE: MUFFINKI Z MALINAMI LINK: http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/08/muffinki-z-malinami.html 7 MIEJSCE: POLĘDWICZKI WIEPRZOWE LINK: http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/09/poledwiczki-wieprzowe-w-sosie.html 8 MIEJSCE: DESER Z TRUSKAWKAMI LINK: http://smykwkuchni.blogspot.com/2014/04/deser-z-truskawkami-dietetyczny.html 9 MIEJSCE: SMAŻONE ŚLEDZIE LINK: http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/09/smazone-sledzie.html 10 MIEJSCE: DRINK Z BLUE CURACAO
SMYKWKUCHNIząbek czosnku 1,5 szklanka śmietany 30% 1 szklanka rosołu sól pieprz przyprawa do kurczaka lub słodka papryka masło do smażenia opcjonalnie odrobina szczypiorku Przygotowanie 1. Od piersi odcinamy polędwiczkę, też możemy ją usmażyć razem z piersią. Mięso nacieramy solą,pieprzem oraz przyprawą do kurczaka (przyprawy używamy tylko odrobinę, wyłącznie dla ładnego koloru po usmażeniu). Pierś smażymy na rozgrzanym maśle
zjem to blog kulinarnysoczysta, a słono-słodka marynata smakuje wyśmienicie. Żeby przygotować marynatę potrzebujemy jedynie miód i sos sojowy. Mięsko podałam z kapustą Pak Choi, ale nic nie stoi na przeszkodzie aby polędwiczkę podać z ziemniakami i np. czerwoną kapustą :) Składniki (2 porcje): 300-400 g polędwicy wieprzowej 2 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego (najlepiej ciemny) 2 ząbki czosnku 1 łyżka czarnego
Tajskie smakimisce delikatnie wymieszaj pomidory, brzoskwinie, piórka cebuli i zioła. Jeżeli podajesz sałatkę z grillowanym kurczakiem , umyj mięso i oczyść z włókien. Pokrój na 4 części. Ja zazwyczaj odkrawam polędwiczki (czyli nieduży podłużny kawałek mięsa odstający od piersi), zaś samą pierś kroję na dwa cienkie filety prowadząc nóż równolegle do deski. Jeżeli brzmi to dla Ciebie zbyt skomplikowanie, przekrój
Chilli Czosnek i OliwaOliwę utrzeć z kostkami rosołowymi. Marynatą natrzeć pierś i odstawić na godzinę .Szpinak podsmażyć na łyżeczce oliwy z dodatkiem soli, pieprzu.Pierś posmarować majonezem, położyć szpinak, ułożyć kawałek odciętej polędwiczki z piersi.Zwinąć roladkę, spiąć wykałaczką, obtoczyć w pozostałej oliwie z kostką i smażyć na oliwie z każdej strony na rumiano
Moje domowe kucharzeniecayenne na kuskusie Kurczak z cukinią i zieloną papryką w pomidorach Leczo Ogórkowa na skrzydełkach z dymką Pieczarkowa z kuskusem Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Ratatuja z soczewicą Ravioli z semoliny z ricottą, cukinią i suszonymi ziołami skropione oliwą z oliwek z białych trufli Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane
Moja smaczna kuchniacudowny smak i aromat. Inspiracją był przepis znaleziony tutaj (klik) . Przepis na ok.6-8 porcji. Składniki: - 2kg filetów ryb morskich (u mnie tym razem: łosoś, miruna nowozelandzka,okoń nilowy i polędwiczki dorsza atlantyckiego) - ok.500g różnych owoców morza: ośmiorniczki, krewetki, kraby, homary, mule..) - 2 marchewki - 2 duże cebule - kilka ząbków czosnku (u mnie cała główka) - biała część pora - 500g pomidorów - 1 szklanka
Smaczne Zdrowepatelni Sałatka z kaszy jęczmiennej z chrupiącymi warzywami Ziemniaczana sałatka z bobem i świeżymi ziołami Kalafior z cukinią w pomidorach z oregano i chilli z cayenne na kuskusie Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Chrupiąca sałatka z białej kapusty z koperkiem Sałatka z kukurydzy z pomidorami i natką pietruszki Duszone warzywa śródziemnomorskie Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem
Moja smaczna kuchnia