rozkochałam się w kolorowych zdrowych owocowych koktajlach. Codziennie rano robię sobie gęsty koktajl lub smoothie, który pije na pierwsze lub na drugie śniadanie. Czasami dodaję do nich siemię lniane, płatki owsiane lub otręby. Kombinacji i możliwości jest bez liku, ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia! Zawsze staram się wykorzystywać sezonowe owoce, a teraz już nie mogę się doczekać naszych rodzimych świeżych
Kulinarne przygody Gatityokropna, ale dziś drobna rekompensata, Przepis na omlet niczym biszkopt 😍 Wymyślony przez mojego trenera 💪 Składniki: zmielone na mąkę: -30g kaszy jaglanej -15-17g siemia lnianego -15g płatków owsianych -20g wiórków kokosowych 4 jajka L 150g twarogu chudego 10-15g jagód goji 20g odżywki białkowej 0,5 małej łyżeczki sody ewentualnie słodzidło Sposób przygotowania: Wrzucamy wszystkie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćzdrowy! Spód: daktyle 1 garść suszone śliwki 1 garść orzechy pekan 1 garść morele suszone niesiarkowane 1 garść mielone siemię lniane 2 łyżki żurawina 1 garść płatki owsiane bezglutenowe 3/4 szklanki migdały 1 garść syrop daktylowy 3-4 łyżki Wypełnienie: mrożone wiśnie 1 opakowanie ksylitol do mrożonych wiśni 2 łyżki orzechy pekan
AZgotuj!składem). Moja dzisiejsza propozycja to domowe Markizy z kremem czekoladowym. Są wegańskie (jeśli nie dodamy miodu a zamiast zwykłego mleka damy roślinne), bez glutenu (jeśli użyjemy mąki z bezglutenowych płatków owsianych), bez laktozy oraz jajek. Ich przygotowanie nie zajmuje wiele czasu a smakują wyśmienicie. Musicie ich koniecznie spróbować! Wartości odżywcze na 100 g: 247 kcal
Health-Fit-Lifehansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na 2 duże słoiki: 300g płatków owsianych ¾ szklanki soku pomarańczowego 1 banan’ 2 łyżki miodu 100g łuskanego słonecznika 100g pestek dyni 100g orzechów nerkowca 100g orzechów laskowych 2 łyżki nasion chia 100g żurawiny suszonej (użyłam żurawiny
Kuchnia w czekoladziejakie znacie świąteczne propozycje, które możemy przygotować z dziećmi? Szukamy inspiracji ;) Składniki: 100 g rozpuszczonego masła 2 jajka 125 ml mleka 150 g mąki pszennej 100 gram zmiksowanych płatków owsianych 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 170 g cukru ekstrakt migdałowy - 1 łyżka dodatkowo: 330 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru zielony barwnik
Życie zaczyna się w kuchnitego momentu chcę po nie sięgać często. Po te mrożone poza sezonem i te w sezonie. 500 ml jogurtu naturalnego np. bez laktozy pół opakowania jagód mrożonych 2 łyżki płatków owsianych np. bezglutenowych. Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu blendera i mieszamy na gratko. Można dodać miód, preparat białkowy. Pijcie na zdrowie
AZgotuj!Przeglądając ostatnią Fit książkę Gordona Ramsay’a napotkałam przepis na piersi z indyka w panierce z płatków owsianych. Zdjęcie było bardzo apetyczne, więc postanowiłam, że zaserwuje taki obiad mojej rodzince. Tym bardziej, że Gordon w prawie każdym swoim przepisie przekazuje dużo cennych i wartościowych informacji, a ja właśnie taką wiedzę pragnę non stop zgłębiać. Kupiłam zatem jedną pierś
Moja DelicjaPRZEPISY: PIECZONY KURCZAK Z ROZMARYNEM I CYTRYNĄ WARZYWNE KOTLECIKI Z PŁATKAMI OWSIANYMI mmm Artykuł Mój Luty 2018 pochodzi z serwisu sandrafrej.com
SandraFrej.comkomosy z cukinią (na którą właśnie trwa sezon) daję zdrowego niskokalorycznego i nie suchego kotleta :) PS. W przepisie podałam mąkę pszenną, możesz użyć zamiennie kukurydzianej lub mąki z płatków owsianych. Czemu Quinoa? jest źródłem wysokiej jakości białka roślinnego nie zawiera glutenu ma niski indeks glikiemiczny zalecana cukrzykom zawiera dwa razy więcej wapnia niż mleko jest źródłem błonnika Bedziesz
Wylizany RondelPyszne ciasteczka, które przygotujecie w ekspresowym tempie! Pełne mikroelementów i odpowiednie dla wegan. Doskonałe na przegryzkę dla naszych pociech. Składniki: mąka pszenna 2 i 1/4 szklanki, płatki owsiane 1 i 1,4 szklanki, bakalie 200 g, margaryna 250 g, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, cukier 1 szklanka, Sposób przygotowania: Margarynę rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. Mąkę przesiewamy, dodajemy proszek
kulinarne odsłony patiSzkockie ciekawostki kulinarne Haggis Narodowe danie Szkocji i jednocześnie jest jedną z najbardziej kontrowersyjnych potraw świata. Haggisa można porównać do polskiej kaszanki - zrobiony jest jagnięcych podrobów z dodatkiem płatków owsianych, cebuli i przypraw. Tradycyjny haggis gotowany jest w owczym żołądku i oficjalnie serwowany podczas Wieczoru Burnsa . To właśnie ten szkocki poeta wyniósł pospolitego hagggisa na wyżyny i zrobił
Codzienne Gotowaniecock-a-leekie weszła do obiegu dopiero w XVIII wieku. Zupa porowa musi być gęsta, do jej zagęszczenia można użyć ryżu (jak w moim dzisiejszym przepisie), ziemniaków, jęczmienia lub płatków owsianych. Wersji tej zupy jest oczywiście wiele, podobnie jak wersji polskiego rosołu, każdy gotuje go nieco inaczej. Jeżeli lubicie pory, to ta zupa jest zdecydowanie dla Was! Polecam, bo jest
Codzienne Gotowaniealbo skuście się na ciasteczka według własnych preferencji wymieniając poszczególne składniki jak sezam, kokos czy słonecznik na inne dodatki. Szalejcie śmiało 😎 Ciasteczka na pandzi głód: -200g płatków owsianych górskich (lub mieszanki kilku zbóż) -50g wiórków kokosowych -50g słonecznika -50g sezamu -50g suszonej żurawiny/rodzynków (opcjonalnie, nasze są bez) -20g ziaren
Candy PandasSkładniki 1banan 1 pomarańcza 2 szklanki szpinaku 1 łyżka zmielonych pestek dyni 1 szklanka wody 2 szklanki ugotowanych płatków owsianych 1 łyżka orzechów nerkowca ,lub dowolnych innych 1 łyżeczka miodu gryczanego Wykonanie Wszystkie składniki włożyć do blendera i zmiksować .Przelać do pojemnika i zabrać ze sobą do pracy ,na uczelnię ,lub do szkoły. Moje dziecko takie dostaje idąc na zajęcia
w mojej kuchni